Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ναγκόρνο Καραμπάχ: 963 οι νεκροί Αρμένιοι στρατιώτες

Το υπουρ­γείο Άμυ­νας του Ναγκόρ­νο-Καρα­μπάχ ανα­κοί­νω­σε ότι ο αριθ­μός των Αρμέ­νιων στρα­τιω­τών που σκο­τώ­θη­καν από το ξέσπα­σμα των συγκρού­σε­ων στις 27 Σεπτεμ­βρί­ου αυξή­θη­κε κατά 36 στους 963, όπως μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Interfax.

Η κατάρ­ρευ­ση των δύο συμ­φω­νιών για κατά­παυ­ση του πυρός στις οποί­ες δια­με­σο­λά­βη­σε η Ρωσία, έχει μειώ­σει τις ελπί­δες για ένα άμε­σο τέλος των εμπό­λε­μων συγκρού­σε­ων στο Ναγκόρ­νο- Καρα­μπάχ, μία απο­σπα­σμέ­νη περιο­χή του Αζερ­μπαϊ­τζάν που ελέγ­χε­ται από τους Αρμένιους.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κάλε­σε χθες Παρα­σκευή την Αρμε­νία και το Αζερ­μπαϊ­τζάν να «τερ­μα­τί­σουν τη βία και να προ­στα­τεύ­σουν τους αμά­χους» στον ορει­νό θύλα­κα Ναγκόρ­νο-Καρα­μπάχ, σκη­νή αιμα­τη­ρών συγκρού­σε­ων τις τελευ­ταί­ες τρεις εβδομάδες.

Ο Πομπέο είχε ξεχω­ρι­στές συνα­ντή­σεις με τους ομο­λό­γους του από το Αζερ­μπαϊ­τζάν, Τζεϊ­χούν Μπαϊ­ρά­μοφ, και από την Αρμε­νία, Ζοχράμπ Μνα­τσα­κα­νιάν στο υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ στην Ουά­σιγ­κτον. Δεν έγι­νε τρι­με­ρής συνάντηση.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο