Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Αφίσα για το Πολυτεχνείο χωρίς το… «Έξω οι ΗΠΑ»! (ΦΩΤΟ)

Η ξετσι­πω­σιά και πολι­τι­κός αρι­βι­σμός απο­τε­λούν δια­χρο­νι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κό γνώ­ρι­σμα της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας. Σε κάθε επέ­τειο της εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνείο και στο πλαί­σιο της κάλ­πι­κης αντι­πα­ρά­θε­σής τους με τη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ θυμού­νται τους «αγώ­νες της αρι­στε­ράς», το «λαϊ­κό κίνη­μα», κλπ.

Ως κυβέρ­νη­ση απο­δεί­χθη­καν οι καλύ­τε­ροι μαθη­τές του ΝΑΤΟ, του «δια­βο­λι­κά καλού» Τραμπ, υπέ­γρα­ψαν την κατά­πτυ­στη Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Βάσεις και έβα­λαν πλά­τη στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά αμε­ρι­κα­νο­να­τοι­κά σχέ­δια στην Ανα­το­λι­κή Μεσόγειο.

Πρό­κει­ται για τους ίδιους που, ως κυβέρ­νη­ση, έστελ­ναν τα ΜΑΤ να τσα­κί­σουν εργα­τι­κές-λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις και αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κές πορεί­ες (βλέ­πε άγαλ­μα Τρούμαν).

Σήμε­ρα, ξανα­θυ­μή­θη­καν το Πολυ­τε­χνείο και τους αγώ­νες του λαού ενά­ντια στην αμε­ρι­κα­νο­κί­νη­τη Χούντα.

Με θρά­σος χιλί­ων σοσιαλ­δη­μο­κρα­τών, η νεο­λαία ΣΥΡΙΖΑ (αυτοί που δεν ξεχω­ρί­ζουν το σήμα της ειρή­νης απ’ αυτό της μερ­σε­ντές) δημο­σί­ευ­σε αφί­σα με τίτλο «Τα καθε­στώ­τα τα ρίχνει ο λαός», σε άλλη μια προ­σπά­θεια να καπη­λευ­τεί την αγω­νι­στι­κή παρα­κα­τα­θή­κη της εξέ­γερ­σης του Πολυτεχνείου.

Ωστό­σο, για κάποιον λόγο που μόνο αυτοί γνω­ρί­ζουν, από την φωτο­γρα­φία του Πολυ­τε­χνεί­ου… απου­σιά­ζει η στή­λη στην οποία ανα­γρά­φο­νταν «ΈΞΩ ΑΙ ΗΠΑ». Μην παρε­ξη­γη­θεί και ο κύριος πρέ­σβης. Τυχαίο; Κόπη­κε στο… μοντάζ; Δεν βρή­καν άλλη φωτο­γρα­φία; Δεν ξέρουμε…

Σε κάθε περί­πτω­ση καθό­λου περί­ερ­γο για ενα κόμ­μα που «πίνει νερό» στο όνο­μα της στρα­τη­γι­κής σχέ­σης Ελλά­δας-ΗΠΑ και πρω­τα­γω­νι­στεί στην εμπλο­κή της χώρας μας στα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια των ευρω­α­τλα­ντι­κών ιμπεριαλιστών.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο