Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ — «Θα ξαναματώσουμε δίπλα στις ΗΠΑ και στο μέλλον»!

Ντρο­πή για τη δου­λο­πρέ­πεια, προ­σβο­λή για τα φιλει­ρι­νι­κά αισθή­μα­τα του λαού μας και ανα­τρι­χί­λα για τα επι­κεί­με­να ιμπε­ρια­λι­στι­κά εγκλή­μα­τα προ­κα­λούν όσα είπε εκ μέρους της κυβέρ­νη­σης ο υπουρ­γός Αμυ­νας, Ν. Πανα­γιω­τό­που­λος, κηρύσ­σο­ντας χτες την έναρ­ξη Συνε­δρί­ου Χερ­σαί­ων Δυνά­με­ων στη Στρα­τιω­τι­κή Σχο­λή Ευελπίδων.

Καλω­σο­ρί­ζο­ντας τον διοι­κη­τή των χερ­σαί­ων δυνά­με­ων των ΗΠΑ που σταθ­μεύ­ουν στην Ευρώ­πη, αντι­στρά­τη­γο Κρ. Καβό­λι, είπε: «Η Ελλά­δα στέ­κε­ται στο πλευ­ρό των Συμ­μά­χων της. Πάντα στε­κό­ταν στο πλευ­ρό των Συμ­μά­χων της (…) Οικο­δο­μού­με επί των συμ­μα­χιών μας με τους στρα­τη­γι­κούς μας εταί­ρους, και κυρί­ως τη συμ­μα­χία μας με τις ΗΠΑ. Πολε­μή­σα­με στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτω­σαν δίπλα σε Αμε­ρι­κα­νούς στρα­τιώ­τες στους πολέ­μους στους οποί­ους συμ­με­τεί­χα­με, και αυτό θα γίνει επί­σης και στο μέλλον»!

Όπως γάφει ο Ριζο­σπά­στης,  ανα­τρι­χια­στι­κή αυτή απο­στρο­φή είναι σε κάθε περί­πτω­ση ενδει­κτι­κή για το μέχρι πού είναι δια­τε­θει­μέ­νη να φτά­σει η αστι­κή τάξη για τα συμ­φέ­ρο­ντα και τα κέρ­δη της, ρίχνο­ντας το λαό κυριο­λε­κτι­κά στη φωτιά των ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κών ανταγωνισμών.

Μια φωτιά την οποία περιέ­γρα­ψε, άλλω­στε, με ζωη­ρά χρώ­μα­τα ο ίδιος ο υπουρ­γός, τονί­ζο­ντας: «Το σημε­ρι­νό διε­θνές περι­βάλ­λον χαρα­κτη­ρί­ζε­ται από μεγά­λη αβε­βαιό­τη­τα και αστά­θεια και κατ’ επέ­κτα­ση ραγδαία αύξη­ση των προ­κλή­σε­ων ασφα­λεί­ας. Σε αυτό το περι­βάλ­λον εύθραυ­στης στα­θε­ρό­τη­τας, η Ελλά­δα δια­δρα­μα­τί­ζει σημα­ντι­κό περι­φε­ρεια­κό ρόλο, τόσο στο πλαί­σιο συμ­με­το­χής της στους Ευρω­παϊ­κούς και Διε­θνείς Οργα­νι­σμούς (βλ. ΝΑΤΟ) όσο και στις διμε­ρείς και πολυ­με­ρείς συνερ­γα­σί­ες που έχει δρο­μο­λο­γή­σει», όλες με τις ευλο­γί­ες των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ, για εδραί­ω­ση της παρου­σί­ας τους σε Ανατ. Μεσό­γειο, Βαλ­κά­νια, Μαύ­ρη Θάλασ­σα, σε κόντρα με άλλα ιμπε­ρια­λι­στι­κά κέντρα, και τις ελλη­νι­κές Ενο­πλες Δυνά­μεις σε ρόλο ευρω­ΝΑ­ΤΟι­κού χωρο­φύ­λα­κα, με ό,τι κιν­δύ­νους συνε­πά­γε­ται αυτό για το λαό.

Και οπωσ­δή­πο­τε αυξη­μέ­να κόστη, πακτω­λό χρη­μά­των από το υστέ­ρη­μα του λαού που ξοδεύ­ε­ται και θα συνε­χί­σει να ξοδεύ­ε­ται για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ, αφού όπως δια­βε­βαί­ω­σε ο υπουρ­γός τον υψη­λό­βαθ­μο Αμε­ρι­κα­νό: «Κάποιες στιγ­μές χρειά­στη­κε να ξοδέ­ψου­με περισ­σό­τε­ρα απ’ όσα μπο­ρού­σα­με να δια­θέ­σου­με, με σκο­πό να μπο­ρέ­σου­με να δια­τη­ρή­σου­με ισχυ­ρή στρα­τιω­τι­κή παρου­σία. Ωστό­σο το έχου­με κάνει και θα το επα­να­λά­βου­με και στο μέλ­λον εάν χρειαστεί»…

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο