Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ναδάλ, ο απόλυτος κυρίαρχος στο Ρολάν Γκαρός

Ο μέγας Ράφα­ελ Ναδάλ είναι ο από­λυ­τος κυρί­αρ­χος στο Ρολάν Γκα­ρός, απέ­να­ντι σε οποιον­δή­πο­τε αντί­πα­λο αντι­με­τώ­πι­σε στην καριέ­ρα του, με τον σπου­δαίο Νόβακ Τζό­κο­βιτς να μην μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει εξαίρεση.

Ο θρυ­λι­κός Ισπα­νός, από τη Μαγιόρ­κα, νίκη­σε πολύ ευκο­λό­τε­ρα του ανα­με­νό­με­νου με 3–0 σετ (6–0, 6–2, 7–5) στον τελι­κό της εφε­τι­νής διορ­γά­νω­σης το Νο 1 της παγκό­σμιας κατά­τα­ξης και σήκω­σε στον ουρα­νό της γαλ­λι­κής πρω­τεύ­ου­σας το τρό­παιο, για 13η φορά στο Παρίσι.

Το επί­τευγ­μα του Ναδάλ στο Ρολάν Γκα­ρός είναι μονα­δι­κό κι ανε­πα­νά­λη­πτο, αφού μετρά 13 νίκες σε ισά­ριθ­μους τελι­κούς. Ταυ­τό­χρο­να, με τη σημε­ρι­νή νίκη του ο Ναδάλ έγρα­ψε Ιστο­ρία, καθώς του επέ­τρε­ψε να φτά­σει στον 20ό τίτλο σε τουρ­νουά της σει­ράς Γκραν Σλαμ και να ισο­φα­ρί­σει το ρεκόρ του πρώ­του μέχρι σήμε­ρα σε αυτή την κατά­τα­ξη, Ρότζερ Φέντερερ.

Θα πρέ­πει επί­σης να σημειω­θεί μια αξιο­ση­μεί­ω­τη επί­δο­ση του Ναδάλ, καθώς όπως το 2008 και 2017 έτσι και φέτος έφτα­σε στην κατά­κτη­ση του γαλ­λι­κού Όπεν χωρίς να χάσει σετ, ενώ απέ­να­ντι στον Τζό­κο­βιτς κατέ­γρα­ψε την 100ή νίκη του στη διοργάνωση!

Ο Ναδάλ σήκω­σε το Ρολάν Γκα­ρός το 2005 απέ­να­ντι στον Αργε­ντι­νό Μαριά­νο Που­έρ­τα, το 2006, 2007 και 2008 με αντί­πα­λο τον Ρότζερ Φέντε­ρερ, το 2010 απέ­να­ντι στον Σου­η­δό Ρόμπιν Σόντερ­λινγκ, το 2011 με τον Φέντε­ρερ και το 2012 με τον Νόβακ Τζό­κο­βιτς, το 2013 με αντί­πα­λο τον συμπα­τριώ­τη του Ντα­βίντ Φερέρ, το 2014 πάλι με τον Τζό­κο­βιτς, το 2017 απέ­να­ντι στον Σταν Βαβρίν­κα, ενώ το 2018 και 2019 «θύμα» του ήταν ο Ντο­μι­νίκ Τιμ.

Ο Ισπα­νός πήρε από την αρχή τον έλεγ­χο του αγώ­να, δεί­χνο­ντας πιο «φρέ­σκος» απέ­να­ντι στον αντί­πα­λό του, που προ­ερ­χό­ταν από τον εξα­ντλη­τι­κό τετρά­ω­ρο ημι­τε­λι­κό απέ­να­ντι στον Στέ­φα­νο Τσιτσιπά.

Το πλά­νο του Ναδάλ λει­τούρ­γη­σε υπο­δειγ­μα­τι­κά στα πρώ­τα δυο σετ, όταν καθή­λω­σε τον «Νόλε» επι­τρέ­πο­ντάς του να κατα­κτή­σει μόλις δύο games (στο δεύ­τε­ρο σετ) και υπο­χρε­ώ­νο­ντας τον Σέρ­βο σε μηδε­νι­κή συγκο­μι­δή στο πρώ­το, για πρώ­τη φορά στην καριέ­ρα του σε τελι­κό Major τουρ­νουά. Οι βάσεις για τη νίκη είχαν ήδη θεμε­λιω­θεί, κι ας βελ­τί­ω­σε την παρου­σία του στη συνέ­χεια ο Σέρβος.

Ο Τζό­κο­βιτς κατά­φε­ρε να σπά­σει για πρώ­τη φορά το σερ­βίς του Ναδάλ και να προη­γη­θεί με 4–3 και με 5–4, ανα­γκά­ζο­ντας τον Ισπα­νό να σερ­βί­ρει για να παρα­μεί­νει στο σετ. Κανέ­να πρό­βλη­μα όμως… Ο Ναδάλ αντα­πο­κρί­θη­κε έξο­χα και με φινά­λε αντά­ξιο της κλά­σης του πήρε και τα τρία games που ακο­λού­θη­σαν, γρά­φο­ντας Ιστορία…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο