Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νότια Αφρική: Εννέα νεκροί και 40 τραυματίες από έκρηξη βυτιοφόρου κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ

Εννέα άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και άλλοι 40 τραυ­μα­τί­στη­καν όταν εξερ­ρά­γη ένα βυτιο­φό­ρο που μετέ­φε­ρε αέριο στο Μπόκ­σμπουργκ, σε από­στα­ση περί­που 40 χιλιο­μέ­τρων ανα­το­λι­κά του Γιο­χά­νε­σμπουργκ, όπως έγι­νε γνω­στό από τις υπη­ρε­σί­ες αντι­με­τώ­πι­σης κρίσεων.

Νωρίς το πρωί, το βυτιο­φό­ρο σφή­νω­σε κάτω από μια γέφυ­ρα, κοντά σε σπί­τια και σε ένα νοσοκομείο.

«Λάβα­με μια κλή­ση γύρω στις 7.50. Οι πυρο­σβέ­στες ξεκί­νη­σαν για να σβή­σουν μια φωτιά που μόλις είχε ξεσπά­σει. Δυστυ­χώς, το βυτιο­φό­ρο εξερ­ρά­γη», είπε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο ο Ουί­λιαμ Ντλά­ντι, ο εκπρό­σω­πος της υπη­ρε­σί­ας αντι­με­τώ­πι­σης κατα­στρο­φών της περιο­χής αυτής.

Ερα­σι­τε­χνι­κά βίντεο που αναρ­τή­θη­καν σε ιστο­τό­πους κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης δεί­χνουν τη στιγ­μή της έκρη­ξης και μια τερά­στια, πύρι­νη σφαί­ρα, κάτω από τη γέφυ­ρα. Το όχη­μα ήταν προ­φα­νώς πολύ ψηλό και δεν χωρού­σε να περά­σει από εκεί­νο το σημείο. Μετέ­φε­ρε περί­που 60.000 λίτρα υγρα­έ­ριο, το οποίο χρη­σι­μο­ποιεί­ται κυρί­ως σε φούρ­νους και κου­ζί­νες. Ο οδη­γός του τραυ­μα­τί­στη­κε και νοσηλεύεται.

Από τους 40 τραυ­μα­τί­ες, οι 19 νοση­λεύ­ο­νται σε κρί­σι­μη κατά­στα­ση. Άλλοι 15 έχουν τραυ­μα­τι­στεί σοβα­ρά αλλά η κατά­στα­σή τους θεω­ρεί­ται στα­θε­ρή. Μετα­ξύ των τραυ­μα­τιών είναι και έξι πυροσβέστες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο