Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Συμμαχικά φληναφήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοτική αρχή

Γρά­φει ο ΝΕΟ-Ιωνιώ­της //

Το Left.gr, όπως πλη­ρο­φο­ρεί το ίδιο, «εγκαι­νί­α­σε μία σει­ρά συνε­ντεύ­ξε­ων με υπο­ψη­φί­ους δημάρ­χους που θα στη­ρί­ξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποί­οι μπαί­νουν στη μάχη αυτή με συγκε­κρι­μέ­νες προ­τε­ραιό­τη­τες για την τοπι­κή αυτο­διοί­κη­ση και τους πολίτες».

Στις 5.11.2018 φιλο­ξέ­νη­σε τον απερ­χό­με­νο –με δυο θητεί­ες- δήμαρ­χο της Νέας Ιωνί­ας Ηρα­κλή Γκό­τση σημειώ­νο­ντας προ­λο­γι­κά: «Η βασι­κή πολι­τι­κή κατεύ­θυν­ση που έχει δια­τυ­πώ­σει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφο­ρά το πεδίο της αυτο­διοί­κη­σης συνί­στα­ται στη συγκρό­τη­ση ευρέ­ων συμ­μα­χι­κών συν­δυα­σμών που θα διεκ­δι­κή­σουν την πλειο­ψη­φία και τη διοί­κη­ση των δήμων με σαφή πολι­τι­κά και προ­γραμ­μα­τι­κά χαρακτηριστικά».

Η «Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία» έστει­λε την παρα­κά­τω πρό­σκλη­ση: «Προ­σκα­λού­με τα μέλη, τους φίλους της Παρά­τα­ξής μας, αλλά και όλους τους δημό­τες σε ενη­με­ρω­τι­κή συνά­ντη­ση, την Τετάρ­τη 12 Δεκεμ­βρί­ου 2018 και ώρα 7 μ.μ., στον Δημο­τι­κό Κινη­μα­το­γρά­φο “ΑΣΤΕΡΑΣ”, με θέματα:

     Απο­λο­γι­σμός πεπραγ­μέ­νων (κοι­νω­νι­κό και τεχνι­κό έργο)

     Ανά­δει­ξη του επικεφαλής

     Οργά­νω­ση της μάχης των εκλογών

Ο επι­κε­φα­λής της παρά­τα­ξης “Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία”

Ηρα­κλής Γκότσης
Δήμαρ­χος Νέας Ιωνίας».

Δηλα­δή ο ήδη επι­λεγ­μέ­νος –κατά το Left.gr — απ’ το ΣΥΡΙΖΑ υπο­ψή­φιος για τη Νέα Ιωνία θα ανα­δει­χτεί, εκ των υστέ­των, και  ως επι­κε­φα­λής της παράταξης!

Αυτή, βέβαια, η πλευ­ρά απο­τε­λεί μικρή λεπτο­μέ­ρεια, μπρο­στά στη «βασι­κή πολι­τι­κή κατεύ­θυν­ση» για τη «συγκρό­τη­ση ευρέ­ων συμ­μα­χι­κών συν­δυα­σμών που θα διεκ­δι­κή­σουν την πλειο­ψη­φία και τη διοί­κη­ση των δήμων με σαφή πολι­τι­κά και προ­γραμ­μα­τι­κά χαρακτηριστικά».

Και αυτό για­τί απ’ τη συγκρό­τη­σή της η «Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία» είχε τα ακρι­βώς αντί­θε­τα και με αυτά τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά, που δια­κη­ρύσ­σει πομπω­δώς ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά επι­κυ­ρώ­θη­καν ανά­γλυ­φα και στη διάρ­κεια της δημο­τι­κής διοί­κη­σης. Η παρά­τα­ξη άρχι­σε να χάνει διαρ­κώς μέλη και συμ­βού­λους με απο­τέ­λε­σμα απ’ τις 12 Μάρ­τη 2018 οι επα­πο­μεί­να­ντες σύμ­βου­λοί της να είναι πια μειο­ψη­φία στα 41 μέλη του Δημο­τι­κού Συμβουλίου.

1. Στιγμιότυπο απ’ τη συνεδρίαση για την ανάδειξη νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την παραίτηση του Χρ. Αναμουρνόγλου

1. Στιγ­μιό­τυ­πο απ’ τη συνε­δρί­α­ση για την ανά­δει­ξη νέου προ­έ­δρου του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου μετά την παραί­τη­ση του Χρ. Αναμουρνόγλου

Η τελευ­ταία απο­χώ­ρη­ση (19.11.2018) ήταν του προ­έ­δρου του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Χρή­στου Ανα­μουρ­νό­γλου, ο οποί­ος δήλω­σε ότι θα παραι­τη­θεί και απο δημο­τι­κός σύμ­βου­λος. Στην αίτη­ση παραί­τη­σής του κατη­γο­ρεί τη δημο­τι­κή αρχή  ότι «δεν κατά­φε­ρε να στα­θεί δίπλα στον Ιωνιώ­τη, να λύσει σημα­ντι­κά προ­βλή­μα­τα και να ανα­πτύ­ξει απο­τε­λε­σμα­τι­κά την πόλη μας». Ακο­λού­θη­σε ανοι­χτή επι­στο­λή του Ηρ. Γκό­τση προς τον Χρ. Ανα­μουρ­νό­γλου με τίτλο: «Ουδείς ασφα­λέ­στε­ρος εχθρός του ευερ­γε­τη­θέ­ντος αχάριστου». 

Επα­νήλ­θε ο Χρή­στος Ανα­μουρ­νό­γλου ο οποί­ος, επί­σης με ανοι­χτή επι­στο­λή, κατη­γο­ρεί τον Ηρα­κλή Γκό­τση: «Αποδεί­ξα­τε με την δεύ­τε­ρη τετρα­ε­τία σας πως είστε μέρος του προ­βλή­μα­τος και όχι η λύση του». Υπεν­θυ­μί­ζει ότι απο­χώ­ρη­σαν 13 απ’ τους 25 αρχι­κώς εκλε­γέ­ντες συμ­βού­λους της παρά­τα­ξης μετα­τρέ­πο­ντας την «Ενό­τη­τα της Ιωνί­ας» σε «Διά­σπα­ση για τη Νέα Ιωνία».

Τον απερ­χό­με­νο δήμαρ­χο της Νέας Ιωνί­ας τον ακο­λου­θεί άσχη­μο ποδα­ρι­κό: Στις 28.1.2018 η Ενό­τη­τα έκο­ψε την πρω­το­χρο­νιά­τι­κη πίτα με την παρου­σία κου­στω­δί­ας υπουρ­γών της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην ομι­λία του ο Ηρα­κλής Γκό­τσης ανα­κοί­νω­σε: «Προ­τί­θε­μαι να είμαι και επι­κε­φα­λής μελ­λο­ντι­κά στις επό­με­νες εκλο­γές.».

Την επό­με­νη μέρα (29.1.2018) υπέ­βα­λε την παραί­τη­σή του από αντι­δή­μαρ­χος Παι­δεί­ας και δημο­τι­κός σύμ­βου­λος ο Τάκης Κωστά­κης σημειώ­νο­ντας ότι, χωρίς να γίνει οποια­δή­πο­τε συζή­τη­ση εντός της παρά­τα­ξης ο Ηρ. Γκό­τσης «παρα­σύρ­θη­κε απ’ την ανα­γό­ρευ­σή του σε αυτό­φω­το ηγέ­τη» και «ίσως θαμπώ­θη­κε από το πλή­θος των υπουρ­γών και στε­λε­χών του ΣΥΡΙΖΑ, που παρα­βρέ­θη­καν στην κοπή της πίτας». Σε άλλο σημείο της επι­στο­λής παραί­τη­σης ο Τ. Κωστά­κης ανέ­φε­ρε: «Ίσως απλά θεώ­ρη­σε ότι ήταν μια καλή ευκαι­ρία γι’ αυτόν και τη στε­νή του ομά­δα να κάνει ένα ακό­μα ξεκα­θά­ρι­σμα. Σε ότι με αφο­ρά θεω­ρώ απα­ρά­δε­κτη την ενέρ­γεια αυτή και ξένη προς την Αρι­στε­ρά».

2. Ο Ηρακλής Γκότσης κόβει την πίτα της οργάνωσης της ΝΔ στη Ν. Ιωνία, η οποία ανακοίνωσε την υποστήριξη στο στηριζόμενο απ’ το ΚΙΝ.ΑΛ Παναγιώτη Μανούρη στις επόμενες εκλογές. Η Λαϊκή Δεξιά κατέρχεται στις εκλογές με τον πρώην υποψήφιο Νίκο Κουκουλάρη σε συνεργασία με το Νίκο Μπράτιμο παλιό σύμβουλο του Γιάννη Χαραλάμπους αλλά και εσχάτως του Ηρ. Γκότση.

Ο Ηρα­κλής Γκό­τσης κόβει την πίτα της οργά­νω­σης της ΝΔ στη Ν. Ιωνία, η οποία ανα­κοί­νω­σε την υπο­στή­ρι­ξη στο στη­ρι­ζό­με­νο απ’ το ΚΙΝ.ΑΛ Πανα­γιώ­τη Μανού­ρη στις επό­με­νες εκλο­γές. Η Λαϊ­κή Δεξιά κατέρ­χε­ται στις εκλο­γές με τον πρώ­ην υπο­ψή­φιο Νίκο Κου­κου­λά­ρη σε συνερ­γα­σία με το Νίκο Μπρά­τι­μο παλιό σύμ­βου­λο του Γιάν­νη Χαρα­λά­μπους αλλά και εσχά­τως του Ηρ. Γκότση.

Είναι πολ­λές οι πλευ­ρές στη Νέα Ιωνία που είναι ξένες πρός την Αρι­στε­ρά, την οποία υπη­ρέ­τη­σε ο αεί­μνη­στος κομ­μου­νι­στής δήμαρ­χος Γιάν­νης Δομνά­κης, απ’ όπου ξεκί­νη­σε και ο Ηρ. Γκό­τσης για να κατα­λή­ξει να αλλά­ζει τα πρό­ση­μα των μετέ­πει­τα δημάρ­χων του ΠΑΣΟΚ, συμ­μα­χώ­ντας μαζί τους. Αυτές είναι και οι αιτί­ες που έφε­ραν το φυλ­λορ­ρό­η­μα της παρά­τα­ξης και φέρ­νουν έντο­νη μουρ­μού­ρα στη Νέα Ιωνία…

Υ.Γ.: Ο τομέ­ας πάντως που έχει να επι­δεί­ξει έργο ο απερ­χό­με­νος δήμαρ­χος είναι οι τελε­τές για την κοπή της πρω­το­χρο­νιά­τι­κης πίτας. Εκεί, όπως και στις παρου­σί­ες δίπλα στο δεσπό­τη, απο­δεί­χτη­κε αξεπέραστος!

GKOTSIS1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο