Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεκρός ο επικεφαλής του ISIS σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ

Πυρά από ελι­κό­πτε­ρα στη βορειο­δυ­τι­κή Συρία είχαν στό­χο στη διάρ­κεια της νύκτας τζι­χα­ντι­στές που πρό­σκει­νταν στο Ισλα­μι­κό Κρά­τος στην επαρ­χία Ιντλίμπ, με απο­τέ­λε­σμα εννέα άνθρω­ποι να σκο­τω­θούν, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το πρωί το Συρια­κό Παρα­τη­ρη­τή­ριο Ανθρω­πί­νων Δικαιωμάτων.

Τα οκτώ ελι­κό­πτε­ρα στο­χο­θέ­τη­σαν μετά τα μεσά­νυ­κτα ένα σπί­τι και ένα όχη­μα στα περί­χω­ρα του χωριού Μπα­ρί­σα στην Ιντλίμπ, μια περιο­χή όπου βρί­σκο­νταν “ομά­δες που πρό­σκει­νταν στο ΙΚ”, σύμ­φω­να με το Παρατηρητήριο.

Αμε­ρι­κα­νι­κά μέσα από την πλευ­ρά τους μετέ­δω­σαν λίγο νωρί­τε­ρα ότι ο επι­κε­φα­λής του ΙΚ Αμπού Μπα­κρ αλ Μπαγκ­ντά­ντι σκο­τώ­θη­κε σε επι­χεί­ρη­ση των αμε­ρι­κα­νι­κών ειδι­κών δυνά­με­ων στην επαρ­χία Ιντλίμπ.

Η Βαγδάτη ενημερώθηκε για τον θάνατο του επικεφαλής του ΙΚ αλ Μπαγκντάντι

Το Ιράκ ενη­με­ρώ­θη­κε από πηγές μέσα από τη Συρία ότι ο επι­κε­φα­λής του Ισλα­μι­κού Κρά­τους Αμπού Μπα­κρ αλ Μπαγκ­ντά­νι σκο­τώ­θη­κε, δήλω­σαν σήμε­ρα δύο πηγές των υπη­ρε­σιών ασφαλείας.

“Πηγές μας από τη Συρία επι­βε­βαί­ω­σαν στην ομά­δα της ιρα­κι­νής υπη­ρε­σί­ας Πλη­ρο­φο­ριών που είχε ανα­λά­βει τον εντο­πι­σμό του Μπαγκ­ντά­ντι ότι αυτός σκο­τώ­θη­κε μαζί με τον προ­σω­πι­κό του σωμα­το­φύ­λα­κα στην Ιντλίμπ, αφού εντο­πί­στη­κε το κρη­σφύ­γε­τό του την ώρα που προ­σπα­θού­σε να απο­μα­κρύ­νει την οικο­γέ­νειά του από την Ιντλίμπ προς τα τουρ­κι­κά σύνο­ρα”, επε­σή­μα­νε μία από τις πηγές.

Ιράκ: Η κρατική τηλεόραση θα μεταδώσει εικόνες από την επιδρομή στην οποία σκοτώθηκε ο επικεφαλής του ΙΚ αλ Μπαγκντάντι

Η ιρα­κι­νή κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι θα μετα­δώ­σει εικό­νες από την επι­δρο­μή των αμε­ρι­κα­νι­κών ειδι­κών δυνά­με­ων στη βορειο­δυ­τι­κή Συρία στη διάρ­κεια της οποί­ας σκο­τώ­θη­κε ο επι­κε­φα­λής του Ισλα­μι­κού Κρά­τους Αμπού Μπα­κρ αλ Μπαγκντάντι.

Το τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο επι­κα­λέ­στη­κε ειδι­κό σε θέμα­τα τρο­μο­κρα­τί­ας, ο οποί­ος επε­σή­μα­νε ότι οι υπη­ρε­σί­ες Πλη­ρο­φο­ριών του Ιράκ συνέ­δρα­μαν στις έρευ­νες για τον εντο­πι­σμό του αλ Μπαγκντάντι.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο