Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Να πάρεις τους πρόσφυγες στις βίλες σου»! Και ο… Ρίτσαρντ Γκιρ στο στόχαστρο του ρατσιστή Σαλβίνι

Με τον χολυ­γου­ντια­νό ηθο­ποιό Ρίτσαρντ Γκιρ τα έβα­λε ο ακρο­δε­ξιός υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών της Ιτα­λί­ας Ματέο Σαλ­βί­νι, με αφορ­μή κάλε­σμα του πρώ­του προς την κυβέρ­νη­ση να βοη­θή­σει τους 160 μετα­νά­στες που βρί­σκο­νται στο ισπα­νι­κό πλοίο Open Arms. 

Πιο συγκε­κρι­μέ­να ο αμε­ρι­κά­νος ηθο­ποιός επι­σκέ­φθη­κε την Παρα­σκευή το πλοίο Open Arm, το οποίο βρί­σκε­ται ακι­νη­το­ποι­η­μέ­νο στα ανοι­κτά του ιτα­λι­κού νησιού Λαμπε­ντού­ζα, όπου συνα­ντή­θη­κε με το πλή­ρω­μα και τους μετα­νά­στες, 30 εκ των οποί­ων είναι ανή­λι­κοι. Σε δηλώ­σεις του προς τα μέσα ενη­μέ­ρω­σης, ο Γκιρ κάλε­σε την ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση να πάψει «να δαι­μο­νο­ποιεί ανθρώ­πους» και να βοη­θή­σει τους μετα­νά­στες που βρί­σκο­νται εδώ και περισ­σό­τε­ρο από μια εβδο­μά­δα πάνω στο πλοίο μιας ισπα­νι­κής ανθρω­πι­στι­κής οργάνωσης.

Ο διά­ση­μος ηθο­ποιός συνέ­κρι­νε την πολι­τι­κή κατά­στα­ση στην Ιτα­λία, όπου ο αρχη­γός της Λέγκας και υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Ματέο Σαλ­βί­νι έχει επα­νει­λημ­μέ­να αρνη­θεί αιτή­μα­τα ελλι­με­νι­σμού πλοί­ων που δια­σώ­ζουν μετα­νά­στες, με την κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί στις ΗΠΑ υπό την κυβέρ­νη­ση του Ντό­ναλντ Τραμπ. «Έχου­με τα δικά μας προ­βλή­μα­τα με πρό­σφυ­γες που έρχο­νται από την Ονδού­ρα, το Σαλ­βα­δόρ, τη Νικα­ρά­γουα, το Μεξι­κό… Είναι πολύ παρό­μοια με αυτά που περ­νά­τε εδώ», είπε κατη­γο­ρώ­ντας πολι­τι­κούς τόσο στην Ιτα­λία όσο και στις ΗΠΑ ότι δαι­μο­νο­ποιούν τους μετανάστες.

salvini tweet

Οι παρα­πά­νω δηλώ­σεις ουδό­λως άρε­σαν στον ακρο­δε­ξιό ηγέ­τη της Λέγκας του Βορ­ρά, γνω­στό για τις ανοι­χτά ρατσι­στι­κές του από­ψεις, ο οποί­ος εξα­πέ­λυ­σε επί­θε­ση ενα­ντιον του Γκιρ γρά­φο­ντας στο Twitter: «Αφού οι φίλοι του από τη ΜΚΟ έχουν 180 μετα­νά­στες εν πλω, είμαι σίγου­ρος πως ο γεν­ναιό­δω­ρος εκα­τομ­μυ­ριού­χος θα τους φιλο­ξε­νή­σει όλους στις βίλες του. Σωστά;»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο