Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας: Γαλλική επιθεώρηση, γερμανικό ενδιαφέρον, αμερικανική σφήνα!

Το πρώ­το δεκα­ή­με­ρο του Ιου­λί­ου θα γίνει το επό­με­νο βήμα των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων για την υπό­θε­ση των γαλ­λι­κών φρε­γα­τών. Στις 3 Ιου­λί­ου θα βρε­θεί στην Αθή­να αντι­προ­σω­πεία της γαλ­λι­κής διεύ­θυν­σης εξο­πλι­σμών. Το κυρί­αρ­χο θέμα των συζη­τή­σε­ων που θα ΄χει, αφο­ρά στην υπο­στή­ρι­ξη των γαλ­λι­κών οπλι­κών συστη­μά­των που δια­θέ­του­με. Ωστό­σο έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί επί­σκε­ψη ενη­μέ­ρω­σης στα Ναυ­πη­γεία Σκα­ρα­μα­γκά και Ελευσίνας.

Λίγες ημέ­ρες αργό­τε­ρα θα ακο­λου­θή­σει επί­σκε­φη του αντι­προ­έ­δρου των γαλ­λι­κών ναυ­πη­γεί­ων, που έχουν ανα­λά­βει την ναυ­πή­γη­ση των φρε­γα­τών Bellhara.

Η ελλη­νι­κή πλευ­ρά έχει θέσει ως νού­με­ρο ένα όρο την εμπλο­κή των ελλη­νι­κών ναυ­πη­γεί­ων στο πρό­γραμ­μα. Οι Γάλ­λοι το συζη­τούν, αλλά υπάρ­χουν ορι­σμέ­να θέμα­τα που ενδέ­χε­ται να προ­κα­λέ­σουν καθυστερήσεις.

Πρώ­τα απ΄ όλα το γερ­μα­νι­κό ενδια­φέ­ρον για επι­στρο­φή στα Ναυ­πη­γεία Σκα­ρα­μα­γκά. Οι Γερ­μα­νοί είναι έτοι­μοι να κάνουν πρό­τα­ση για την επι­στρο­φή τους, αυτή τη φορά μέσω της εται­ρεί­ας Lurssen. Για την ακρί­βεια το μονα­δι­κό πρό­βλη­μα που θέλουν να δια­χει­ρι­στούν είναι το …επι­κοι­νω­νια­κό. Η είδη­ση για γερ­μα­νι­κή επά­νο­δο στα Ναυ­πη­γεία Σκα­ρα­μα­γκά δεν θα ΄ναι ευχά­ρι­στη στην ελλη­νι­κή κοι­νή γνώμη.

Εκτός από την Γερ­μα­νία όμως έχου­με και το ενδια­φέ­ρον της Lockheed Martin για το πρό­γραμ­μα εκσυγ­χρο­νι­σμού των φρε­γα­τών ΜΕΚΟ…Όλα αυτά μαζί δεν γίνονται…

Πηγή: militaire.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο