Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη: σήμερα η ψηφοφορία του τερατουργήματος |Video

🔻  Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας έχει καταθέσει το ΚΚΕ

🔳 Καθολικό μήνυμα καταδίκης του νομοσχεδίου των ταξικών φραγμών και της καταστολήςΣυλλαλητήριο Αθήνα Σύνταγμα 10 Φεβ 2021

Με τη δια­δι­κα­σία της ονο­μα­στι­κής ψηφο­φο­ρί­ας, αίτη­μα που κατέ­θε­σε η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ, θα τεθεί αύριο προς ψήφι­ση στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής το κατά­πτυ­στο νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ με τον ψευ­δε­πί­γρα­φο τίτλο «Εισα­γω­γή στην Τρι­το­βάθ­μια Εκπαί­δευ­ση, προ­στα­σία της ακα­δη­μαϊ­κής ελευ­θε­ρί­ας, ανα­βάθ­μι­ση του ακα­δη­μαϊ­κού περι­βάλ­λο­ντος και άλλες δια­τά­ξεις».

  • Με το νομο­σχέ­διο αυτό η κυβέρ­νη­ση αφή­νει εκτός πανε­πι­στη­μί­ων χιλιά­δες μαθη­τές και διώ­χνει από τα αμφι­θέ­α­τρα φοι­τη­τές των εργα­τι­κών — λαϊ­κών οικο­γε­νειών.
  • Μετα­τρέ­πει την επι­λο­γή σχο­λών σε τζο­γά­ρι­σμα, ενι­σχύ­ο­ντας τον εξε­τα­στι­κό μαραθώνιο,
  • Δυνα­μώ­νει την κατα­στο­λή στα πανε­πι­στή­μια (αστυ­νο­μία, κάμε­ρες, σύγ­χρο­νους μηχα­νι­σμούς παρα­κο­λού­θη­σης) προ­κει­μέ­νου να προ­ω­θη­θεί απρό­σκο­πτα η ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη δια­σύν­δε­ση των πανε­πι­στη­μί­ων με τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους, συνο­λι­κά
  • Η προ­σαρ­μο­γή τους στις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του κεφα­λαί­ου.

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Αθήνα Σύνταγμα 10-Φεβ-2021

Άλλω­στε το στίγ­μα του πανε­πι­στη­μί­ου που προ­ω­θεί η κυβέρ­νη­ση δόθη­κε όταν πριν την υπουρ­γό Παι­δεί­ας, πρώ­τοι πήραν το λόγο να ειση­γη­θούν το νομο­σχέ­διο ο υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών Χρ. Σταϊ­κού­ρας και ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Μ. Χρυ­σο­χοϊ­δης.

«Χρειά­ζο­νται βελ­τιώ­σεις της ποιό­τη­τας του παρα­γό­με­νου ανθρώ­πι­νου κεφα­λαί­ου, της απο­δο­τι­κό­τη­τας των επεν­δύ­σε­ων και των πολι­τι­κών, της παρα­γω­γι­κό­τη­τας και της απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τας των μονά­δων εκπαί­δευ­σης.
Χρειά­ζε­ται άμβλυν­ση της δυσαρ­μο­νί­ας των εκρο­ών του με τις ανά­γκες της αγο­ράς εργα­σί­ας», ανέ­φε­ρε ο Χρ. Σταϊ­κού­ρας, ενώ ο Μ. Χρυ­σο­χοϊ­δης είπε η «βού­λη­ση της κυβέρ­νη­σης» είναι να «εκρι­ζώ­σει» τις παρα­βα­τι­κές συμπε­ρι­φο­ρές, εννο­ώ­ντας προ­φα­νώς τις διεκ­δι­κή­σεις των φοιτητών.
Πάτη­σε στην προ­βο­κα­τό­ρι­κη επί­θε­ση κατά του πρύ­τα­νη του Οικο­νο­μι­κού Πανε­πι­στη­μί­ου και στη «βολι­κή» δρά­ση των δια­φό­ρων «γνω­στών αγνώ­στων» για να κάνει λόγο για περι­θω­ρια­κές μειο­ψη­φί­ες που λει­τουρ­γούν «ως γκε­στά­πο και τρα­μπού­κοι» και επι­βάλ­λο­νται στην πλειο­ψη­φία κ.ό.κ.

Η δε υπουρ­γός Παι­δεί­ας, Ν. Κερα­μέ­ως παίρ­νο­ντας τελευ­ταία το λόγο ανα­μά­ση­σε τη γνω­στή καρα­μέ­λα περί «ανα­βάθ­μι­σης του ακα­δη­μαϊ­κού περι­βάλ­λο­ντος», παρου­σί­α­σε τις ρυθ­μί­σεις του νομο­σχε­δί­ου δια­στρε­βλώ­νο­ντας εντε­λώς την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και έκα­νε λόγο για νομο­σχέ­διο «που απαι­τεί η κοι­νω­νία και επι­τάσ­σει η κοι­νή λογι­κή», μόνο που ξέχα­σε να πει ότι η λογι­κή που διαρ­κώς ανα­φέ­ρει είναι αυτή που συμ­φέ­ρει τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους.
Άλλω­στε ο ΣΕΒ ήταν από τους πρώ­τους που έδω­σε τα εύση­μα στην κυβέρ­νη­ση για αυτό το νομο­θε­τι­κό αίσχος.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι έχει βγει στα κερα­μί­δια με το νομο­σχέ­διο απο­δί­δο­ντας ωστό­σο στην κυβέρ­νη­ση «εμμο­νές», «ανι­κα­νό­τη­τα» και διά­φο­ρες… «ψυχώ­σεις», για να καλύ­ψει ότι το πραγ­μα­τι­κό δια­κύ­βευ­μα του νομο­σχε­δί­ου είναι η επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση των πανεπιστημίων.
Χαρα­κτη­ρι­στι­κή ήταν η σύντο­μη παρέμ­βα­ση του προ­έ­δρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσί­πρα, ο οποί­ος πήρε το λόγο περισ­σό­τε­ρο για να απο­προ­σα­να­το­λί­σει επα­να­φέ­ρο­ντας την επί­σκε­ψη του πρω­θυ­πουρ­γού στην Ικα­ρία, αλλά και να καλέ­σει την κυβέρ­νη­ση να ανα­στεί­λει τη συζή­τη­ση για το νομο­σχέ­διο κάτι που όπως είπε «θα οδη­γού­σε σε αποκλιμάκωση»…

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα από τους βουλευτές του ΚΚΕ

Πρό­κει­ται για ένα βαθιά ταξι­κό νομο­σχέ­διο, από μια αδί­στα­χτη και κοι­νω­νι­κά απάν­θρω­πη κυβέρ­νη­ση, τόνι­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, Θανά­σης Παφί­λης, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής, όπου συζη­τεί­ται για δεύ­τε­ρη μέρα το εν λόγω νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Παιδείας
Επί­σης, στην ομι­λία του ξεμπρό­στα­σια­σε την ΔΑΠ. 

«Συζη­τά­με ένα νομο­σχέ­διο που προ­σθέ­τει έναν ακό­μα κρί­κο στην μακριά αλυ­σί­δα των αντι­δρα­στι­κών αλλα­γών που συντε­λού­νται δια­χρο­νι­κά στην ανώ­τα­τη εκπαί­δευ­ση από όλες τις κυβερ­νή­σεις», τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Γιώρ­γος Λαμπρούλης 

Παραγ­γε­λία του ΣΕΒ, των επι­τε­λεί­ων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ χαρα­κτή­ρι­σε το αντι­δρα­στι­κό νομο­σχέ­διο για την Παι­δεία που συζη­τεί­ται στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής, ο Βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Μανώ­λης Συντυχάκης.

Η κυβέρ­νη­ση παίρ­νει άρι­στα στην μπα­μπε­σιά με τον τρό­πο που έφε­ρε το νομο­σχέ­διο στη Βου­λή με τα παι­διά κλει­σμέ­να στα σπί­τια και πολ­λά από αυτά δεν είναι ούτε καν στην τηλεκ­παί­δευ­ση, τόνι­σε η βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Λιά­να Κανέλλη 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο