Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ναζιστικό ξεκατίνιασμα: Εκατέρωθεν αιχμές μεταξύ Χρυσής Αυγής και ευρωβουλευτή Συναδινού

Το ναζι­στι­κό «ξεκα­τί­νια­σμα» κάθε φορά που ένα στέ­λε­χος της Χρυ­σής Αυγής απο­χω­ρεί από την εγκλη­μα­τι­κή-φασι­στι­κή οργά­νω­ση συνε­χί­ζε­ται. Αυτή τη φορά, ήταν σει­ρά του ευρω­βου­λευ­τή και πρώ­ην αξιω­μα­τι­κού Ελευ­θέ­ριου Συνα­δι­νού να απο­χω­ρή­σει και να ανε­ξαρ­τη­το­ποι­η­θεί, αφή­νο­ντας αιχ­μές για τη λει­τουρ­γία του ναζι­στι­κού κόμματος. 

Στην ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε, ο Συνα­δι­νός ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων πως «Προς λύπη μου δια­πί­στω­σα ότι εντός του κινή­μα­τος δημιουρ­γή­θη­κε στα­δια­κά ένας στε­νός κύκλος άερ­γων προ­σώ­πων, με μηδε­νι­κή προ­θυ­μία να ανα­λά­βουν έστω και την ελά­χι­στη πρω­το­βου­λία να αντα­πο­κρι­θούν στον παλ­μό ενός πένη­τος λαού και μιας εθνι­κά εξευ­τε­λι­σμέ­νης χώρας» ενώ προ­σθέ­τει ότι «ποτέ έως σήμε­ρα δε δέχτη­κα να συμ­βι­βα­στώ ή και να δεχτώ εκπτώ­σεις σε θέμα­τα που αφο­ρού­σαν στην ηθι­κή μου, στα πιστεύω μου και στην αξιο­πρέ­πεια μου».

Όπως συνέ­βη και στις περι­πτώ­σεις άλλων στε­λε­χών της Χρυ­σής Αυγής που απο­χώ­ρη­σαν (π.χ. Μίχος), έτσι και εδώ η ναζι­στι­κή οργά­νω­ση εξέ­δω­σε ανα­κοί­νω­ση στην οποία «κατα­δι­κά­ζει την κίνη­ση ανε­ξαρ­τη­το­ποί­η­σης» του Συνα­δι­νού και τον καλεί άμε­σα να παρα­δώ­σει την έδρα, αλλά και να «τακτο­ποι­ή­σει τις οικο­νο­μι­κές του υπο­χρε­ώ­σεις προς το κόμμα». 

Να σημειω­θεί ότι μια σει­ρά πρώ­ην βου­λευ­τών της οργά­νω­σης έχουν απο­χω­ρή­σει (Μπού­κου­ρας, Αλε­ξό­που­λος, Μίχος, Κου­κού­τσης, Γαλέ­ος), ενώ μόνο τυχαία δε μπο­ρεί να θεω­ρη­θεί και η πρό­σφα­τη απο­χώ­ρη­ση του Ελ. Συνα­δι­νού σε μια χρο­νι­κή συγκυ­ρία κατά την οποία ανα­μέ­νε­ται να βγει η από­φα­ση για τη δίκη της Χρυ­σής Αυγής. 

Χρυ­σή Αυγή: Όταν «αλλη­λο­μα­χαι­ρώ­νο­νται» οι φασίστες…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο