Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για μέτρα ανακούφισης του λαού

Ούτε κου­βέ­ντα δεν βρή­καν να πουν, τόσο η κυβέρ­νη­ση όσο και τα κόμ­μα­τα της αντι­πο­λί­τευ­σης για τις τρο­πο­λο­γί­ες που είχε κατα­θέ­σει η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ, στο νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Οικονομικών.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι το ΚΚΕ είχε ζητή­σει με τρο­πο­λο­γί­ες την κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ στα τρό­φι­μα και στα είδη λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης, καθώς και για την κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ και του Ειδι­κού Φόρου Κατα­νά­λω­σης στα καύ­σι­μα, στην Ενέρ­γεια, την επα­να­λει­τουρ­γία της ΛΑΡΚΟ με πλή­ρη δικαιώ­μα­τα για όλους τους εργα­ζό­με­νούς της, και μέτρα για τα στε­γα­στι­κά δάνεια των παλιν­νο­στού­ντων ομο­γε­νών που κιν­δυ­νεύ­ουν να χάσουν το σπί­τι τους.

Σύσ­σω­μες όμως απορ­ρί­φθη­καν από την κυβέρ­νη­ση, ενώ θα μπο­ρού­σαν πραγ­μα­τι­κά να προ­σφέ­ρουν ανα­κού­φι­ση στο λαό και τους εργα­ζό­με­νους, ενώ η αφω­νία κομ­μά­των όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που εσχά­τως «βγαί­νουν στα κερα­μί­δια», ήταν χαρα­κτη­ρι­στι­κή και απο­κα­λυ­πτι­κή για την ουσία της πολι­τι­κής τους απέ­να­ντι στο λαό.

Την ίδια ώρα, με τις ψήφους των βου­λευ­τών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερ­ψη­φί­στη­κε το νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Οικο­νο­μι­κών που προ­σθέ­τει νέα, ακό­μα πιο προ­κλη­τι­κά προ­νό­μια για τους εφο­πλι­στές και τη φορο­λο­γία τους, την ώρα που τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά στε­νά­ζουν από την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια και την ακρίβεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπο­ρεί να κατα­ψή­φι­σε επί της αρχής, ωστό­σο, επι­δό­θη­κε σε… πλειο­δο­σία με την κυβέρ­νη­ση για το ποιος εξυ­πη­ρε­τεί καλύ­τε­ρη και απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τε­ρα τα συμ­φέ­ρο­ντα των εφο­πλι­στών. Μάλι­στα, υπερ­ψή­φι­σε πάνω από 20 άρθρα του νομοσχεδίου.

Το ΚΚΕ κατα­ψή­φι­σε το νομο­σχέ­διο ανα­δει­κνύ­ο­ντας την απρο­κά­λυ­πτη ταξι­κό­τη­τά του, καθώς εξυ­πη­ρε­τεί τα συμ­φέ­ρο­ντα και την κερ­δο­φο­ρία του εφο­πλι­στι­κού κεφαλαίου.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο