Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νίκος Σοφιανός: Η κυβέρνηση έχει στόχο να εγκλωβίσει τον κόσμο σε μια επιχείρηση καινούργιας εξαπάτησης

«Η κυβέρ­νη­ση έχει στό­χο να εγκλω­βί­σει τον κόσμο με προ­ε­κλο­γι­κά κλι­σέ, και ενώ επί τέσ­σε­ρα χρό­νια εφαρ­μό­ζει και τα προη­γού­με­να και το δικό της μνη­μό­νιο, σε μια επι­χεί­ρη­ση και­νούρ­γιας εξα­πά­τη­σης για να κρυ­φτεί η βαρυ­χει­μω­νιά» είπε σε συνέ­ντευ­ξή του στον ρ/σ Real FM, ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προ­σθέ­το­ντας ότι «αυτό συνο­δεύ­ε­ται και με ανα­κά­τε­μα της τρά­που­λας του λεγό­με­νου ανα­σχη­μα­τι­σμού».

Επι­σή­μα­νε ότι η εμπι­στο­σύ­νη που εξέ­φρα­σαν οι κκ. Ρέγκλινγκ και Σολτς ότι ο κ. Τσί­πρας και ο κ. Μητσο­τά­κης θα τηρή­σουν τα συμ­φω­νη­θέ­ντα, «είναι ένα από τα πολ­λά επι­χει­ρή­μα­τα για να γκρε­μι­στούν αυτές οι αυτα­πά­τες να μην την “πατή­σει” ξανά ο κόσμος ανά­με­σα στο δίπο­λο που στή­νουν μετα­ξύ Τσί­πρα-Μητσο­τά­κη και στην λογι­κή του “μικρό­τε­ρου κακού”». Στα κρί­σι­μα ζητή­μα­τα που αφο­ρούν την σκλη­ρή καθη­με­ρι­νό­τη­τα του λαού, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «λένε και κάνουν τα ίδια και φυσι­κά αυτό συνο­δεύ­ε­ται από μπό­λι­κη αντι­πα­ρά­θε­ση και μπό­λι­κο απο­προ­σα­να­το­λι­σμό την ώρα που υλο­ποιεί­ται κατά γράμ­μα αυτή η πολι­τι­κή», σημεί­ω­σε, ενώ χαρα­κτή­ρι­σε την πόλω­ση “πλα­στή” που «θέλει να κρύ­ψει τη μεγά­λη συναί­νε­ση στα κεφα­λαιώ­δη που καθο­ρί­ζουν αυτήν την πραγματικότητα».

Μιλώ­ντας για την πρό­θε­ση της κυβέρ­νη­σης “να δώσει βάρος στα εργα­σια­κά”, ο κ. Σοφια­νός επι­σή­μα­νε ότι «η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι πως κανέ­νας από τους νόμους των μνη­μο­νί­ων που αφο­ρούν τα εργα­σια­κά, δηλα­δή την αφαί­μα­ξη του λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος, τις εργα­σια­κές σχέ­σεις, την μερι­κή απα­σχό­λη­ση, τον υπο­κα­τώ­τα­το μισθό, τις Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις δεν θα καταργηθεί».

Σχε­τι­κά δε με τον κατώ­τα­το μισθό, είπε ότι η κυβέρ­νη­ση θα υλο­ποι­ή­σει το νόμο Βρού­τση, Σαμα­ρά-Βενι­ζέ­λου, «που έλε­γε ότι η κυβέρ­νη­ση μπο­ρεί μέσω μιας δια­δι­κα­σί­ας και με βάση τις αντο­χές της οικο­νο­μί­ας να κάνει αύξη­ση του κατώ­τα­του μισθού».

«Αυτό θεω­ρεί­ται προ­σφο­ρά στους εργα­ζό­με­νους;» έθε­σε το ερώ­τη­μα ο κ. Σοφια­νός, προ­σθέ­το­ντας ότι «την εφαρ­μο­γή των μνη­μο­νια­κών νόμων θέλουν να την εμφα­νί­σουν ως κάτι το σημα­ντι­κό, δηλα­δή μια αύξη­ση 5% το οποίο θα πάρουν την ίδια στιγ­μή από τη μεί­ω­ση του αφο­ρο­λό­γη­του που τίθε­ται σε ισχύ το 2020 συν όλα τα άλλα».

Επί­σης εκα­νε λόγο για «χυδαία προ­πα­γάν­δα του Μαξί­μου» ανα­φο­ρι­κά με τους ισχυ­ρι­σμούς ότι το ΚΚΕ ασκεί κρι­τι­κή στην κυβέρ­νη­ση “λες και ακούς την ΝΔ”, για­τί «(στο Μαξί­μου) θέλουν να κρύ­ψουν τις δικές τους ντρο­πές, τη δική τους ταύ­τι­ση με αυτήν την πολι­τι­κή που ήλθαν να υλο­ποι­ή­σουν βγά­ζο­ντας την “βρώ­μι­κη δου­λειά” που είχαν αφή­σει οι προη­γού­με­νοι». «Τα έργα μιλά­νε και όχι τα λόγια και η μαύ­ρη προ­πα­γάν­δα των υπο­γεί­ων και των ισο­γεί­ων του Μαξί­μου» ανέ­φε­ρε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Σοφια­νός απηύ­θυ­νε κάλε­σμα συμ­με­το­χής στη συγκέ­ντρω­ση που πραγ­μα­το­ποιεί σήμε­ρα στις 20.00, το ΚΚΕ στη Νέα Μάκρη με ομι­λη­τή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα. «για­τί οι πραγ­μα­τι­κές αιτί­ες της κατα­στρο­φής είναι εδώ, για­τί η ανα­σφά­λεια των πυρό­πλη­κτων είναι εδώ, για­τί πρέ­πει να δυνα­μώ­σει η διεκ­δί­κη­ση για την απο­κα­τά­στα­ση αυτών των ανθρώ­πων που είδαν τους ανθρώ­πους τους και τις περιου­σί­ες τους να χάνο­νται και για­τί ταυ­τό­χρο­να πρέ­πει να βγουν συμπε­ρά­σμα­τα για τη συνέχεια».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο