Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεκρός ο ένας εργάτης στο επεισόδιο της Νέας Ερυθραίας

Δύο άτο­μα που έκα­ναν εργα­σί­ες για το φυσι­κό αέριο, στη λεω­φό­ρο Τατοϊ­ου, στη Νέα Ερυ­θραία, τραυ­μα­τί­στη­καν από πυρο­βο­λι­σμούς που δέχθη­καν το πρωί από 40χρονο άνδρα που ήταν σε μπαλ­κό­νι. Ο ένας τραυ­μα­τί­ας κατέ­λη­ξε πριν λίγο.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες του Αθη­ναϊ­κού — Μακε­δο­νι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου Ειδή­σε­ων από αστυ­νο­μι­κές πηγές, ενώ οι δύο άνδρες έκα­ναν εργα­σί­ες στο δρό­μο ο 40χρονος βγή­κε ξαφ­νι­κά σε ένα μπαλ­κό­νι και άρχι­σε να τους πυρο­βο­λεί, με απο­τέ­λε­σμα ο ένας να τραυ­μα­τι­στεί στην κοι­λιά και ο άλλος στο πόδι.

Οι δύο εργα­ζό­με­νοι δια­κο­μί­στη­καν σε νοσο­κο­μείο, ενώ ο δρά­στης συνε­λή­φθη μετά από λίγο. Σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ, ο 40χρονος φέρε­ται να αντι­με­τω­πί­ζει ψυχο­λο­γι­κά προβλήματα. 

Οταν τον έπια­σαν φώνα­ζε: «Με έχουν δέσει με μαύ­ρη μαγεία. Με έβα­λε ο Σατα­νας να το κάνω!» Μέσα στο σπί­τι του βρέ­θη­καν και άλλα όπλα και σπαθιά.

Συγκε­χυ­μέ­νης είναι οι πλη­ρο­φο­ρί­ες και τα δημο­σιεύ­μα­τα σχε­τι­κά με το πώς έγι­νε το περι­στα­τι­κό. η εκδο­χή του ΑΠΕ δεν είναι η μόνη.

Όπως μετέ­δω­σε η ΕΡΤ, το αιμα­τη­ρό περι­στα­τι­κό σημειώ­θη­κε όταν μαι­νό­με­νος κατα­να­λω­τής εισέ­βα­λε ένο­πλος στο κατά­στη­μα προ­κει­μέ­νου να δια­μαρ­τυ­ρη­θεί για τον υπέ­ρο­γκο λογα­ρια­σμό φυσι­κού αερί­ου που έλα­βε. Στη συνέ­χεια πυρο­βό­λη­σε τους δυο υπαλ­λή­λους περισ­σό­τε­ρες από πέντε φορές από κοντι­νή από­στα­ση. Αμέ­σως μετά επέ­στρε­ψε σπί­τι του, ξανα­γέ­μι­σε το όπλο και γύρι­σε και πάλι στο κατά­στη­μα, όμως εκεί­νη την ώρα έφτα­σε η αστυ­νο­μία που είχε ενη­με­ρω­θεί για το συμ­βάν. Ο άνδρας έφυ­γε τρέ­χο­ντας προς το σπί­τι του αφή­νο­ντας το όπλο στην πυλω­τή και ανέ­βη­κε στην ταρά­τσα της πολυ­κα­τοι­κί­ας. Αστυ­νο­μι­κοί της ομά­δας ΔΙ.ΑΣ. και της Άμε­σης Δρά­σης τον κατα­δί­ω­ξαν, του ζήτη­σαν να παρα­δο­θεί, όπως και έπραξε.

Σύμ­φω­να με το protothema, ο δρά­στης έμε­νε σε πολυ­κα­τοι­κία στην οδό Σκου­φά και είναι περί­που 40 ετών. Πήρε όπλο, κατέ­βη­κε από το σπί­τι του, περ­πά­τη­σε περί­που 50 μέτρα και έφτα­σε στο σημείο που ήταν οι άντρες, όπου εντε­λώς απρό­κλη­τα άρχι­σε να πυρο­βο­λεί. Πυρο­βό­λη­σε συνο­λι­κά 5 φορές.

Μετά επέ­στρε­ψε σπί­τι του, για να ξανα­ο­πλί­σει σύμ­φω­να με τις εκτι­μή­σεις των αστυ­νο­μι­κών. Ανέ­βη­κε στην ταρά­τσα αλλά ευτυ­χώς έφτα­σαν εγκαί­ρως οι άντρες της Αμε­σης Δρά­σης. Η σύλ­λη­ψη έγι­νε στην πιλο­τή της πολυκατοικίας.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο