Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νικαράγουα: Αποχώρησε από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών

Την απο­χώ­ρη­ση της χώρας από τον Οργα­νι­σμό Αμε­ρι­κα­νι­κών Κρα­τών (ΟΑΚ) ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών της Νικα­ρά­γουα Ντέ­νις Μον­κά­δα (φωτό).

Στις δηλώ­σεις του, ο Μον­κά­δα επι­τέ­θη­κε στον ΟΑΚ χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας τον «όργα­νο» των ΗΠΑ που ανα­μει­γνύ­ε­ται στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις χωρών της αμε­ρι­κα­νι­κής ηπείρου.

«Ο ΟΑΚ συνε­χί­ζει να είναι όργα­νο των ΗΠΑ προ­ω­θώ­ντας την επεμ­βα­τι­κή και ηγε­μο­νι­κή πολι­τι­κή των απει­λών και της επι­θε­τι­κό­τη­τας ενά­ντια σε χώρες της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής και της Καραϊ­βι­κής», σημεί­ω­σε ο ΥΠΕΞ της Νικα­ρά­γουα. Πρό­σθε­σε δε ότι το παρά­δειγ­μα της κυβέρ­νη­σης Ορτέ­γκα ενδέ­χε­ται να ακο­λου­θή­σουν σύντο­μα και άλλες χώρες της ευρύ­τε­ρης περιοχής.

Την στή­ρι­ξή τους στην από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης της Νικα­ρά­γουα παρεί­χαν τόσο η εκτε­λε­στι­κή γραμ­μα­τεία της μπο­λι­βα­ρια­νής δια­κρα­τι­κής συμ­μα­χί­ας ALBA-TCP, όσο και το Κου­βα­νι­κό υπουρ­γείο Εξωτερικών.

Σημειώ­νε­ται ότι λίγες μέρες πριν, ο ΟΑΚ αμφι­σβή­τη­σε τα απο­τε­λέ­σμα­τα των προ­ε­δρι­κών εκλο­γών στην χώρα ενώ η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ επέ­βαλ­λε στη Νικα­ρά­γουα επι­πρό­σθε­τες κυρώσεις.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο