Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νατάσσα Μποφίλιου: Η ΕΕ είναι δικτατορία, θα ήταν ωραίο να γινόταν μια παγκόσμια επανάσταση

Δικτα­το­ρία χαρα­κτή­ρι­σε την ΕΕ η τρα­γου­δί­στρια Νατάσ­σα Μπο­φί­λιου σε συνέ­ντευ­ξή της στην Εφη­με­ρί­δα των Συντα­κτών, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως «θα ήταν ωραίο να γινό­ταν μια παγκό­σμια επανάσταση».

Η ίδια δηλώ­νει πως ψηφί­ζει ΚΚΕ επει­δή πιστεύ­ει στην οργα­νω­μέ­νη πάλη και χαρα­κτη­ρί­ζει τον εαυ­τό της τροτσκίστρια.

«Αυτό που με πλη­γώ­νει είναι που μπή­κε στο στό­μα του καθε­νός, ακό­μα και των αμόρ­φω­των, “ε, είδα­με και την πρώ­τη φορά Αρι­στε­ρά τι έκα­νε”. Είναι μαχαί­ρι στην καρ­διά. Δεν ψήφι­σα ΣΥΡΙΖΑ, είχα πάρα πολ­λές ανη­συ­χί­ες», είπε η τραγουδίστρια.

«Ημουν σίγου­ρη πως δεν μπο­ρεί ένας άνθρω­πος να ανα­τρέ­ψει τα πράγ­μα­τα, να πάει στους δρά­κου­λες και να κάνει κάτι. Δεν αμφι­σβη­τώ τις καλές προ­θέ­σεις του Τσί­πρα, ούτε ότι κάποιοι άνθρω­ποι στον ΣΥΡΙΖΑ δια­θέ­τουν ξεχω­ρι­στή ιδε­ο­λο­γι­κή παι­δεία. Δεν το συζη­τώ. Αλλά σε αυτό το σύστη­μα, από τη στιγ­μή που είσαι μέσα στο σύστη­μα, δεν μπο­ρείς να κάνεις την ανα­τρο­πή. Η επα­νά­στα­ση γίνε­ται μόνο από τον λαό. Ψηφί­ζω ΚΚΕ, αν και δια­φω­νώ σε πολ­λά σημεία, για δύο λόγους: επει­δή το νιώ­θω ως τιμή για την οικο­γέ­νειά μου και τους παπ­πού­δες μου που ήταν στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και σκο­τώ­θη­καν στην Αντί­στα­ση κι επει­δή πιστεύω στην οργα­νω­μέ­νη πάλη», εξήγησε.

Σε ερώ­τη­ση για την στά­ση του ΚΚΕ απέ­να­ντι στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατη­γο­ρη­μα­τι­κή: «Πολύ καλά έκα­νε. Το φαντά­ζε­σαι πώς θα ήταν τώρα, αν είχε συνερ­γα­στεί; Ήταν δεδο­μέ­να τα μέτρα, δεν γινό­ταν αλλιώς, θα τα έπαιρναν».

Η Νατά­σα Μπο­φί­λιου δεν διστά­ζει να χαρα­κτη­ρί­ζει «δικτα­το­ρία» την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, παρα­δέ­χε­ται πως «στα βάθη της ψυχής» της είναι «τρο­τσκί­στρια» και εύχε­ται: «Μακά­ρι να υπήρ­χε ένας ηγέ­της να τα παρα­τή­σω όλα και να πάω μαζί του στο βου­νό. Αλλά τώρα αισθά­νο­μαι εντε­λώς παροπλισμένη».

«Για όσα είναι σοβα­ρά, παίρ­νω θέση. Για τους πρό­σφυ­γες, τη Χρυ­σή Αυγή, το δημο­ψή­φι­σμα. Αν μπο­ρώ με την ανα­γνω­ρι­σι­μό­τη­τά μου να βοη­θή­σω έναν άνθρω­πο να νιώ­σει ελεύ­θε­ρος, το κάνω. Εγρα­ψα στο facebook υπέρ του Συμ­φώ­νου Συμ­βί­ω­σης και με διέ­γρα­ψαν πολ­λοί. Η από­φα­σή μου να συμ­με­τά­σχω στη συναυ­λία για την Ηριάν­να ήταν πολι­τι­κή. Είναι θέμα δικαιο­σύ­νης και δεν με ενδια­φέ­ρει αν χάσω κάποιους οπα­δούς μου», εξη­γεί η δημο­φι­λής τρα­γου­δί­στρια και δεν διστά­ζει να αφη­γη­θεί τι συνέ­βη όταν κατα­φέρ­θη­κε ενα­ντί­ον της Χρυ­σής Αυγής: «Μου είπαν διά­φο­ροι, γνω­στοί και φίλοι, “είσαι με τα καλά σου”; Φυσι­κά και είμαι στα καλά μου. Δέχτη­κα απει­λές. Από το “θα σε κρε­μά­σου­με στο Σύνταγ­μα από τα άντε­ρά σου” μέχρι που ένας με έφτυ­σε στον δρόμο»!

Σε κάθε περί­πτω­ση, δεν ένιω­σε φόβο: «Και όχι επει­δή είμαι ατρό­μη­τη, αλλά είχα βαθιά πίστη. Προ­έρ­χο­μαι από ένα ιδιαί­τε­ρο σπί­τι. Όταν έγι­νε αυτό με τη Χρυ­σή Αυγή, οι γονείς μου μού είπαν “είμα­στε υπε­ρή­φα­νοι που είσαι κόρη μας, ό,τι και αν συμ­βεί, δεν πει­ρά­ζει, άξι­ζε ο κόπος να ειπω­θεί κι εσύ έκα­νες το χρέ­ος σου, μίλη­σες κατά του φασι­σμού”. Δεν μου είπαν, πρό­σε­ξε παι­δί μου, μην κάνεις αυτό κ.ο.κ. Πρέ­πει να μη φοβόμαστε».

Πηγή: dialogos.com.cy

Νατάσ­σα Μπο­φί­λιου: Ψηφί­ζω ΚΚΕ – Πιστεύω στην οργα­νω­μέ­νη πάλη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο