Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Στα… αιώνια γήπεδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Από τις 00:53 της Παρα­σκευ­ής (27/11), ο σπου­δαί­ος Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να, πέρα­σε στην «αιω­νιό­τη­τα», με την ολο­κλή­ρω­ση της ταφής του στο κοι­μη­τή­ριο Jardin της Μπέ­λα Βίστα, δίπλα στους τάφους της μητέ­ρας του Τότα και του πατέ­ρα του Δον Ντιέγκο.

Μέσα σε κλί­μα από­λυ­της συγκί­νη­σης τα στε­νά συγ­γε­νι­κά του πρό­σω­πα, η Καλού­ντια Βιγια­φά­νιε και οι δύο κόρες τους Ντάλ­μα και Τζια­νί­να, τα αδέρ­φια του, αλλά και μόλις 25 άτο­μα του πολύ στε­νού οικο­γε­νεια­κού κύκλου του μεγά­λου Αργε­ντι­νού άσου, είπαν το τελευ­ταίο «αντίο» στον παί­κτη και τον άνθρω­πο που απο­τέ­λε­σε το μεγα­λύ­τε­ρο σύμ­βο­λο της Αργε­ντι­νής κι ένας απ’ τους σπου­δαιό­τε­ρους αθλη­τές όλων των εποχών.

Έξω από το Jardin, χιλιά­δες κόσμου με δάκρυα στα μάτια απο­χαι­ρε­τού­σε με το δικό του τρό­πο τον «Ντιε­γκί­το» που «έφυ­γε» από τη ζωή το μεση­μέ­ρι της Τετάρ­της (25/11), έπει­τα από καρ­δια­κή ανα­κο­πή σε ηλι­κία 60 ετών.

Εκα­το­ντά­δες άτο­μα, προ­σπά­θη­σαν να προ­σεγ­γί­σουν την τελε­τή κι απω­θή­θη­καν από τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις (δημιουρ­γή­θη­καν αρκε­τές εστί­ες έντα­σης, όπως συνέ­βη και το από­γευ­μα έξω από την Casa Rosada), με τον κόσμο να ενη­με­ρώ­νε­ται λίγο μετά τη 01:00 πως ολο­κλη­ρώ­θη­κε η ταφή και να ξεσπά­ει σε νέους λυγ­μούς και σε τρα­γού­δια για να τιμή­σει τον «δικό» του Ντιέγκο.

Περί­που μιά­μι­ση ώρα χρειά­στη­κε για να δια­νύ­σει η νεκρι­κή πομπή που μετέ­φε­ρε το φέρε­τρο με τη σωρό του Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να την από­στα­ση 45 χιλιο­μέ­τρων, από την Casa Rosada, μέχρι το κοι­μη­τή­ριο Jardin της Μπέ­λα Βίστα.

Σε κάθε σημείο της πόλης, σε κάθε σημείο της δια­δρο­μής, υπήρ­χε συγκε­ντρω­μέ­νο πλή­θος και χιλιά­δες Αργε­ντι­νοί για να «απο­χαι­ρε­τί­σουν» το εθνι­κό σύμ­βο­λο της χώρας, με ένα λου­λού­δι, μία φανέ­λα, πανό και συν­θή­μα­τα, πριν οδη­γη­θεί στην τελευ­ταία του κατοικία.

Εκα­το­ντά­δες αυτο­κί­νη­τα ακο­λου­θού­σαν από μακριά την πομπή (είχε δημιουρ­γη­θεί «κλοιός» από τα οχή­μα­τα και τις μηχα­νές της αστυ­νο­μί­ας), με τα αυτο­κί­νη­τα να φτά­νουν με μικρή καθυ­στέ­ρη­ση στο Jardin, λόγω κι ενός… λάθους του οδη­γού της νεκρο­φό­ρας που μπέρ­δε­ψε την έξο­δο στην περι­φε­ρεια­κή οδό κι έκα­νε ένα μεγά­λο κύκλο για να φτά­σει στον τελι­κό προορισμό.

Λίγο πριν τις 00:30 της Παρα­σκευ­ής (27/11), η τερά­στια πομπή κατέ­λη­ξε στο κοι­μη­τήριο. Στους γύρω δρό­μους ακο­λού­θη­σε νέος κύκλος έντα­σης με την αστυ­νο­μία, που προ­σπά­θη­σε να κρα­τή­σει μακριά τον κόσμο.

MARADONA33 maradona34 MARADONA35 maradona36 maradona37 maradona38 maradona39

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο