Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ναυάγιο ανοιχτά της Χίου: Δύο παιδιά νεκρά και δύο γυναίκες — Δύο αγνοούμενοι

Δύο παι­διά 4 και 11 ετών και δύο γυναί­κες 25 και 28 ετών, από τη Σομα­λία είναι τα θύμα­τα του χθε­σι­νού ναυα­γί­ου ανοι­κτά της Χίου, ενώ υπάρ­χουν και δύο αγνοούμενοι.

Σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία στοι­χεία, οι περισ­σό­τε­ροι δια­σω­θέ­ντες είπαν ότι στη βάρ­κα επέ­βαι­ναν 27 άτο­μα και ότι ο αγνο­ού­με­νος είναι ένας άνδρας. Στην πορεία προ­έ­κυ­ψαν νεό­τε­ρες μαρ­τυ­ρί­ες περί 28 επι­βα­τών και άρα ανα­ζη­τεί­ται και μια γυναίκα.

Οι πρό­σφυ­γες είναι από τη Σομα­λία, το Σου­δάν και την Ερυθραία.

Όπως τονί­ζε­ται, το πρώ­το τηλε­φώ­νη­μα στον αριθ­μό 112, όπου οι μετα­νά­στες ζήτη­σαν βοή­θεια (help) έγι­νε στις 5.20 π.μ. Οι αρχές στις 6.15 το πρωί δια­πί­στω­σαν από σαρώ­σεις στις κεραί­ες κινη­τής ότι το τηλε­φώ­νη­μα έγι­νε από θαλάσ­σια περιο­χή νοτιο­α­να­το­λι­κά Χίου, ενώ το Νατοϊ­κό πλοίο εντό­πι­σε τη βάρ­κα που είχε ανα­τρα­πεί στις 8.35 π.μ. οπό­τε και ξεκί­νη­σε η επι­χεί­ρη­ση διάσωσης.

Τα στε­λέ­χη του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος ανα­φέ­ρουν ότι στον χρό­νο που μεσο­λά­βη­σε από το τηλε­φώ­νη­μα μέχρι την έναρ­ξη της επι­χεί­ρη­σης έρευ­νας και διά­σω­σης έκα­ναν προ­σπά­θεια να εντο­πί­σουν το ακρι­βές στίγ­μα των ναυα­γών κάνο­ντας σαρώ­σεις στις κεραί­ες κινη­τής τηλεφωνίας.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο