Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεκρός 16χρονος Ρομά: Μαζική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην κρατική βία και δολοφονία

Μαζι­κή συγκέ­ντρω­ση και πορεία στο υπουρ­γείο Μακε­δο­νί­ας Θρά­κης ενά­ντια στην κρα­τι­κή βία και δολο­φο­νία έγι­νε στη Θεσ­σα­λο­νί­κη για τον θάνα­το του 16χρονου Ρομά Κώστα Φρα­γκού­λη που πυρο­βο­λή­θη­κε στο κεφά­λι από αστυ­νο­μι­κό σε κατα­δί­ω­ξη επει­δή δεν πλή­ρω­σε 20 ευρώ καύσιμα!

Η κινη­το­ποί­η­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από Εργα­τι­κά Σωμα­τεία και Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους. Δεν θα συνη­θί­σου­με σε τέτοιες εικό­νες φρί­κης! Δε θα συμ­βι­βα­στού­με με τη βαρ­βα­ρό­τη­τα! Με τη βία του συστή­μα­τος που τσα­κί­ζει καθη­με­ρι­νά τις ανά­γκες μας» τόνι­σαν και απαί­τη­σαν «να λογο­δο­τή­σουν οι υπεύ­θυ­νοι και να απο­δο­θούν τώρα ευθύ­νες! Καμία συγκά­λυ­ψη! Δε θα δεχτού­με καμία απο­ποί­η­ση ευθυ­νών, καμία υπεκ­φυ­γή, καμία επί­κλη­ση στην “κακιά την ώρα”».

Στην ομι­λία της στη συγκέ­ντρω­ση η φοι­τή­τρια Χρι­στί­να Στα­μού­λη τόνι­σε μετα­ξύ άλλων πως «δεν θα περά­σει καμιά προ­σπά­θεια συγκά­λυ­ψης ούτε αυτής ούτε άλλων υπο­θέ­σε­ων αστυ­νο­μι­κής βίας. Η παρα­δειγ­μα­τι­κή τιμω­ρία των ενό­χων είναι το μόνο που μπο­ρεί να γίνει ανε­κτό όχι μόνο από τα θύμα­τα και τις οικο­γέ­νειές τους, αλλά συνο­λι­κά από τον λαό και τη νεολαία.

Έχου­με πεί­ρα! Το φοι­τη­τι­κό κίνη­μα πλάι στο εργα­τι­κό λαϊ­κό κίνη­μα έχου­με απο­δεί­ξει πως μπο­ρού­με να βάλου­με φρέ­νο στα σχέ­δια έντα­σης της επί­θε­σης στα δικαιώ­μα­τα και τη ζωή μας, αλλά και στην έντα­ση της κατα­στο­λής! Η οργή και η αγα­νά­κτη­ση να γίνουν αφορ­μή για να μπουν περισ­σό­τε­ροι στη μάχη. Να μαζι­κο­ποι­η­θεί ο αγώ­νας! Κλι­μα­κώ­νου­με τις προ­σπά­θειες μας με το συλ­λα­λη­τή­ριο το Σάβ­βα­το 17/ 12 εδώ στο Άγαλ­μα του Βενιζέλου».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο