Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων με «όχημα» το εμβόλιο

Με προ­σπά­θεια τρο­μο­κρά­τη­σης των εργα­ζο­μέ­νων στα δημό­σια νοσο­κο­μεία κυβέρ­νη­ση και Διοι­κή­σεις ετοι­μά­ζουν το έδα­φος για την ανα­στο­λή συμ­βά­σε­ων του προ­σω­πι­κού που δεν έχει εμβο­λια­στεί από την 1η Σεπτέμβρη.

Με έγγρα­φο της η Διοί­κη­ση του νοσο­κο­μεί­ου “Ευαγ­γε­λι­σμός” ενη­με­ρώ­νει τους διευ­θυ­ντές πως «κάνεις ανεμ­βο­λί­α­στος δεν θα συμπε­ρι­λαμ­βά­νε­ται στο πρό­γραμ­μα εφη­με­ριών και βαρ­διών» του Σεπτέμ­βρη καθώς τίθε­ται «αυτό­μα­τα» (!) σε ανα­στο­λή καθη­κό­ντων. Ακό­μα και με τις τυπι­κές προ­βλέ­ψεις του νόμου, κανέ­νας εργα­ζό­με­νος δεν μπο­ρεί να πετα­χτεί εκτός δου­λειάς “αυτό­μα­τα”, χωρίς να εκδο­θεί και να του επι­δο­θεί η διοι­κη­τι­κή πρά­ξη ανα­στο­λής που αφο­ρά ατο­μι­κά τον ίδιο.

Παράλ­λη­λα οι εργα­ζό­με­νοι στην καθα­ριό­τη­τα δέχο­νται επί­σης τρο­μο­κρα­τία και απει­λές, εμβο­λια­σμέ­νοι και ανεμ­βο­λί­α­στος, ότι θα βγουν σε ανα­στο­λή εφό­σον δεν κατα­θέ­σουν τα πιστο­ποι­η­τι­κά εμβολιασμού.

gn eyaggelismos eggrafo

Με τον παρα­πά­νω τρό­πο η Διοί­κη­ση προ­σπα­θεί να παρα­κάμ­ψει το εμπό­διο που θέτει στην εφαρ­μο­γή του μέτρου το μεγά­λο ποσο­στό εργα­ζο­μέ­νων που δεν έχει κατα­θέ­σει — επι­δεί­ξει το σχε­τι­κό πιστο­ποι­η­τι­κό συμ­με­τέ­χο­ντας στην απερ­γί­ας — απο­χής από τη σχε­τι­κή δια­δι­κα­σία που έχουν απο­φα­σί­σει τα συν­δι­κα­λι­στι­κά τους όργα­να. Το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στο Νοσο­κο­μείο έχει πάρει θέση υπέρ του μαζι­κού εμβο­λια­σμού και κατά της αξιο­ποί­η­σης του εμβο­λί­ου ως οχή­μα­τος για επί­θε­ση στους εργαζόμενους.

Στην ίδια κατεύ­θυν­ση, προ­ε­τοι­μά­ζει τις επό­με­νες πρω­το­βου­λί­ες του για να μην χάσει κανέ­νας εργα­ζό­με­νος τη δου­λειά του, με παρεμ­βά­σεις την Τρί­τη στη Διοί­κη­ση και το Γρα­φείο Προ­σω­πι­κού και συγκέ­ντρω­ση την Τετάρ­τη στις 7 πμ στην πύλη του νοσοκομείου.

902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο