Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεκρό δελφίνι με σφαίρα στο κεφάλι!!! (ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ)

Ποια ανθρώ­πι­νη παρά­νοια μπο­ρεί να δικαιο­λο­γή­σει την εν ψυχρώ δολο­φο­νία ενός ανί­σχυ­ρου θηλα­στι­κού, το οποίο δεν συντε­λεί τον παρα­μι­κρό κίν­δυ­νο για τον άνθρω­πο; Καμία. Πρό­κει­ται για μία πρά­ξη δει­λί­ας, μία θηριω­δία απέ­να­ντι στη φύση και στους συγκα­τοί­κους μας στον πλα­νή­τη, μία ενέρ­γεια που επι­βε­βαιώ­νει την αχρεί­α­στη παρέμ­βα­ση του ανθρώ­που στο περι­βάλ­λον και την παντε­λή έλλει­ψη σεβα­σμού και ταπεινοφροσύνης.

Η εικό­να ενός νεκρού δελ­φι­νιού, με μία μεγά­λη τρύ­πα από σφαί­ρα στο κεφά­λι, το οποίο ξεβρά­στη­κε σε ακτή της Φλό­ρι­ντα, έχει προ­κα­λέ­σει ξεση­κω­μό στην αμε­ρι­κα­νι­κή κοι­νή γνώ­μη και αντι­δρά­σεις σε παγκό­σμιο επί­πε­δο, καθώς επι­βε­βα­ώ­νει την ανθρώ­πι­νη αναλ­γη­σία και τον βια­σμό του περι­βάλ­λο­ντος και της φύσης. Ήταν δε τόσο εξορ­γι­στι­κή η ενέρ­γεια του άγνω­στου δρά­στη, που οι αρμό­διοι ανα­κοί­νω­σαν αμέ­σως αμοι­βή 20.000 δολα­ρί­ων, για οποια­δή­πο­τε πλη­ρο­φο­ρία φανεί χρή­σι­μη στον εντο­πι­σμό του ή των δραστών.

Το άτυ­χο δελ­φί­νι, ένα υπέ­ρο­χο και προηγ­μέ­νο θηλα­στι­κό της θάλασ­σας, βρέ­θη­κε νεκρό στην παρα­λία της Φλό­ρι­ντα στην πλευ­ρά του Κόλ­που του Μεξι­κού. Πρό­κει­ται για το δεύ­τε­ρο παρό­μοιο περι­στα­τι­κό σε μικρό χρο­νι­κό διά­στη­μα, γεγο­νός που ενδε­χο­μέ­νως να σημαί­νει ότι ο δρά­στης είναι ο ίδιος και ότι δεν απο­κλεί­ε­ται να κτυ­πή­σει ξανά τις επό­με­νες ημέ­ρες. Η τρύ­πα είναι κατά πάσα πιθα­νό­τη­τα από σφαί­ρα, αλλά δεν απο­κλεί­ε­ται ο δολο­φό­νος να χρη­σι­μο­ποί­η­σε και δόρυ.

Η εικό­να που ακο­λου­θεί είναι από το δελ­φί­νι που δολο­φο­νή­θη­κε άγρια (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ):

defini purovolimeno

Το δελ­φί­νι είχε μία μεγά­λη τρύ­πα δίπλα στο δεξί του μάτι και σύμ­φω­να με τους ειδι­κούς, πυρο­βο­λή­θη­κε από όπλο μεγά­λου δια­με­τρή­μα­τος και εξ επα­φής. Ποιος αρρω­στη­μέ­νος ικα­νο­ποιεί­ται με τη συγκε­κρι­μέ­νη ενέρ­γεια; Το πιθα­νό­τε­ρο είναι ότι θα απο­κα­λυ­φθεί το επό­με­νο διά­στη­μα, καθώς, εκτός της αμοι­βής των 20.000 δολα­ρί­ων για πλη­ρο­φο­ρί­ες, η Ακτο­φυ­λα­κή της Φλό­ρι­ντα ανα­κοί­νω­σε ότι κατα­στρώ­νε­ται ήδη ένα μεγά­λο επι­χει­ρη­σια­κό σχέ­διο, για τον εντο­πι­σμό του ή των δολο­φό­νων δελφινιών.

Σύμ­φω­να με τον Stacey Horstman, ειδι­κό στις συμπε­ρι­φο­ρές δελ­φι­νιών, τα δύο δελ­φί­νια ήταν δεκτι­κά στη συνα­να­στρο­φή τους με ανθρώ­πους. Ο εκτε­λε­στής τους είναι πιθα­νό να τα δελέ­α­σε με φαγη­τό, καθώς τα συγκε­κρι­μέ­να θηλα­στι­κά εμπι­στεύ­ο­νται τον άνθρω­πο και τον πλη­σιά­ζουν για να πάρουν φαγητό.

«Είναι μία μεγά­λη πρό­κλη­ση που αντι­με­τω­πί­ζου­με, καθώς απαι­τού­νται λίγα μόνο λεπτά προ­κει­μέ­νου να πλη­σιά­σει ένα δελ­φί­νι τον άνθρω­πο για φαγη­τό και να δεχθεί τη σφαί­ρα από κοντι­νή από­στα­ση», πρό­σθε­σε ο ειδικός.

Πηγή: iliakanea.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο