Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεάπολη Θεσσαλονίκης: Θρασύδειλα φασιστοειδή βανδάλισαν τα γραφεία του ΚΚΕ

«Δεν θα τους περά­σει» τονί­ζει η ΚΟΒ Νεά­πο­λης του ΚΚΕ που καταγ­γέλ­λει τον βαν­δα­λι­σμό των γρα­φεί­ων του Κόμ­μα­τος από φασιστοειδή.

Η ανα­κοί­νω­ση:

«Καταγ­γέλ­λου­με το θρα­σύ­δει­λο βαν­δα­λι­σμό των γρα­φεί­ων του ΚΚΕ στη Νεά­πο­λη από φασι­στοει­δή, που –όπως πάντα- μέσα στη νύχτα σαν τα ποντί­κια, λέρω­σαν με το βδε­λυ­ρό αγκυ­λω­τό σταυ­ρό την πρό­σο­ψη του κτηρίου.

Η επί­θε­ση αυτή έρχε­ται σε συνέ­χεια αντί­στοι­χων δρά­σε­ων και σε άλλες γει­το­νιές της πόλης μας, σε μια προ­σπά­θεια να “κάνουν αισθη­τή την παρου­σία τους”, να σπεί­ρουν το φασι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο, να τρο­μο­κρα­τή­σουν όποιον σηκώ­νει κεφά­λι, όπως λίγο και­ρό πριν στην περιο­χή της Σταυ­ρού­πο­λης και αλλού.

Δεν θα τους περάσει!

Οι λαοί με την πάλη τους έχουν πετά­ξει ήδη στο σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της ιστο­ρί­ας το βρω­με­ρό αυτό σύμ­βο­λο και το ίδιο κάνουν όλοι οι προ­ο­δευ­τι­κοί άνθρω­ποι, που απο­μο­νώ­νουν τις σάπιες αυτές ιδέ­ες και αντι­στέ­κο­νται στις θρα­σύ­δει­λες επι­θέ­σεις τους σε κάθε γειτονιά.

Η προ­σπά­θειά των φασι­στοει­δών θα πάρει την απά­ντη­ση που της αξί­ζει από το λαό της Νεά­πο­λης και όλης της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Όσο και να προ­σπα­θούν, δεν θα βρί­σκουν τόπο να σταθούν!

Οι κομ­μου­νι­στές, όχι μόνο δεν τρο­μο­κρα­τού­μα­στε αλλά δυνα­μώ­νου­με την πάλη ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, στη γραμ­μή του κεφα­λαί­ου, ενά­ντια στο φασι­σμό και στο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που τον θρέ­φει και θρέ­φε­ται από αυτόν.»

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο