Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Να σταματήσει κάθε ενέργεια που οδηγεί σε αντιπαράθεση τους κατοίκους του νησιού και σε βιαιοπραγίες κατά των προσφύγων και μεταναστών»

Σε κοι­νή ανα­κοί­νω­σή τους για την κατά­στα­ση που δια­μορ­φώ­νε­ται με τις νέες μαζι­κές ροές και τις θέσεις των δημάρ­χων, οι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Μυτι­λή­νης, Νίκη Τσι­ρι­γώ­τη, Στρα­τής Κόμ­βος και Πανα­γιώ­της Βαλα­κά­κος και οι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Δυτι­κής Λέσβου Γιάν­νης Συκάς, Θέμης Κλιο­μι­διώ­της, Σταύ­ρος Βαξε­βά­νης, Αντώ­νης Παντα­χός, Γιώρ­γος Σαλ­τα­μά­ρας και Χαρά­λα­μπος Μαρ­γα­ρί­της σημειώνουν:

«Οι ώρες είναι κρίσιμες.

Οι νέες μαζι­κές ροές προ­σφύ­γων και μετα­να­στών προς το νησί, αυτό που επι­βάλ­λουν στο λαό της Λέσβου είναι απο­φα­σι­στι­κά να διεκ­δι­κή­σει από την κυβέρ­νη­ση να στεί­λει, εδώ και τώρα, πλοία με τα οποία θα απε­γκλω­βί­σει όλους τους πρό­σφυ­γες που βρί­σκο­νται στη Μόρια και να παρα­λά­βει όσους κατα­φθά­νουν τις επό­με­νες ώρες και μέρες. Να τους μετα­φέ­ρει στην ηπει­ρω­τι­κή χώρα και να τους δώσει αμέ­σως ταξι­διω­τι­κά έγγρα­φα για τις χώρες της ΕΕ. Να κλεί­σει τώρα η Μόρια και να μην ανοί­ξει κανέ­να άλλο hot spot στο νησί.

Να στα­μα­τή­σουν αμέ­σως οι δήμαρ­χοι και η περι­φε­ρεια­κή αρχή να συνα­πο­φα­σί­ζουν με τον βου­λευ­τή της κυβέρ­νη­σης Χ. Αθα­να­σί­ου ο οποί­ος είναι συνέ­νο­χος για την εισβο­λή και τις αγριό­τη­τες των ΜΑΤ στο νησί. Να στα­μα­τή­σουν κάθε ενέρ­γεια η οποία οδη­γεί στην απα­ρά­δε­κτη και επι­κίν­δυ­νη κατά­στα­ση να υπάρ­ξει αντι­πα­ρά­θε­ση των κατοί­κων του Δήμου της Μυτι­λή­νης κατά των κατοί­κων του Δήμου της Δυτι­κής Λέσβου και το αντίστροφο.

Να απο­μο­νω­θεί κάθε φωνή και ομά­δα που καλεί σε βιαιο­πρα­γία κατά των θυμά­των, κατά των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών που η κυβέρ­νη­ση της Τουρ­κί­ας χρη­σι­μο­ποιεί ως δια­πραγ­μα­τευ­τι­κό χαρ­τί για να υπη­ρε­τή­σει τα επι­θε­τι­κά της σχέ­δια στη Συρία έχο­ντας τη στή­ρι­ξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο λαός της Λέσβου ενω­μέ­νος και πάλι πρέ­πει να στρέ­ψει την πάλη του κατά των σχε­δί­ων να γίνει το νησί φυλα­κή της ΕΕ. Αντί να εκβιά­ζει η κυβέρ­νη­ση τους νησιώ­τες, πρέ­πει τώρα να ασκή­σει τη μέγι­στη πίε­ση, και με όλους τους τρό­πους, προς την ΕΕ για να ανα­λά­βει τις ευθύ­νες της.

Καλού­με το λαό σε εγρή­γορ­ση και αγω­νι­στι­κή ετοι­μό­τη­τα και απαι­τού­με την έκτα­κτη και άμε­ση σύγκλη­ση των Δημο­τι­κών Συμβουλίων».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο