Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νοσταλγός της Χούντας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν ήξε­ραν; Δε ρώτη­σαν; Πως έβα­λαν έναν άνθρω­πο που δια­λα­λού­σε τις ακρο­δε­ξιές του πεποι­θή­σεις το ψηφο­δέλ­τιο τους; Για­τί έπρε­πε να υπάρ­ξει δημό­σια καταγ­γε­λία για να τεθεί εκτός ψηφο­δελ­τί­ου ο εν λόγω υπο­ψή­φιος περι­φε­ρεια­κός σύμβουλος; 

Αυτά και άλλα πολ­λά ερω­τή­μα­τα προ­κύ­πτουν από την είδη­ση ότι στο ψηφο­δέλ­τιο του υπο­ψή­φιου περι­φε­ρειάρ­χη Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρή­στου Γιαν­νού­λη, υπήρ­χε άτο­μο που δημο­σί­ως, μέσω από τα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, εξέ­φρα­ζε ακρο­δε­ξιές, φιλο­χου­ντι­κές από­ψεις. Έπει­τα από τον θόρυ­βο που προ­κλή­θη­κε, ο Χρ. Γιαν­νού­λης ανά­γκα­στη­κε να θέσει εκτός ψηφο­δελ­τί­ου τον Παύ­λο Μπο­γιαν­νί­δη, υπο­ψή­φιο περι­φε­ρεια­κό σύμ­βου­λο της παρά­τα­ξης «Κοι­τά­με Μπρο­στά» στο Νομό Ημαθίας. 

Bogianidis3

Με ανάρ­τη­σή του ο επι­κε­φα­λής του συν­δυα­σμού «Κοι­τά­με Μπρο­στά» ανα­φέ­ρει ότι δεν απέ­πεμ­ψε ο ίδιος τον υπο­ψή­φιό του, αλλά ότι έκα­νε άμε­σα απο­δε­κτή την παραί­τη­ση του κ. Μπο­γιαν­νί­δη. Πιο συγκε­κρι­μέ­να ο Χρ. Γιαν­νού­λης έγρα­ψε στον προ­σω­πι­κό του λογα­ρια­σμό στο Facebook: 

«Πριν από λίγα λεπτά έκα­να άμε­σα απο­δε­κτή την παραί­τη­ση του υπο­ψη­φί­ου Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βού­λου στη. Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ Παύ­λου Μπο­γιαν­νί­δη. Κάθε προ­σπά­θεια, δημό­σια τοπο­θέ­τη­ση, ανα­πα­ρα­γω­γή κει­μέ­νων η δηλώ­σε­ων που αφή­νουν έστω και μια χαρα­μά­δα ανο­χής στην Ακρο­δε­ξιά την Δικτα­το­ρία και τον αντι­ση­μι­τι­σμό θα συνα­ντούν την μηδε­νι­κή ανο­χή μου αλλά και την ανο­χή της Παρά­τα­ξης ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ για την Κεντρι­κή Μακε­δο­νία. Ακό­μη και αν δεν κατά­φε­ρε να απο­δώ­σει ακρι­βώς τις θέσεις του, υιο­θε­τώ­ντας τις δημο­κρα­τι­κές αξί­ες του τόπου μας ο Παύ­λος Μπο­γιαν­νί­δης τίθε­ται εκτός του ψηφο­δελ­τί­ου νίκης της παρά­τα­ξης ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. Καμία ανο­χή στον Φασι­σμό και τον Εθνικισμό».

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι σε μια σει­ρά αναρ­τή­σεις του στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, ο εν λόγω υπο­ψή­φιος περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος της παρά­τα­ξης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυ­βε τις ακρο­δε­ξιές του από­ψεις, ανα­πα­ρά­γο­ντας φιλο­χου­ντι­κές δημο­σιεύ­σεις αλλά και κεί­με­να της φασι­στι­κής-χου­ντι­κής φυλ­λά­δας «Στό­χος»:

Bogianidis2

Bogianidis1

Το ερώ­τη­μα παρα­μέ­νει: Με τι κρι­τή­ριο έγι­νε δεκτός ο κ. Μπο­γιαν­νί­δης στο ψηφο­δέλ­τιο της παρά­τα­ξης του ΣΥΡΙΖΑ; Διό­τι κανείς δε δύνα­ται να πιστέ­ψει ότι σε μια μικρή κοι­νω­νία, όπως αυτή της Ημα­θί­ας, τα στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ δε γνώ­ρι­ζαν τις πολι­τι­κές από­ψεις του υπο­ψη­φί­ου τους. 

Το σπου­δαιό­τε­ρο ζήτη­μα ωστό­σο είναι ότι και αυτή η περί­πτω­ση είναι ενδει­κτι­κή του πραγ­μα­τι­κού χαρα­κτή­ρα της περι­βό­η­της «προ­ο­δευ­τι­κής συμ­μα­χί­ας» και των «αντι­φα­σι­στι­κών μετώ­πων» που επι­χει­ρεί να χτί­σει ο ΣΥΡΙΖΑ προ­κει­μέ­νου να εγκλω­βί­σει λαϊ­κές μάζες ενό­ψει των επερ­χό­με­νων εκλογών… 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο