Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Συνεχίζεται ο φυλλορρόημα της Δημοτικής Αρχής —  Μένει με 19, σε σύνολο 41 συμβούλων!

Γρά­φει ο ΝΕΟ-Ιωνιώ­της //

Στην 7η Τακτι­κή Συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της Νέας Ιωνί­ας στις 24 Απρί­λη 2018 συνε­χί­στη­κε το φυλ­λορ­ρό­η­μα της Δημο­τι­κής Αρχής, η οποία δια­θέ­τει πια 19 απ’ τους 41 δημο­τι­κούς συμ­βού­λους μετά την παραί­τη­ση της δημο­τι­κής συμ­βού­λους Αιμι­λί­ας (Έμμυ) Κων­στα­ντι­νί­δη. Χωρίς να δια­φω­νεί με την παρά­τα­ξη «Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία» η παραι­τη­θεί­σα σύμ­βου­λος οδη­γεί στην έκτη ανε­ξαρ­το­ποί­η­ση, καθώς ο πρώ­τος επι­λα­χών σύμ­βου­λος Κώστας Παπα­κώ­στας είχε ήδη δια­χω­ρί­σει πολι­τι­κά τη θέση του απ’ το συν­δυα­σμό του δημάρ­χου Ηρα­κλή Γκό­τση απ’ τον Οχτώ­βρη του 2016.

Ήδη η «Ενό­τη­τα για τη Νέα Ιωνία» ‑που βρί­σκε­ται στη Δημο­τι­κή Αρχή απ’ το 2011- είχε κατα­στα­τεί μειο­ψη­φία απ’ τις 12 Μάρ­τη 2018, καθώς σε εκεί­νη τη συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, ανε­ξαρ­το­ποι­ή­θη­κε ο πρώ­ην αντι­δή­μαρ­χος Οικο­νο­μι­κών Φώτης Τσο­πά­νο­γλου, που δια­γρά­φη­κε απ’ την παρά­τα­ξη με αΠό­φα­ση Ηρα­κλή Γκό­τση. (Ενη­μέ­ρω­ση για τις εξε­λί­ξεις στη Νέα Ιωνία έχουν και οι παλιό­τε­ρες αναρ­τή­σεις: Αρι­στε­ρο­σκορ­πί­σμα­τα, τα ανε­μο­μο­μα­ζώ­μα­τα της Δημο­τι­κής Αρχής στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ και ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Γλοιώ­δης πολι­τι­κή σύμπλευ­ση δημο­τι­κής αρχής και μεί­ζο­νος αντι­πο­λί­τευ­σης )

Η νέα παραίτηση

Στη συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου (ΔΣ) της 27.3.2018 ο πρό­ε­δρος του ΔΣ Χρή­στος Ανα­μουρ­λό­γλου ανέ­γνω­σε την επι­στο­λή παραί­τη­σης της Έμμυ Κων­στα­ντι­νί­δου, που είχε εκλε­γεί 21η σύμ­βου­λος της «Ενό­τη­τας» (362 σταυροί).

 Η παραι­τη­θεί­σα σύμ­βου­λος, μετα­ξύ των άλλων, ανέ­φε­ρε: «Το τελευ­ταίο διά­στη­μα έχει παρα­τη­ρη­θεί η απο­μά­κρυν­σή μου από τις συνε­δριά­σεις του Δ.Σ., λόγω των υπο­χρε­ώ­σε­ων που μου προ­έ­κυ­ψαν» και πρό­σθε­τε: «Σε καμία περί­πτω­ση η απου­σία μου δεν ταυ­τί­ζε­ται με τις από­ψεις και τις παραι­τή­σεις των δημο­τι­κών συμ­βού­λων, του Προ­έ­δρου της Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Σχο­λι­κής Επι­τρο­πής καθώς και την ανε­ξαρ­τη­το­ποί­η­ση του πρώ­ην Αντι­δη­μάρ­χου Οικο­νο­μι­κών». Και η Έμμυ Κων­στα­ντι­νί­δου κατέ­λη­γε: «Ευχα­ρι­στώ τον Δήμαρ­χο και την παρά­τα­ξη, που με στή­ρι­ξαν σε ό,τι είχα ανα­λά­βει. Εύχο­μαι σε όλο το Δ.Σ. να συμ­βάλ­λει με όλες του τις δυνά­μεις στο έργο του, που του έχει ανα­θέ­σει ο Ιωνιώ­τι­κος λαός για τη βελ­τί­ω­ση των συν­θη­κών ζωής στην πόλη μας».
Μετά την ανα­κοί­νω­ση (28.1.2018) απ’ τον Ηρα­κλή Γκό­τση ότι θα είναι και πάλι υπο­ψή­φιος στις επό­με­νες εκλο­γές παραι­τή­θη­κε ο αντι­δή­μαρ­χος Παι­δεί­ας Τάκη Κωστά­κης. Κλή­θη­κε να τον αντι­κα­τα­στή­σει η πρώ­τη επι­λα­χού­σα Όλγα Λίνα­ρη (301 σταυ­ροί), η οποία αρνή­θη­κε για πολι­τι­κούς λόγους και τη θέση της κατέ­λα­βε ο επό­με­νος επι­λα­χών υπο­ψή­φιος Σωτή­ρης Κριω­νάς (297 σταυ­ροί). Ο τρί­τος επι­λα­χών Κων­στα­ντί­νος Φιλιπ­πί­δης (295 σταυ­ροί) κατέ­λα­βε τη θέση, του επί­σης παραι­τη­θέ­ντος, Κων­στα­ντί­νου Εξα­δά­κτυ­λου (6ου συμ­βού­λου της Ενό­τη­τας με 601 σταυρούς).
Ο τέταρ­τος επι­λα­χών (292 ψήφοι) είναι ο Κώστας Παπα­κώ­στας, που ήταν — όπως και η Όλγα Λίνα­ρη- ανά­με­σα στα 22 μέλη της Ενό­τη­τας που στις 11.10.2016 ανα­κοί­νω­σαν την απο­χώ­ρη­σή τους απ’ την παρά­τα­ξη τονί­ζο­νας ως κο­ρυ­φαίο λόγο τη «μνη­μο­νια­κή με­τάλ­λα­ξη της δη­μο­τι­κής Αρχής και του δη­μο­τι­κού σχή­μα­τος της “Ενό­τη­τας για τη Ν. Ιω­νί­α” που την υπο­στη­ρί­ζει». (Πάντως στην πέμ­πτη θέση, σύμ­φω­να με την από­φα­ση του Πρω­το­δι­κεί­ου Αθη­νών, βρί­σκε­ται ο Δημή­τριος Στυ­λια­νού, επί­σης με 292 ψήφους).

Ο Κώστας Παπα­κώ­στας ‑Πολι­τι­κός Μηχα­νι­κός και μέλος του Ποδο­νί­φτη «ρεύ­μα­τος κρι­τι­κής των και­ρών και δρά­σης» δεν επέ­λε­ξε την άρνη­ση. Και στη συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου στις 24.4.2018 ο Χρή­στος Ανα­μουρ­λό­γλου ανα­κοί­νω­σε: «Έγι­νε απο­δε­κτή από τον Δήμαρ­χο η παραί­τη­ση της δημ. συμ­βού­λου κ. Κων­στα­ντι­νί­δου. Στη θέση της θα μπει ο επό­με­νος επι­λα­χών, ο κ. Παπακώστας»

ionai2

Ο νέος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος δεν προ­χώ­ρη­σε στην τυπι­κή ανά­λη­ψη των καθη­κό­ντων του. Φρό­ντι­σε όμως να προ­α­ναγ­γεί­λει την ανε­ξαρ­το­ποί­η­σή του με τη συμ­με­το­χή του σε εκδή­λω­ση για τη «σωτη­ρία του Ποδο­νί­φτη», που γίνε­ται στις 11 Μάη 2018, στο 129ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο του δήμου Αθη­ναί­ων, στον Προ­μπο­νά, ώρα 7 μ.μ. Έτσι στην πρό­σκλη­ση για την εκδή­λω­ση ο Κώστας Παπα­κώ­στας ανα­φέ­ρε­ται ως ομι­λη­τής με την ιδιό­τη­τα του «Ανε­ξάρ­τη­του Δημο­τι­κού Συμ­βού­λου Νέας Ιωνί­ας και μέλους του Ποδονίφτη».

Ίσως δεν είναι τυχαία η επι­λο­γή δημο­σιο­ποί­η­σης της ανε­ξαρ­το­ποί­η­σης του Κώστα Παπα­κώ­στα απ’ την εκδή­λω­ση για τον Ποδο­νί­φτη. Εκτός του ότι είναι μέλος, απ’ το ιστο­λό­γιο (μπλόγκ) του Ποδο­νί­φτη έχει γίνει κρι­τι­κή για τα «Έργα και ημέ­ρες της Δημο­τι­κής Αρχής στη Νέα Ιωνία».

Ίσως η κίνη­ση αυτή να απο­τε­λεί και το πρό­πλα­σμα νέας αυτο­διοι­κη­τι­κής παρου­σί­ας στις επό­με­νες εκλο­γές στη Νέα Ιωνία.

Σε κάθε, πάντως, περί­πτω­ση επι­βε­βαιώ­νει με πιο έντο­νο τρό­πο πως γίνο­νται «αρι­στε­ρο­σκορ­πί­σμα­τα» τα ανε­μο­μα­ζώ­μα­τα της …ριζο­σπα­στι­κής διοί­κη­σης της Νέας Ιωνίας.

Αλλαγή και στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Εκτός απ’ την Ενό­τη­τα υπήρ­ξε και μια παραί­τη­ση στη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση, που έχει επι­κε­φα­λής τον Πανα­γιώ­τη Τσουκαλά.

Παραι­τή­θη­κε η σύμ­βου­λος Σταυ­ρού­λα Μαλά­γα­ρη και την αντι­κα­τέ­στη­σε (27.3.2018) ο Κώστας Κατι­μερ­τζό­γλου, δάσκα­λος στο επάγ­γελ­μα, και πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Εκπαι­δευ­τι­κών Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης «Γ. Σεφέ­ρης» Νέας Ιωνί­ας, Ηρα­κλεί­ου, Μετα­μόρ­φω­σης και Λυκόβρυσης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο