Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεκρή εργάτρια καθαριότητας — Σε συνθήκες καύσωνα την έστειλε σε διπλή βάρδια ο Δήμος Ζωγράφου — Η ανακοίνωση του Συνδικάτου

Την ώρα που είχε πάει στο αμα­ξο­στά­σιο να ανα­λά­βει την δεύ­τε­ρη βάρ­δια της, σε διά­στη­μα μικρό­τε­ρο των 24 ωρών, 60χρονη εργα­ζό­με­νη στην καθα­ριό­τη­τα του Δήμου Ζωγρά­φου άφη­σε την τελευ­ταία πνοή της.

Η άτυ­χη καθα­ρί­στρια, την ώρα που προ­ε­τοι­μα­ζό­ταν να ανέ­βει στο απορ­ριμ­μα­το­φό­ρο ενώ είχε εκτε­λέ­σει τη βάρ­δια της το πρωί, αισθάν­θη­κε αδια­θε­σία και λιπο­θύ­μη­σε. Οι συνά­δελ­φοι της, της προ­σέ­φε­ραν τις πρώ­τες βοή­θειες και κάλε­σαν αμέ­σως ασθε­νο­φό­ρο. Στη συνέ­χεια μετα­φέρ­θη­κε στο νοσο­κο­μείο Ευαγ­γε­λι­σμός όπου και δια­πι­στώ­θη­κε ο θάνα­τος της. Τα ακρι­βή αίτια του θανά­του της δεν έχουν ακό­μη εξα­κρι­βω­θεί, πιθα­νά να πρό­κει­ται για καρ­δια­κό επεισόδιο.

Η διοί­κη­ση του Δήμου, που όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα επι­κα­λού­ταν την ασφά­λεια και τη υγεία των πολι­τών, έστει­λε την 60χρονη καθα­ρί­στρια να ξανα­δου­λέ­ψει σε διά­στη­μα μικρό­τε­ρο των 24ώρων γρά­φο­ντας στα παλιά της τα παπού­τσια την ασφά­λεια των εργα­ζο­μέ­νων. Κι αυτό σε συν­θή­κες καύ­σω­να όπου πρέ­πει να τηρού­νται οι όροι υγιει­νής και ασφά­λειας, να χρη­σι­μο­ποιού­νται τα μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας και πρω­τί­στως να απο­τρέ­πε­ται η εντα­τι­κο­ποί­η­ση που οδη­γεί πολ­λές φορές σε οδυ­νη­ρά αποτελέσματα.

Το τρα­γι­κό περι­στα­τι­κό υπεν­θυ­μί­ζει το έγκλη­μα της αύξη­σης των ορί­ων ηλι­κί­ας ακό­μη και των ανθυ­γιει­νών και επι­κιν­δύ­νων επαγ­γελ­μά­των. Υπεν­θυ­μί­ζει τις ευθύ­νες όλων όσων ψήφι­σαν τα αντερ­γα­τι­κά μετρα των τελευ­ταί­ων χρόνων.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΕΚΡΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ρια του στην οικο­γέ­νεια της συνά­δελ­φου που κόπη­κε το νήμα της ζωής της την ώρα που προ­ε­τοι­μα­ζό­ταν να ανέ­βει στο απορ­ριμ­μα­το­ρο­φό­ρο ενώ είχε εκτε­λέ­σει τη βάρ­δια της το πρωί. Άλλο ένα θύμα έρχε­ται να προ­στε­θεί στο μαύ­ρο κατά­λο­γο. Η συνα­δέλ­φισ­σα έπε­σε  θύμα της εντα­τι­κο­ποί­η­σης, της δου­λεί­ας σε ακα­τάλ­λη­λες συν­θή­κες εργασίας.

Η συγκε­κρι­μέ­νη ήταν μητέ­ρα τεσ­σά­ρων παι­διών (το ένα ΑΜΕΑ) , αγω­νί­στρια της ζωής, αντι­πά­λευε τις πολι­τι­κές που της στε­ρού­σαν το δικαί­ω­μα σε μια ζωή χωρίς εργα­σια­κή ανασφάλεια.

Η Διοί­κη­ση του Δήμου φέρει βαρύ­τα­τες ευθύ­νες καταρ­χήν για­τί έβα­λε τη συνά­δελ­φο να ξανα­δου­λέ­ψει σε διά­στη­μα μικρό­τε­ρο των 24ώρων. Όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα επι­κα­λού­ταν την ασφά­λεια και τη υγεία των πολι­τών και την ίδια στιγ­μή έγρα­φε στα παλιά της τα παπού­τσια την ασφά­λεια των εργαζομένων.

Συνά­δελ­φοι η επί­θε­ση της κυβέρ­νη­σης και της πλειο­ψη­φί­ας των δημο­τι­κών αρχών το επό­με­νο διά­στη­μα θα εντα­θεί ακό­μα περισ­σό­τε­ρο. Σκο­πός και στό­χος τους είναι η υλο­ποί­η­ση της πολι­τι­κής της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης αλλά και η ικα­νο­ποί­η­ση των απαι­τή­σε­ων των εκπρο­σώ­πων του μεγά­λου κεφα­λαί­ου. Θέλουν να καταρ­γή­σουν ότι δικαιώ­μα­τα και κατα­κτή­σεις μας έχουν απο­μεί­νει προ­κει­μέ­νου να εξα­σφα­λί­σουν τη κερ­δο­φο­ρία των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Ήδη έχουν απο­φα­σί­σει και μέχρι το τέλος του χρό­νου θα πάνε στη κατάρ­γη­ση των Βαρέ­ων και Ανθυ­γιει­νών. Δεν πρέ­πει να τους αφή­σου­με. Είναι γελα­σμέ­νοι αν νομί­ζουν ότι εμείς θα πεθά­νου­με στα σκα­λο­πά­τια του απορριμματοφόρου.

Καλού­με όλους τους συνα­δέλ­φους να μην επι­τρέ­ψουν σε κανέ­ναν να παί­ζει με την υγεία και την ασφά­λεια μας. Η υγεία και η ασφά­λεια μας αφο­ρά όλους.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφρά­ζει για ακό­μα μια φορά τα συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια της συναδέλφου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο