Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα (VIDEO)

Τα πράγ­μα­τα μπο­ρούν να αλλά­ξουν με ισχυ­ρό ΚΚΕ, ο λαός έχει τη δύνα­μη να τιμω­ρή­σει και να δώσει θετι­κή διέ­ξο­δο στη χώρα, να βάλει φρέ­νο στον κατή­φο­ρο που πλη­ρώ­νου­με ακρι­βά, τόνι­σε ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας το βρά­δυ της Πέμ­πτης στην ΕΡΤ1.

Σημεί­ω­σε ότι αυτό που ζού­με δεν ήρθε από το που­θε­νά, είναι απο­τέ­λε­σμα των μνη­μο­νια­κών και μετα­μνη­μο­νια­κών πολι­τι­κών που εφάρ­μο­σαν όσοι κυβερ­νούν και κυβέρ­νη­σαν τη χώρα είτε ως αυτο­δύ­να­μες κυβερ­νή­σεις είτε ως κυβερ­νή­σεις συνεργασίας.

Ανα­φε­ρό­με­νος στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία, υπεν­θύ­μι­σε ότι το ΚΚΕ δια­δή­λω­σε και στη ρωσι­κή και στην αμε­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεία στην Αθή­να. Σημεί­ω­σε ότι ο λαός είναι αντί­θε­τος στην εμπλο­κή της χώρας στη σύγκρου­ση μετα­ξύ ΝΑΤΟ και ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα που γίνε­ται στην Ουκρανία.

Για το Μετα­να­στευ­τι­κό τόνι­σε ότι γίνε­ται συζή­τη­ση για τον φρά­χτη και όχι για τη συμ­φω­νία ΕΕ — Τουρ­κί­ας που μετα­τρέ­πει την Ελλά­δα σε χώρα παρ­κα­ρί­σμα­τος ανθρώ­πι­νων ψυχών και σημεί­ω­σε ότι η χώρα πρέ­πει να απε­μπλα­κεί από αυτή τη συμφωνία.

Μιλώ­ντας για το Ασφα­λι­στι­κό και τις μεγα­λειώ­δεις δια­δη­λώ­σεις στη Γαλ­λία, τόνι­σε ότι οι αγώ­νες της εργα­τι­κής τάξης της Γαλ­λί­ας έχουν συγκλο­νί­σει τη χώρα και έχουν καταρ­ρα­κώ­σει τον Μακρόν που τον τιμού­σε, όταν έβγαι­νε, το πολι­τι­κό σύστη­μα στην Ελλά­δα. Υπο­γράμ­μι­σε ότι το σύν­θη­μα «δεν θα πεθά­νου­με δου­λεύ­ο­ντας» αφο­ρά και τους Έλλη­νες εργα­ζό­με­νους διό­τι με τον νόμο Κατρού­γκα­λου και προη­γού­με­νους νόμους των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφτα­σαν στα 67 τα όρια ηλι­κί­ας συνταξιοδότησης.

Σημεί­ω­σε πως στην Ελλά­δα για το έγκλη­μα στα Τέμπη έγι­ναν οι μεγα­λύ­τε­ρες δια­δη­λώ­σεις από το 2012 και τόνι­σε πως όταν οι λαοί θέλουν μπο­ρούν να στρι­μώ­ξουν κυβερ­νή­σεις και να έχουν νίκες. Ανέ­φε­ρε ότι για ένα μεγά­λο κομ­μά­τι του λαού η ΕΕ είναι εχθρι­κή, όπως θεω­ρεί ότι είναι εχθρι­κό το ΝΑΤΟ και το κρά­τος που είναι αδιά­φο­ρο για τη ζωή με τους νεκρούς στο Μάτι και στα Τέμπη διό­τι νόμος του είναι το κέρδος.

Να ταυ­τί­σου­με την πολι­τι­κή μας θέση με αυτό που αισθα­νό­μα­στε, με ψήφο στο ΚΚΕ που είναι η σίγου­ρη ψήφος που αλλά­ζει τα πράγματα.

Επί­σης ζήτη­σε να υπάρ­ξει νομο­θε­τι­κή ρύθ­μι­ση για να μπο­ρούν να ψηφί­σουν στον τόπο εργα­σί­ας οι εργα­ζό­με­νοι στον επι­σι­τι­σμό — του­ρι­σμό που θα εργά­ζο­νται μακριά από τον τόπο δια­μο­νής τους.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο