Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοσοκόμος Μαραντόνα: Είχα λάβει διαταγή «να μην τον ξυπνήσω»

Στον εισαγ­γε­λέα κατέ­θε­σε ο νοσο­κό­μος του Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να, ο οποί­ος αρνή­θη­κε πως τον εγκα­τέ­λει­ψε σε μία «αργή αγω­νία» και ισχυ­ρί­στη­κε ότι είχε λάβει δια­τα­γή «να μην τον ξυπνήσει».

Ο 37χρονος Ρικάρ­ντο Αλμι­ρόν είναι ο άνδρας που έμε­νε στο πλευ­ρό του Μαρα­ντό­να τις νύχτες και κλή­θη­κε να κατα­θέ­σει πρώ­τος ενώ­πιον του εισαγ­γε­λέα στο Σαν Ισί­ντρο, στα προ­ά­στια του Μπου­έ­νος Άιρες, καθώς έχει ξεκι­νή­σει έρευ­να για «ανθρω­πο­κτο­νία με επι­βα­ρυ­ντι­κές περιστάσεις».

«Οι προϊ­στά­με­νοί του, τού είπαν να μην ενο­χλεί τον ασθε­νή. Ο πελά­της μου είχε την σοφία να εκτε­λέ­σει το καθή­κον του (σ.σ. της παρα­κο­λού­θη­σης) χωρίς να αισθά­νε­ται ο ασθε­νής συγκλο­νι­σμέ­νος», δια­βε­βαί­ω­σε ο δικη­γό­ρος του νοσο­κό­μου, Φράν­κο Τσια­ρέ­λι, κατά την έξο­δο από αυτήν την μακρά εξέ­τα­ση του πελά­τη του. Σύμ­φω­να με τον ίδιο, ο πελά­της του «παρα­τή­ρη­σε ορι­σμέ­να προει­δο­ποι­η­τι­κά σημά­δια», τα οποία δια­βί­βα­σε αρμο­δί­ως, ενώ απο­κά­λυ­ψε ότι δεν έχει ενη­με­ρω­θεί για τα καρ­δια­κά προ­βλή­μα­τα του Μαραντόνα.

Ο Αλμι­ρόν έμει­νε για επτά και πλέ­ον ώρες στο γρα­φείο του εισαγ­γε­λέα, ο οποί­ος υπο­ψιά­ζε­ται ότι είπε ψέμα­τα ισχυ­ρι­ζό­με­νος πως ο Μαρα­ντό­να κοι­μό­ταν και ανέ­πνεε κανο­νι­κά λίγες ώρες πριν από το θάνα­τό του, εφό­σον η αυτο­ψία απο­κά­λυ­ψε ότι αργοπέθαινε.

Ο Μαρα­ντό­να υπέ­φε­ρε από προ­βλή­μα­τα στα νεφρά, στο συκώ­τι και στην καρ­διά και πέθα­νε στις 25 Νοεμ­βρί­ου 2020, σε ηλι­κία 60 ετών από καρ­δια­κή προ­σβο­λή, στην κατοι­κία του στο Τίγκρε ‑βόρεια του Μπου­έ­νος Άιρες, λίγες εβδο­μά­δες μετά από εγχεί­ρη­ση στον εγκέ­φα­λο προ­κει­μέ­νου να απο­τα­στα­θεί πρό­βλη­μα θρόμβωσης.

«Ο πελά­της μου αντι­με­τώ­πι­ζε πάντα τον Μαρα­ντό­να ως ασθε­νή με ψυχια­τρι­κή πολυ­πλο­κό­τη­τα, πρό­βλη­μα που σχε­τί­ζε­ται με την απο­χή από το αλκο­όλ», δήλω­σε ο δικη­γό­ρος του Αλμι­ρόν στον Τύπο.

Ακό­μη έξι μέλη της ιατρι­κής ομά­δας του Μαρα­ντό­να, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του προ­σω­πι­κού του ιατρού και ψυχιά­τρου, θα κατα­θέ­σουν τις επό­με­νες ημέρες.

Ο αρμό­διος εισαγ­γε­λέ­ας θεω­ρεί ότι ο θάνα­τός του Μαρα­ντό­να είναι απο­τέ­λε­σμα επαγ­γελ­μα­τι­κής συμπε­ρι­φο­ράς και αμέ­λειας εκ μέρους της ιατρι­κής ομά­δας, ενώ τα επτά μέλη του νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού, κατη­γο­ρού­νται ότι δεν εξα­σφά­λι­σαν «την σωστή χορή­γη­ση συντα­γο­γρα­φού­με­νων φαρ­μά­κων και ψυχο­τρό­πων φαρμάκων».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο