Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Να τεθεί σε καραντίνα η Καστοριά, ζητούν οι φορείς

«Να κηρυ­χθεί ο νομός Καστο­ριάς σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης και παράλ­λη­λα να τεθεί σε καρα­ντί­να εξαι­τί­ας της εξά­πλω­σης του κορο­νοϊ­ού», ζητούν με ομό­φω­νη από­φα­ση τους οι φορείς της Καστοριάς.

Στην έκτα­κτη σύσκε­ψη που έγι­νε με πρω­το­βου­λία του αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Καστο­ριάς Δημή­τρη Σαβ­βό­που­λου και που συμ­με­τεί­χαν οι δύο βου­λευ­τές, οι τρεις δήμαρ­χοι, ο πρό­ε­δρος του Ιατρι­κού Συλ­λό­γου και ο πρό­ε­δρος του Νοσο­κο­μεί­ου Καστο­ριάς, συμ­φω­νή­θη­κε να στα­λεί επι­στο­λή στον ΕΟΔΥ, στην Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, στο υπουρ­γείο Υγεί­ας και στο γρα­φείο του πρω­θυ­πουρ­γού, όπου θα τονί­ζε­ται η ανά­γκη να παρ­θούν άμε­σα μέτρα στή­ρι­ξης της Καστο­ριάς προ­κει­μέ­νου να ανα­κο­πή η εξά­πλω­ση του ιού που απέ­χει σε ποσο­στά από τον πανελ­λα­δι­κό μέσο όρο.

Όπως τόνι­σε ο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Καστο­ριάς Δημή­τρης Σαβ­βόπ­που­λος «έχου­με 2 θανά­τους από την Καστο­ριά και 14 κρού­σμα­τα Κορο­νοϊ­ού, γεγο­νός που μας ανη­συ­χεί αρκε­τά για τις επό­με­νες ημέ­ρες». Τόνι­σε ότι ζητά­με να εξε­τα­στεί σοβα­ρά η περί­πτω­ση «να κηρυ­χθεί ο νομός σε καρα­ντί­να με επι­χει­ρη­σια­κό σχέ­διο τέτοιο που θα δημιουρ­γεί τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις επι­βρά­δυν­σης της εξά­πλω­σης του ιού».

Ο κ. Σαβ­βό­που­λος όπως και ο δήμαρ­χος Καστο­ριάς Γιάν­νης Κορεν­τσί­δης εξέ­φρα­σαν την αγω­νία τους για το γεγο­νός ότι στο νοσο­κο­μείο του νομού «υπάρ­χουν αρκε­τά κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού σε Ιατρούς και νοση­λευ­τές» επε­σή­μα­ναν ότι αυτό «δημιουρ­γεί δυσπι­στία και ανη­συ­χία στους πολί­τες άλλα και πρό­βλη­μα στο ίδιο το προ­σω­πι­κό» και ζήτη­σαν από τον ΕΟΔΥ να προ­βεί άμε­σα σε εξε­τά­σεις όλου του προ­σω­πι­κού του νοσοκομείου.

Παράλ­λη­λα ζήτη­σαν την άμε­ση πρό­σλη­ψη ιατρο­νο­ση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού η ακό­μη την μετα­κί­νη­ση του από άλλες μονά­δες της περιο­χής και εξέ­φρα­σαν τον προ­βλη­μα­τι­σμό τους για την πορεία των κρου­σμά­των το επό­με­νο διά­στη­μα αφού έως σήμε­ρα η Καστο­ριά έχει 14 κρού­σμα­τα σ’έ­να πλη­θυ­σμό 42.000 κατοί­κων όπου οι περισ­σό­τε­ροι είναι ηλικιωμένοι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο