Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Να παραχωρηθούν αίθουσες του 144ου ΔΣ για να λειτουργήσει το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας (Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας)

Αίτη­μα για σύγκλη­ση έκτα­κτης συνε­δρί­α­σης του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου έχουν κατα­θέ­σει από τη Δευ­τέ­ρα 4 Νοέμ­βρη οι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, ώστε ο Δήμος της Αθή­νας να παρα­χω­ρή­σει χώρους του 144ου δημο­τι­κού σχο­λεί­ου για τη λει­τουρ­γία του σχο­λεί­ου της πακι­στα­νι­κής κοι­νό­τη­τας «Η Ενότητα».

Από την πρώ­τη στιγ­μή λει­τουρ­γί­ας του σχο­λεί­ου πριν δυο χρό­νια οι σύμ­βου­λοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στη­ρί­ζουν αυτή την προ­σπά­θεια καθώς και το ανα­φαί­ρε­το δικαί­ω­μα όλων των παι­διών στην εκπαί­δευ­ση και την εκμά­θη­ση της μητρι­κής τους γλώσσας.

***

»Ο Δήμαρ­χος Αθή­νας κύριος Κώστας Μπα­κο­γιάν­νης με από­φα­ση του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου προ­χώ­ρη­σε στην ανα­στο­λή της ψήφι­σης της ομό­φω­νης πρό­τα­σης της Σχο­λι­κής Επι­τρο­πής για παρα­χώ­ρη­ση για τρί­τη χρο­νιά κάθε Κυρια­κή των αιθου­σών του 144 δημο­τι­κού σχο­λεί­ου στην οδό Μετο­χί­τη 1 στα Σεπό­λια, αφή­νο­ντας έτσι, τους μαθη­τές και τους εκπαι­δευ­τι­κούς του σχο­λεί­ου της Πακι­στα­νι­κής Κοι­νό­τη­τας Ελλά­δος “η Ενό­τη­τα” χωρίς στέ­γη για 6η βδο­μά­δα. Είναι δυνα­τόν να κρα­τιού­νται παι­διά έξω από τις σχο­λι­κές αίθου­σες και να μην μορφώνονται;

Μας προ­βλη­μα­τί­ζει ότι αυτό συνέ­βη ενώ έχου­με προ­σκο­μί­σει όλα τα έγγρα­φα που ζήτη­σαν οι αρμό­διες υπη­ρε­σί­ες του Δήμου Αθήνας.

Δεν μπο­ρού­με να κατα­νο­ή­σου­με την από­φα­ση για ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας του σχο­λεί­ου μας, όταν ο διευ­θυ­ντής του 144ου δημο­τι­κού σχο­λεί­ου, ο σύλ­λο­γος γονέ­ων, μας έχου­νε δώσει την πλή­ρη στή­ρι­ξη τους.

Θυμί­ζου­με ότι το 2017, την πρώ­τη μέρα, όταν το παρα­χώ­ρη­σε ο Δήμος Αθή­νας, η Χρυ­σή Αυγή, με ανοι­κτές ρατσι­στι­κές απει­λές προ­σπά­θη­σε να εμπο­δί­σει την λει­τουρ­γία του και δεν το πέτυ­χε διό­τι είχα­με την συμπα­ρά­στα­ση εκα­το­ντά­δων που κινη­το­ποι­ή­θη­καν στο πλευ­ρό των παι­διών μας, την στή­ρι­ξη του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου Αθή­νας, Δημάρ­χου και δημο­τι­κών συμ­βού­λων, σωμα­τεί­ων, φορέ­ων, εκπαι­δευ­τι­κών, φοιτητών.

Στα δύο χρό­νια λει­τουρ­γί­ας μας είχα­με εξαι­ρε­τι­κά καλή συνερ­γα­σία με τους ανθρώ­πους του 144ου σχο­λεί­ου, του διευ­θυ­ντή, τους εκπαι­δευ­τι­κούς, τους γονείς και την γειτονιά.

Ο ίδιος ο Δήμαρ­χος Μπα­κο­γιάν­νης έπρε­πε να φρο­ντί­σει οι μαθη­τές και οι μαθή­τριες να μην χάνουν ούτε μία μέρα μαθη­μά­των και όχι να αφή­νει κλει­στό το σχολείο.

Γι αυτό ζητά­με να παρα­χω­ρή­σει τις αίθου­σες του 144 δημο­τι­κού για να λει­τουρ­γή­σει ξανά αμέ­σως το σχο­λείο μας» (Από την ανα­κοί­νω­ση της Πακι­στα­νι­κής Κοινότητας)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο