Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Να εκφράσουμε έμπρακτα την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας

Κατα­λή­στευ­ση φυσι­κών πόρων, φτώ­χεια, πόλε­μοι, επεμ­βά­σεις διώ­χνουν κατά χιλιά­δες τους ανθρώ­πους από τα σπί­τια τους. Συρία, Ιράκ, Αφγα­νι­στάν κλπ. Χιλιά­δες άνθρω­ποι καθη­με­ρι­νά περ­νούν με κάθε τρό­πο τα σύνο­ρά μας  και εγκλω­βί­ζο­νται σε διά­φο­ρα σημεία της χώρας, ενώ έχουν άλλο προ­ο­ρι­σμό. Η πολι­τι­κή της ΕΕ τους κλεί­νει την πόρ­τα και τους στοι­βά­ζει στην Ελλά­δα, χωρίς ούτε τα στοι­χειώ­δη. Η κυβέρ­νη­ση  υλο­ποιώ­ντας τις απο­φά­σεις της ΕΕ ανέ­λα­βε ρόλο δεσμοφύλακα.

Χιλιά­δες πρό­σφυ­γες (και παι­διά ανά­με­σά τους) στους δρό­μους υπό αντί­ξο­ες συν­θή­κες. Στο κρύο, στη βρο­χή, στους δρό­μους ή σε καταυ­λι­σμούς που απο­τε­λούν ντρο­πή για κάθε άνθρω­πο. Χρειά­ζο­νται πολ­λά για να μπο­ρέ­σουν να καλύ­ψουν τις ανά­γκες τους: τρο­φή, ένδυ­ση, υπό­δη­ση, ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή φρο­ντί­δα. Χρειά­ζο­νται τη ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας.

Εμείς, ως ΑΤΕΧΝΩΣ, το ελά­χι­στο που μπο­ρού­με να κάνου­με είναι να σας καλέ­σου­με, τους φίλους και ανα­γνώ­στες, όλους, να αντα­πο­κρι­θού­με στο κάλε­σμα που απευ­θύ­νουν διά­φο­ροι φορείς,  εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα και οργα­νώ­σεις, για είδη πρώ­της ανά­γκης για τους πρό­σφυ­γες. Αξιο­λο­γώ­ντας ο καθέ­νας το μέγε­θος της προ­σφο­ράς του και τον τρό­πο. Απέ­να­ντι σε αυτή την κατά­στα­ση δεν πρέ­πει να μεί­νου­με απα­θείς. Να εκφρά­σου­με όλοι τη συμπα­ρά­στα­ση και αλλη­λεγ­γύη στους κατα­τρεγ­μέ­νους που φτά­νουν στη χώρα μας.

Ατέ­χνως

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο