Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ντ. Μεντβέντεφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει δεκαετίες

Ο πρώ­ην πρό­ε­δρος της Ρωσί­ας Ντμί­τρι Μεντ­βέ­ντεφ προει­δο­ποί­η­σε πως ο πόλε­μος στην Ουκρα­νία ενδέ­χε­ται να διαρ­κέ­σει δεκα­ε­τί­ες, με περιό­δους μαχών που θα δια­κό­πτο­νται από εκε­χει­ρί­ες, μετέ­δω­σε χθες Πέμ­πτη το ρωσι­κό κρα­τι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων RIA.

Ο κ. Μεντ­βέ­ντεφ, που είναι σήμε­ρα αντι­πρό­ε­δρος του ισχυ­ρού συμ­βου­λί­ου εθνι­κής ασφα­λεί­ας της Ρωσί­ας, έκα­νε την εκτί­μη­ση αυτή κατά τη διάρ­κεια επί­σκε­ψής του στο Βιετ­νάμ. Ο πρώ­ην πρό­ε­δρος, σύμ­μα­χος του νυν προ­έ­δρου Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν, συνη­θί­ζει τις σκλη­ρές τοπο­θε­τή­σεις για τον πόλε­μο. Τον περα­σμέ­νο μήνα, χαρα­κτή­ρι­σε την ουκρα­νι­κή κυβέρ­νη­ση μόλυνση.

«Αυτή η σύγκρου­ση θα διαρ­κέ­σει πάρα πολύ και­ρό, πιθα­νό­τα­τα δεκα­ε­τί­ες», είπε ο κ. Μεντ­βέ­ντεφ, σύμ­φω­να με το RIA. «Όσο υπάρ­χει τέτοια κυβέρ­νη­ση εκεί, θα έχου­με (…) τρία χρό­νια εκε­χει­ρία, δυο χρό­νια πολέ­μου και πάλι από την αρχή», προ­έ­βλε­ψε, επα­να­λαμ­βά­νο­ντας τον ισχυ­ρι­σμό της Μόσχας πως στο Κίε­βο κυβερ­νούν ναζί.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο