Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής αποχαιρετούν τον σπουδαίο αθλητή

Ένας μεγά­λος φίλος και υπο­στη­ρι­κτής των λαών της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής έφυ­γε χθες. Ο Ντιέ­γκο Αρμά­ντο Μαρα­ντό­να ουδέ­πο­τε έκρυ­ψε τις πολι­τι­κές του συμπά­θειες για τα επα­να­στα­τι­κά, αρι­στε­ρά και προ­ο­δευ­τι­κά κινή­μα­τα της Λατι­νι­κής Αμερικής.

Ο σπου­δαί­ος ποδο­σφαι­ρι­στής, ως γνω­στόν, συν­δέ­θη­κε με στε­νή φιλία με τον αλη­σμό­νη­το Κομα­ντά­ντε Φιντέλ Κάστρο, τον οποίο απο­κα­λού­σε «δεύ­τε­ρο πατέ­ρα». Η Κού­βα απο­τέ­λε­σε για τον ίδιο μια δεύ­τε­ρη πατρί­δα που του άνοι­ξε τις πόρ­τες όταν η γενέ­τει­ρα του, η Αργε­ντι­νή, τον είχε ξεχάσει.

Με μήνυ­μα του στο Twitter, o Πρό­ε­δρος της Κού­βας Μιγκέλ Ντιάς Κανέλ δήλω­σε: «Θλι­βε­ρά νέα. Ο Μαρα­ντό­να, ένας μονα­δι­κός παί­κτης, φίλος του Φιντέλ, πέθα­νε. Η Κού­βα λυπά­ται και θα τον θυμά­ται πάντα ως έναν ειλι­κρι­νή φίλο και βιρ­τουό­σο ποδο­σφαι­ρι­στή, όπως ήταν. Τα συλ­λη­πη­τή­ρια μας στην οικο­γέ­νεια και τους φίλους του».

Την θλί­ψη του για τον θάνα­το του Ντιέ­γκο εξέ­φρα­σε και ο Πρό­ε­δρος της Βενε­ζου­έ­λας Νικο­λάς Μαδού­ρο, ο οποί­ος συν­δέ­ο­νταν φιλι­κά με τον θρυ­λι­κό παί­κτη. Ο Μαρα­ντό­να, άλλω­στε, βρέ­θη­κε στο πλευ­ρό του Μαδού­ρο και του βενε­ζου­ε­λά­νι­κου λαού σε δύσκο­λες στιγ­μές, όταν οι ΗΠΑ και η ακρο­δε­ξιά αντι­πο­λί­τευ­ση επι­χει­ρού­σαν να σπεί­ρουν το χάος στη χώρα.

«Μεγά­λη λύπη μας γέμι­σε το φευ­γιό του θρύ­λου του ποδο­σφαί­ρου, ενός αδερ­φού και ανι­διο­τε­λούς φίλου της Βενε­ζου­έ­λας. Αγα­πη­τέ “Πελού­σα”, θα είσαι για πάντα μέσα στην καρ­διά και τις σκέ­ψεις μου. Αυτήν την στιγ­μή δεν έχω λόγια να εκφρά­σω τι νιώ­θω», έγρα­ψε στο Twitter ο Μαδούρο.

Από τη Βολι­βία, ο πρώ­ην Πρό­ε­δρος Έβο Μορά­λες σημεί­ω­σε πως ο Μαρα­ντό­να υπήρ­ξε ένας άνθρω­πος «που ένιω­σε και αγω­νί­στη­κε για τους ταπει­νούς, ήταν ο καλύ­τε­ρος ποδο­σφαι­ρι­στής στον κόσμο». Ο Μορά­λες πρό­σθε­σε πως ο σπου­δαί­ος αθλη­τής «αγα­πού­σε πολύ τη Βολι­βία, ήταν φίλος του δίκιου».

Τα βαθιά του συλ­λυ­πη­τή­ρια εξέ­φρα­σε και ο νεο­ε­κλεγ­μέ­νος σοσιαλ­δη­μο­κρά­της Πρό­ε­δρος της Βολι­βί­ας Λού­ις Άρσε, ενώ ο ηγέ­της της Νικα­ρά­γουα Ντα­νιέλ Ορτέ­γκα χαρα­κτή­ρι­σε τον Μαρα­ντό­να «γίγα­ντα και αγω­νι­στή των επα­να­στά­σε­ων της αγάπης».

Στο θάνα­το του σπου­δαί­ου ποδο­σφαι­ρι­στή ανα­φέρ­θη­καν με μηνύ­μα­τά τους οι πρώ­ην Πρό­ε­δροι της Βρα­ζι­λί­ας Λουίς Λού­λα ντα Σίλ­βα και Ντίλ­μα Ρούσεφ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο