Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Να κριθεί ένοχος και να οδηγηθεί στην φυλακή» ζήτησε ο εισαγγελέας για τον ντράμερ που δικάζεται για ασέλγεια σε βάρος 6χρονης

Να κηρύ­ξει ένο­χο τον 70χρονο ντρά­μερ για την κατη­γο­ρία της σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης 6χρονου κορι­τσιού το 2011, ζήτη­σε από το δικα­στή­ριο ο εισαγ­γε­λέ­ας έδρας του μικτού ορκω­τού εφε­τεί­ου. Ζήτη­σε επί­σης να διορ­θώ­σει το “δικο­νο­μι­κό ατό­πη­μα” της χορή­γη­σης ανα­στο­λής στην έκτι­ση, που του είχε δοθεί πρω­τό­δι­κα. “Δεν έχω καμία αμφι­βο­λία ότι ο κατη­γο­ρού­με­νος τέλε­σε τις πρά­ξεις για τις οποί­ες κατη­γο­ρεί­ται” είπε ο εισαγ­γε­λέ­ας για τον μου­σι­κό, που στο παρελ­θόν είχε συμ­με­τά­σχει στους Πυξ Λαξ, προ­σθέ­το­ντας πως ο 70χρονος “δεν μπό­ρε­σε να δώσει καμία πει­στι­κή απάντηση”.

Ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός κάλε­σε το δικα­στή­ριο να διορ­θώ­σει την αντί­φα­ση και το “δικο­νο­μι­κό ατό­πη­μα του πρω­το­βάθ­μιου δικα­στη­ρί­ου” που κατα­δί­κα­σε τον μου­σι­κό σε κάθειρ­ξη 12 ετών “και παράλ­λη­λα του έδω­σε τη δυνα­τό­τη­τα να κυκλο­φο­ρεί ελεύ­θε­ρος. Αυτό το ατό­πη­μα καλεί­στε σήμε­ρα να εξο­μα­λύ­νε­τε και να καταργήσετε”.

Όπως τόνι­σε ο εισαγ­γε­λέ­ας ανα­φε­ρό­με­νος στον κατη­γο­ρού­με­νο, που σε βάρος του εκκρε­μεί και άλλη υπό­θε­ση για σεξουα­λι­κή βία κατά ανη­λί­κων: “Ο κατη­γο­ρού­με­νος δια­κα­τέ­χε­ται από έναν δια­τα­ραγ­μέ­νο σεξουα­λι­κό κόσμο, με απου­σία ενός αξια­κού αισθή­μα­τος και απου­σία ενο­χών. Όλα αυτά συν­δυά­ζο­νται με μια χει­ρι­στι­κή συμπε­ρι­φο­ρά του κατη­γο­ρου­μέ­νου και προς το δικαστήριο…”.

Απο­λο­γού­με­νος λίγο νωρί­τε­ρα, ο 70χρονος μου­σι­κός εμφα­νί­στη­κε στο δικα­στή­ριο με καθε­τή­ρα και αρνή­θη­κε την κατη­γο­ρία διε­ρω­τώ­με­νος “πώς έφθα­σα σε αυτό το σημείο”, καθώς όπως είπε “υπήρ­ξα στη ζωή μου τίμιος, αγνός, δεν έχω δημιουρ­γή­σει ποτέ κανέ­να πρό­βλη­μα σε κανέ­ναν άνθρω­πο”. Είπε επί­σης, πως οι γονείς του κορι­τσιού το έπει­σαν “εκμε­ταλ­λευό­με­νοι την ψυχο­λο­γι­κή της αστά­θεια”, και πως είναι θύμα. Παράλ­λη­λα ανα­φέρ­θη­κε σε προ­βλή­μα­τα υγεί­ας που αντιμετωπίζει.

Ο 70χρονος υπο­στή­ρι­ξε ότι οι γονείς του παι­διού που τον κατήγ­γει­λαν, τον εκδι­κού­νται επει­δή δεν δέχτη­κε να ψευ­δο­μαρ­τυ­ρή­σει υπέρ τους. “Με έχουν βάλει στη φυλα­κή, 70 χρο­νών, για κάτι που δεν έχω κάνει. Λέει ότι παρε­νο­χλού­σα το παι­δί της. Τι δου­λειά είχα εγώ με το παι­δί της; Είχα δου­λειά, οικο­γέ­νεια, φίλους. Θα κάτσω να ασχο­λη­θώ με το παι­δί της; Ποιος ο λόγος;” ανέ­φε­ρε μετα­ξύ άλλων. Είπε επί­σης πως τον Μάιο του 2013, ο πατέ­ρας της ανή­λι­κης του είπε πως θα τον καταγ­γεί­λουν και “έχα­σα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Είμαι ένας άνθρω­πος που αγα­πά­ει τους ανθρώ­πους, τους σέβε­ται. Μέχρι στιγ­μής, όλοι μου συμπα­ρα­στέ­κο­νται και πιστεύ­ουν στην αθω­ό­τη­τα μου. Έχω πάρει άλλες αρχές από τους γονείς μου. Ακό­μα και τώρα προ­σπα­θώ να βοη­θάω τον κόσμο. Κάνω δωρε­ές στην Εκκλη­σία, στο Χαμό­γε­λο του Παι­διού, στον Αγιο Κυπρια­νό, στην Αγία Βαρ­βά­ρα, στην Πανα­γία της Καλα­μά­τας. Βοη­θά­με και εγώ και η σύζυ­γος. Σέβο­μαι τους πάντες, από τον ΑμεΑ, μέχρι τον πρω­θυ­πουρ­γό και τον βασι­λιά. Θέλουν να κατα­στρέ­ψουν τη ζωή μου”.

Η από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου ανα­μέ­νε­ται την ερχό­με­νη Παρασκευή.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο