Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νόμος πλέον η τροπολογία του ΚΚΕ για την καθυστέρηση δεδουλευμένων

Από χτες, Τετάρ­τη 9 Αυγού­στου, η αξιό­λο­γη καθυ­στέ­ρη­ση κατα­βο­λής των δεδου­λευ­μέ­νων απο­δο­χών του εργα­ζο­μέ­νου από τον εργο­δό­τη, ανε­ξαρ­τή­τως της αιτί­ας της καθυ­στέ­ρη­σης, θεω­ρεί­ται πλέ­ον και μέσω δημο­σιο­ευ­μέ­νου νόμου του Κρά­τους, μονο­με­ρής βλα­πτι­κή μετα­βο­λή των όρων εργα­σί­ας όπως προ­βλέ­πει το ΦΕΚ που δημο­σιεύ­τη­κε χθες.

Συγκε­κρι­μέ­να, η καταγ­γε­λία της συμ­βά­σε­ως εργα­σί­ας ιδιω­τι­κών υπαλ­λή­λων” δια­μορ­φώ­νε­ται ως εξής :

“ ‘Aρθρο 7. — Κεί­με­νο νόμου

Πάσα μονο­με­ρής μετα­βο­λή των όρων της υπαλ­λη­λι­κής συμ­βά­σε­ως, βλά­πτου­σα τον υπάλ­λη­λον, θεω­ρεί­ται ως καταγ­γε­λία τού­της, δι’ ην ισχύ­ου­σιν αι δια­τά­ξεις του παρό­ντος νόμου. Ώς μία τοιαύ­τη θεω­ρεί­ται έν πάση περι­πτώ­σει η μετά­θε­σις του υπαλ­λή­λου είς γρα­φεί­ον λει­τουρ­γούν έν τη αλλο­δα­πή έφ’ όσον δεν απο­δέ­χε­ται την μετά­θε­σιν ο μετα­τι­θέ­με­νος υπάλληλος.

Επί­σης θεω­ρεί­ται μονο­με­ρής βλα­πτι­κή μετα­βο­λή των όρων εργα­σί­ας η αξιό­λο­γη καθυ­στέ­ρη­ση κατα­βο­λής των δεδου­λευ­μέ­νων απο­δο­χών του εργα­ζο­μέ­νου από τον εργο­δό­τη, ανε­ξαρ­τή­τως της αιτί­ας της καθυστέρησης”.

Να υπεν­θυ­μί­σου­με ότι η πρό­βλε­ψη αυτή οφεί­λε­ται στην ψήφι­ση της σχε­τι­κής τρο­πο­λο­γί­ας που κατέ­θε­σε το ΚΚΕ στη Βουλή.

Υπερ­ψη­φί­στη­κε η τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ για τους απλή­ρω­τους εργα­ζό­με­νους – Κατα­ψή­φι­σαν τα φασι­στοει­δή της Χρυ­σής Αυγής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο