Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ: «Κοκορομαχία» για… τα μάτια του πρέσβη των ΗΠΑ

Σε κοκο­ρο­μα­χία για… τα μάτια του Αμε­ρι­κά­νου πρέ­σβη Τζ. Πάιατ επι­δί­δο­νται τις τελευ­ταί­ες μέρες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορ­μή την πρό­σφα­τη υπο­γρα­φή της νέας συμ­φω­νί­ας Ελλά­δας-ΗΠΑ για τις στρα­τιω­τι­κές βάσεις.

Σε συνέ­ντευ­ξη του στον ΣΚΑΪ ο Τζ. Πάιατ σχο­λί­α­σε­την αντί­δρα­ση του ΣΥΡΙΖΑ στη συμ­φω­νία, λέγο­ντας πως οι συζη­τή­σεις ξεκί­νη­σαν στην περί­ο­δο που ήταν στην κυβέρ­νη­ση το κόμ­μα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης. «Μένω έκπλη­κτος, για­τί έχω πει στο παρελ­θόν πως αυτή η ανα­γέν­νη­ση των αμυ­ντι­κών σχέ­σε­ων Ελλά­δας – ΗΠΑ ξεκί­νη­σε πραγ­μα­τι­κά κατά τη διάρ­κεια της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ. Τα τέσ­σε­ρα μέρη που συνε­χί­ζου­με να ανα­πτύσ­σου­με ως μέρος της αμυ­ντι­κής συμ­φω­νί­ας, είναι μέρη που εντο­πί­στη­καν από τον ΣΥΡΙΖΑ» σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων ο πρέ­σβης των ΗΠΑ.

Με ανα­κοί­νω­σή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονί­ζει ότι οι δηλώ­σεις του Αμε­ρι­κά­νου διπλω­μά­τη παρερ­μη­νεύ­τη­καν σκό­πι­μα από τη ΝΔ: «Καμία έκπλη­ξη για το γεγο­νός ότι η ΝΔ δια­στρε­βλώ­νει τις θέσεις του Αμε­ρι­κα­νού πρέ­σβη, στη γνω­στή τακτι­κή των fake news… Η Κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ ανα­βάθ­μι­σε τις διμε­ρείς σχέ­σεις σε επί­πε­δο στρα­τη­γι­κού δια­λό­γου και προ­ώ­θη­σε την αμυ­ντι­κή συνερ­γα­σία στη βάση της σύγκλι­σης συμ­φε­ρό­ντων, όχι στη λογι­κή του «πιστού και δεδο­μέ­νου συμμάχου».

Αντα­πα­ντώ­ντας, το κυβερ­νών κόμ­μα επι­ση­μαί­νει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ας αφή­σει τα γνω­στά κλι­σέ και ας απα­ντή­σει στον πρέ­σβη των ΗΠΑ στην Ελλά­δα που δηλώ­νει “έκπλη­κτος”. Η έκπλη­ξη του κ. Πάιατ προ­κύ­πτει όχι από την ανα­κοί­νω­ση της Νέας Δημο­κρα­τί­ας, αλλά από τη σημε­ρι­νή στά­ση του ΣΥΡΙΖΑ, σε σύγκρι­ση με αυτά που έλε­γε όταν ήταν στην Κυβέρ­νη­ση. Είναι όπως τα μνη­μό­νια. Πρώ­τα θα τα έσκι­ζαν και στη συνέ­χεια έγι­ναν οι καλύ­τε­ροι μαθη­τές. Κι ένα πρό­σθε­το ερώ­τη­μα: αν ο κ. Τσί­πρας ερχό­ταν ξανά στην εξου­σία θα κατήγ­γελ­λε τη συμ­φω­νία με τις ΗΠΑ ή “θα δού­με πώς θα το χει­ρι­στού­με..” όπως απά­ντη­σε για τη Συμ­φω­νία με τη Γαλλία;».

Όλος αυτός ο «καυ­γάς» για τα… μάτια του κ. Πάιατ και των Αμε­ρι­κα­νών «συμ­μά­χων»…

che guevara 008

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο