Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοσοκομείο Λαμίας: «Ανάνηψη με εισαγγελική παραγγελία» στον απεργό πείνας

Σε κρί­σι­μη κατά­στα­ση νοση­λεύ­ε­ται στη Μονά­δα Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας του Νοσο­κο­μεί­ου της Λαμί­ας, δια­νύ­ο­ντας την 57η ημέ­ρα απερ­γί­ας πεί­νας, ο Δημή­τρης Κουφοντίνας.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του νοσο­κο­μεί­ου, εμφά­νι­σε οξεία νεφρι­κή ανε­πάρ­κεια και «δεδο­μέ­νης της επί­μο­νης άρνη­σης του ασθε­νούς να σιτι­στεί και να λάβει υγρά, τηρώ­ντας από­λυ­τα την κεί­με­νη νομο­θε­σία και σε εκτέ­λε­ση εισαγ­γε­λι­κής παραγ­γε­λί­ας, προ­έ­βη άμε­σα στις απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες ανά­νη­ψης για την υπο­στή­ρι­ξη των ζωτι­κών του λει­τουρ­γιών, καθώς και σε κάθε δυνα­τή προ­σπά­θεια για την δια­σφά­λι­ση της υγεί­ας του, όπως προ­τάσ­σει η ιατρι­κή δεο­ντο­λο­γία και η σχε­τι­κή νομοθεσία».

Όπως ανα­φέ­ρει σε ανα­κοι­νω­θέν του το νοση­λευ­τι­κό ίδρυμα:

«Ενη­με­ρώ­νου­με ότι ο ασθε­νής του νοσο­κο­μεί­ου μας, Δημή­τρης Κου­φο­ντί­νας, ο οποί­ος νοση­λεύ­ε­ται για 18η ημέ­ρα στην ΜΕΘ, σήμε­ρα 05 Μαρ­τί­ου 2021 εμφά­νι­σε οξεία νεφρι­κή ανε­πάρ­κεια συνε­πεία της παρα­τε­τα­μέ­νης άρνη­σης λήψης τρο­φής και υγρών.

Το ιατρο­νο­ση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό της ΜΕΘ, δεδο­μέ­νης της επί­μο­νης άρνη­σης του ασθε­νούς να σιτι­στεί και να λάβει υγρά, τηρώ­ντας από­λυ­τα την κεί­με­νη νομο­θε­σία και σε εκτέ­λε­ση εισαγ­γε­λι­κής παραγ­γε­λί­ας, προ­έ­βη άμε­σα στις απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες ανά­νη­ψης για την υπο­στή­ρι­ξη των ζωτι­κών του λει­τουρ­γιών, καθώς και σε κάθε δυνα­τή προ­σπά­θεια για την δια­σφά­λι­ση της υγεί­ας του, όπως προ­τάσ­σει η ιατρι­κή δεο­ντο­λο­γία και η σχε­τι­κή νομοθεσία.

Αυτή τη στιγ­μή νοση­λεύ­ε­ται σε κρί­σι­μη κατά­στα­ση. Το ιατρο­νο­ση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό, συνε­χί­ζει να παρέ­χει τις υπη­ρε­σί­ες του, πάντο­τε σύμ­φω­να με τον κώδι­κα ιατρι­κής δεοντολογίας».

Σύμ­φω­να με δήλω­ση της συνη­γό­ρου του Δ. Κου­φο­ντί­να, Ιωάν­νας Κούρ­το­βικ στην ιστο­σε­λί­δα lifo, ο ίδιος συναί­νε­σε στο να δεχτεί ορό ενυδάτωσης.

«Συναί­νε­σε μετά από πίε­ση των δύο εξω­τε­ρι­κών ιατρών της οικο­γέ­νειας που τον παρα­κο­λου­θούν κατά τη διάρ­κεια της απερ­γί­ας πεί­νας, να δεχθεί τελι­κώς ορό ενυ­δά­τω­σης», δήλω­σε η κα Κούρτοβικ.

Λόγω της κρι­σι­μό­τη­τας της κατά­στα­σης, οι για­τροί της προ­σω­πι­κής επι­λο­γής του Δ. Κου­φο­ντί­να, που τον έχουν κατ’ επα­νά­λη­ψη επι­σκε­φτεί και στη Φυλα­κή Δομο­κού, και στην Παθο­λο­γι­κή Κλι­νι­κή και στη ΜΕΘ, ζήτη­σαν από τη διοί­κη­ση του Γ.Ν. Λαμί­ας να μετα­βούν στο νοσοκομείο.

Αν και στο αίτη­μά τους συμ­φώ­νη­σαν οι συνά­δελ­φοι της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμί­ας και παρά τις επα­νει­λημ­μέ­νες προ­σπά­θειες να εξα­σφα­λί­σουν τη σχε­τι­κή άδεια, «αυτό δεν έχει κατα­στεί δυνα­τό», αναφέρουν.

Την ίδια στιγ­μή,  το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών Λαμί­ας συζη­τά το αίτη­μα Κούρ­το­βικ και Σοφού για μετα­γω­γή του Κου­φο­ντί­να στον Κορυδαλλό.

Την Πέμ­πτη (04/03) το Συμ­βού­λιο απέρ­ρι­ψε το αίτη­μα για ανα­στο­λή έκτι­σης ποι­νής λόγω κιν­δύ­νου για την υγεία του με τον ισχυ­ρι­σμό ότι «συναι­νεί και απο­δέ­χε­ται τις επι­πλο­κές της υγεί­ας του».

Τώρα καλεί­ται να απο­φα­σί­σει για τη μετα­γω­γή του απερ­γού πεί­νας και δίψας στο σωφρο­νι­στι­κό κατά­στη­μα του Κορυ­δαλ­λού με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες να θέλουν η εισαγ­γε­λέ­ας να προ­τεί­νει ότι το συμ­βό­λαιο είναι αναρ­μό­διο να κρί­νει αυτό το θέμα και η αρμο­διό­τη­τα ανή­κει στην κεντρι­κή επι­τρο­πή μεταγωγών.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο