Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεάπολη-Συκιές: Διοίκηση και μείζων αντιπολίτευση απέρριψαν ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Πολυτεχνείο!

Σε ανα­κοί­νω­ση της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Νεά­πο­λης-Συκε­ών» καταγ­γέλ­λει τη διοί­κη­ση του Δήμου και την- προ­σκεί­με­νη στον ΣΥΡΙΖΑ- αντι­πο­λί­τευ­ση ότι αρνή­θη­καν να εγκρί­νουν σχε­τι­κό ψήφι­σμα με αφορ­μή την 45η επέ­τειο από την εξέ­γερ­ση του Πολυτεχνείου. 

Όπως ανα­φέ­ρει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­σης», «για μια φορά ακό­μη – με φτη­νές και ανό­η­τες δικαιο­λο­γί­ες – Διοί­κη­ση και “Αντι­πο­λί­τευ­ση” του Δήμου Νεά­πο­λης-Συκε­ών, αρνή­θη­καν να εγκρί­νουν ψήφι­σμα της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» που αφο­ρού­σε την εξέ­γερ­ση του Πολυτεχνείου. 

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Νεά­πο­λης-Συκε­ών» προ­σθέ­τει: “Ναι μεν αλλά”, το σύνο­λο των αιτιά­σε­ων τους. Πότε τους ξίνι­ζε το ένα και πότε τους μύρι­ζε το άλλο. Όλα αόρι­στα χωρίς καμιά συγκε­κρι­μέ­νη παρα­τή­ρη­ση. Ο εκπρό­σω­πος της κυβερ­νη­τι­κής παρά­τα­ξης «ΑυΡΑ», δεν μπό­ρε­σε να κρύ­ψει το αντι-ΚΚΕ μένος του λέγο­ντας πως το ψήφι­σμα «περιέ­χει καθα­ρά τις θέσεις του ΚΚΕ, που νομί­ζει πως κρα­τά την από­λυ­τη αλή­θεια». Καθό­λου περί­ερ­γο γι αυτόν και το κόμ­μα του (ΣΥΡΙΖΑ), που προ­σπα­θούν να ξεπλύ­νουν τα εγκλή­μα­τα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ μετα­τρέ­πο­ντας την χώρα μας σε μια απέ­ρα­ντη στρα­τιω­τι­κή βάση των Ευρω­α­τλα­ντι­κών τους συμμάχων». 

Το προ­τει­νό­με­νο από τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση ψήφι­σμα ήταν το ακόλουθο: 

«45 χρό­νια έχουν περά­σει από την εξέ­γερ­ση του Πολυ­τε­χνεί­ου, τότε που ο “γίγα­ντας” λαός βγή­κε στο προ­σκή­νιο και σήκω­σε το αγω­νι­στι­κό του ανά­στη­μα στη χού­ντα των συνταγ­μα­ταρ­χών, στα ντό­πια και τα ξένα στη­ρίγ­μα­τά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Η στρα­τιω­τι­κή δικτα­το­ρία, που επι­βλή­θη­κε στην χώρα μας, ήταν ένα άθλιο και διε­φθαρ­μέ­νο καθε­στώς που υπη­ρέ­τη­σε πιστά τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου και των διε­θνών της συμ­μά­χων, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. 

Διεύ­ρυ­νε τα προ­νό­μια και τη στή­ρι­ξη στα κέρ­δη των λίγων και, από την άλλη, χαντά­κω­σε το λαϊ­κό εισό­δη­μα, έβα­λε τους λαϊ­κούς αγώ­νες στον γύψο.  Γι’ αυτό το λόγο βασά­νι­ζε, δολο­φο­νού­σε, φυλά­κι­ζε και έστελ­νε εξο­ρία τους πρω­το­πό­ρους αγωνιστές.

Η εξέ­γερ­ση του Πολυ­τε­χνεί­ου, η κατα­στο­λή της με δεκά­δες νεκρούς ήταν η αρχή του τέλους της χού­ντας. Κάτω από το βάρος της λαϊ­κής πάλης και μετά το έγκλη­μα της Κύπρου, το 1974, η χού­ντα κατέρρευσε.

Η τρα­γω­δία της Κύπρου με την εισβο­λή και κατο­χή που συνε­χί­ζε­ται μέχρι σήμε­ρα έχει τη σφρα­γί­δα της χού­ντας και των ιμπε­ρια­λι­στών ΝΑΤΟ — ΗΠΑ και Μ. Βρε­τα­νί­ας.  Απο­δεί­χτη­κε για άλλη μία φορά ότι καμία προ­στα­σία δεν παρέ­χουν για το λαό οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις.  Η χού­ντα έστρω­σε το έδα­φος στην εισβο­λή της Τουρ­κί­ας στην Κύπρο.

Οι φωνές που ενώ­θη­καν στην εξέ­γερ­ση του Πολυ­τε­χνεί­ου ζητώ­ντας “Ψωμί — Παι­δεία — Ελευ­θε­ρία” αντη­χούν στους σημε­ρι­νούς αγώ­νες για πραγ­μα­τι­κά, σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα για τη νεο­λαία και το λαό. Ιδιαί­τε­ρα, τα συν­θή­μα­τα “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ” στις πύλες του Πολυ­τε­χνεί­ου είναι επί­και­ρα περισ­σό­τε­ρο από ποτέ.

Σήμε­ρα που τα σύν­νε­φα του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου πυκνώ­νουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλ­κά­νια και την Ανατ. Μεσό­γειο. Σήμε­ρα που η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει γεμί­σει την Ελλά­δα με βάσεις του ΝΑΤΟ, με ορμη­τή­ρια εγκλη­μά­των σε βάρος των λαών που μετα­τρέ­πουν τη χώρα μας σε “μαγνή­τη” στρα­τιω­τι­κών συγκρού­σε­ων και πολέμων.

Είναι πιο ανα­γκαίο από ποτέ να δυνα­μώ­σου­με τον αγώ­να με αιτή­μα­τα “Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ”, “Καμία εμπλο­κή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ”. Κανέ­νας αντί­πα­λος δεν είναι ανί­κη­τος! Ο λαός, όταν παλεύ­ει, μπο­ρεί να τα κατα­φέ­ρει όλα!

Και τότε κάποιοι έλε­γαν “η χού­ντα είναι πανί­σχυ­ρη”. Η Ιστο­ρία τούς διέ­ψευ­σε. Ο λαός, οι αγώ­νες του και οι θυσί­ες του, απέ­δει­ξε ότι η δύνα­μη είναι στην οργά­νω­ση, στη συμπό­ρευ­ση της νεο­λαί­ας με το εργα­τι­κό κίνη­μα.  Αυτά τρο­μά­ζουν πάντα τις αντι­λαϊ­κές κυβερ­νή­σεις, όσους θέλουν τη νεο­λαία θεα­τή των εξε­λί­ξε­ων και όχι πρω­τα­γω­νι­στή στην πάλη για τη ζωή που έχει ανά­γκη. Αυτός είναι ο δρό­μος και σήμερα.

Οι σημε­ρι­νοί υμνη­τές της χού­ντας, οι φασί­στες της Χρυ­σής Αυγής, θα έχουν την τύχη των χου­ντι­κών και των άλλων ειδώ­λων τους, όπως ο Χίτλερ.  Ανή­κουν στον σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της Ιστορίας.

Σήμε­ρα χρειά­ζε­ται να δυνα­μώ­σει παντού η οργά­νω­ση του λαϊ­κού κινή­μα­τος, η συλ­λο­γι­κή διεκ­δί­κη­ση, η αλλη­λεγ­γύη στις καθη­με­ρι­νές μάχες μαθη­τών, φοι­τη­τών, εργα­ζο­μέ­νων ενά­ντια στον κοι­νό αντί­πα­λο: Το κεφά­λαιο και την εξου­σία του, αλλά και σε όσα πολι­τι­κά κόμ­μα­τα και κυβερ­νή­σεις το στηρίζουν».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο