Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Να μπει στο «κόκκινο» η Αττική, να μην ανοίξουν τα σχολεία εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Το αυξη­μέ­νο επι­δη­μιο­λο­γι­κό φορ­τίο στην Αττι­κή απο­τέ­λε­σμα της αδια­φο­ρί­ας της κυβέρ­νη­σης  η οποία τόσους μήνες τώρα η κυβέρ­νη­ση δεν έλα­βε κανέ­να ουσια­στι­κό μέτρο προ­στα­σί­ας του λαού, σε μια περιο­χή που στοι­βά­ζε­ται ο μισός πλη­θυ­σμός της Ελλά­δας οδη­γεί την Αττι­κή στην «κόκ­κι­νη» ζώνη του χάρ­τη της πανδημίας.

Αυτή είναι η εισή­γη­ση της υπο­ε­πι­τρο­πής των λοι­μω­ξιο­λό­γων που συνε­δρί­α­σε σήμε­ρα Πέμ­πτη. Εκτός του λεκα­νο­πε­δί­ου, ανά­λο­γη εισή­γη­ση υπήρ­ξε και για Μύκο­νο, Σαντο­ρί­νη Χαλ­κι­δι­κή, Σπάρ­τη, Εορ­δαία, Τανά­γρα και Χαλκίδα.

Οι τελι­κές απο­φά­σεις θα ληφθούν την Παρα­σκευή από την ολο­μέ­λεια της επι­τρο­πής, η εισή­γη­ση της οποί­ας θα κατευ­θυν­θεί προς τον πρω­θυ­πουρ­γό και θα ληφθούν οι σχε­τι­κές αποφάσεις.

Λιανεμπόριο — σχολεία

Δεδο­μέ­νη θα πρέ­πει να θεω­ρεί­ται στην Αττι­κή η επι­στρο­φή του click away στο λιανεμπόριο.

Όσον αφο­ρά τα σχο­λεία υπάρ­χει εισή­γη­ση να παρα­μεί­νουν κλει­στά τα γυμνά­σια και τα λύκεια, ωστό­σο οι τελι­κές απο­φά­σεις θα ληφθούν αύριο, Παρα­σκευή, ενώ προ­τεί­νε­ται να μεί­νουν ανοι­χτά τα δημοτικά.

Σχε­τι­κά με τα σενά­ρια για επέ­κτα­ση της απα­γό­ρευ­σης κυκλο­φο­ρί­ας στην Αττι­κή, ώστε να εκκι­νεί από τις 6 το από­γευ­μα (και όχι στις 9 που ισχύ­ει) θεω­ρεί­ται δύσκο­λο να εφαρμοστεί.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι τα επι­δη­μιο­λο­γι­κά δεδο­μέ­να της Πέμ­πτης, παρό­τι σε ελα­φρώς πτω­τι­κή τρο­χιά σε σχέ­ση με το περα­σμέ­νο διή­με­ρο, επι­βε­βαί­ω­σαν τις συν­θή­κες έξαρ­σης, ενώ δια­τη­ρούν την περι­φέ­ρεια της πρω­τεύ­ου­σας στο επίκεντρο.

Από τα 716 κρού­σμα­τα, τα 313 εντο­πί­στη­καν στην Αττι­κή, ενώ κατε­γρά­φη­σαν επί­σης 18 θάνα­τοι, την ώρα που οι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι ασθε­νείς ανέρ­χο­νται σε 268.

Παράλ­λη­λα, σύμ­φω­να με τον ΕΟΔΥ τα κρού­σμα­τα της βρε­τα­νι­κής μετάλ­λα­ξης στη χώρα ανέρ­χο­νται πλέ­ον σε 66.

Σκέ­ψεις γυναι­κών, της Μαρί­ας Παπαϊωαννίδου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο