Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΑΤΟ: Βρείτε τα μόνοι σας με την Τουρκία για το Αιγαίο

Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλ­τεν­μπεργκ, λίγο πριν τις συνα­ντή­σεις που θα έχει στην Τουρ­κί­ας, σε συνέ­ντευ­ξη που παρα­χώ­ρη­σε στο δίκτυο Anadolu, ξεκα­θά­ρι­σε ότι το ΝΑΤΟ δε θα εμπλα­κεί ή δια­με­σο­λα­βή­σει στην επί­λυ­ση δια­φω­νιών μετα­ξύ της Ελλά­δας και της Τουρ­κί­ας στο Αιγαίο.

«Η Τουρ­κία και η Ελλά­δα είναι δύο πολύ­τι­μοι σύμ­μα­χοι του ΝΑΤΟ, από το 1952. Και οι δύο συμ­βάλ­λουν στην συλ­λο­γι­κή μας άμυ­να. Ανα­μέ­νω ότι οι δια­φω­νί­ες που παρου­σιά­ζο­νται σε ορι­σμέ­να θέμα­τα να επι­λύ­ο­νται μετα­ξύ της Τουρ­κί­ας και της Ελλά­δος στο πλαί­σιο των καλών σχέσεων.

Στο πλαί­σιο αυτό χαι­ρε­τί­ζω ότι οι πρω­θυ­πουρ­γοί των δύο χωρών είχαν πρό­σφα­τα μια τηλε­φω­νι­κή επι­κοι­νω­νία και ότι συμ­φώ­νη­σαν να επι­λύ­σουν αυτές τις δια­φο­ρές μέσω του διαλόγου».

Σε ερώ­τη­ση του δημο­σιο­γρά­φου αν το ΝΑΤΟ προ­βλέ­πει να ανα­λά­βει κάποιο ρόλο είπε: «Όχι δεν τίθε­ται θέμα για το ΝΑΤΟ. Είναι ένα θέμα που πρέ­πει να αντι­με­τω­πι­σθεί μετα­ξύ της Ελλά­δας και της Τουρ­κί­ας” συμπλή­ρω­σε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Αυτά τη στιγ­μή που η κυβέρ­νη­ση (όπως και η ΝΔ) συστη­μα­τι­κά προ­βάλ­λει το επι­χεί­ρη­μα ότι η συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στο ΝΑΤΟ, η συμ­μα­χία με τις ΗΠΑ, οι βάσεις, μας παρέ­χουν ασφά­λεια και εγγυώ­νται την εδα­φι­κή ακε­ραιό­τη­τα της χώρας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο