Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Νόμιμη» ‑κατά Κυρ. Μητσοτάκη η παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη αλλά …ήταν λάθος

Για «νόμι­μη» παρα­κο­λού­θη­ση, που έγι­νε την περί­ο­δο που ο αρχη­γός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρου­λά­κης ήταν ευρω­βου­λευ­τής και η οποία δια­κό­πη­κε όταν ανέ­λα­βε την ηγε­σία του Κόμ­μα­τος, τρεις μήνες μετά, έκα­νε λόγο στο διάγ­γελ­μά του ο πρω­θυ­πουρ­γός Κ. Μητσοτάκης.

Ωστό­σο, έρι­ξε την ευθύ­νη στην Εθνι­κή Υπη­ρε­σία Πλη­ρο­φο­ριών που «υπο­τί­μη­σε την πολι­τι­κή διά­στα­ση της συγκε­κρι­μέ­νης ενέρ­γειας. Ήταν τυπι­κά επαρ­κής, όμως πολι­τι­κά μη απο­δε­κτή. Δεν θα έπρε­πε να έχει συμ­βεί, προ­κα­λώ­ντας ρωγ­μές στην εμπι­στο­σύ­νη των πολι­τών στις Υπη­ρε­σί­ες Εθνι­κής Ασφά­λειας» και πρό­σθε­σε πως «αυτό που έγι­νε μπο­ρεί να ήταν σύμ­φω­νο με το γράμ­μα του νόμου, ήταν όμως λάθος. Δεν το γνώ­ρι­ζα και, προ­φα­νώς, δεν θα το επέ­τρε­πα ποτέ!».

Την ίδια στιγ­μή έπλε­ξε το εγκώ­μιο τόσο της ΕΥΠ λέγο­ντας πως «η προ­σφο­ρά της Εθνι­κής Υπη­ρε­σί­ας Πλη­ρο­φο­ριών είναι σημα­ντι­κή. Απο­τυ­πώ­νε­ται εμφα­τι­κά στην ετοι­μό­τη­τα της Ελλά­δος να αντι­με­τω­πί­σει προ­κλή­σεις όπως αυτές στον Έβρο ή στο Αιγαίο. Στη διαρ­κή διπλω­μα­τι­κή και αμυ­ντι­κή μας θωρά­κι­ση. Αλλά και στην καθη­με­ρι­νή μάχη της κοι­νω­νί­ας με την τρο­μο­κρα­τία και το έγκλη­μα» όσο και του νέου διοι­κη­τή της, Θεμι­στο­κλή Δεμί­ρη, που «είναι ένας από τους πιο έμπει­ρους Έλλη­νες διπλω­μά­τες και δια­θέ­τει όλα τα εχέγ­γυα για να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή».

Επί­σης, ανέ­φε­ρε πως η κυβέρ­νη­ση συμ­φώ­νη­σε αμέ­σως στη σύστα­ση Εξε­τα­στι­κής Επι­τρο­πής, «η οποία προ­φα­νώς και θα λει­τουρ­γή­σει υπό συν­θή­κες που η φύση του αντι­κει­μέ­νου που θα ερευ­νή­σει επι­βάλ­λει» και έθε­σε τέσ­σε­ρα «πεδία αλλα­γών» όπως είπε και τα οποία είναι η ενί­σχυ­ση της λογο­δο­σί­ας της ΕΥΠ και της επο­πτεί­ας του κοι­νο­βου­λί­ου μέσω της Επι­τρο­πής Θεσμών και Δια­φά­νειας, η ανα­βάθ­μι­ση του ρόλου του Συμ­βου­λί­ου Εθνι­κής Ασφά­λειας για την καλύ­τε­ρη αξιο­ποί­η­ση των πλη­ρο­φο­ριών και της ΕΥΠ, η θωρά­κι­ση του πλαι­σί­ου νομί­μων επι­συν­δέ­σε­ων για πολι­τι­κά πρό­σω­πα και οι αλλα­γές στο εσω­τε­ρι­κό της ΕΥΠ για την ενί­σχυ­ση του εσω­τε­ρι­κού ελέγ­χου, της δια­φά­νειας, της εξω­στρέ­φειας και της εκπαί­δευ­σης του ανθρώ­πι­νου δυνα­μι­κού της».

Ποιοι «πέφτουν από τα σύννεφα» για τις υποκλοπές;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο