Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Αμπατιέλος: Το σύνθημα «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να “ανασαίνουμε”, για να νικήσει η ζωή», απαντάει στους προβληματισμούς των νέων

Ο Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπα­τιέ­λος, σε συνέ­ντευ­ξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγες ώρες πριν ανοί­ξουν οι πύλες των κεντρι­κών εκδη­λώ­σε­ων του 46ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ-Οδη­γη­τή, στην Αθή­να, στην Πανε­πι­στη­μιού­πο­λη Ζωγρά­φου, επι­ση­μαί­νει ότι το σύν­θη­μα του φετι­νού Φεστι­βάλ «Σοσια­λι­σμός, για να μπο­ρού­με να “ανα­σαί­νου­με”, για να νική­σει η ζωή» δίνει το στίγ­μα της μαχη­τι­κής διεκ­δί­κη­σης στο σήμε­ρα, δεί­χνει ποια είναι η διέ­ξο­δος, η απά­ντη­σή μας, η προ­ο­πτι­κή που μπο­ρεί να δώσει αέρα, δύνα­μη και αντο­χή στην καθη­με­ρι­νή πάλη για μια ζωή με δικαιώματα.

Ανα­φέ­ρει ότι η προ­σαρ­μο­γή της πολι­τι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας αυτής της περιό­δου έχει να κάνει με τις ανά­γκες του λαού και της νεο­λαί­ας και στην κατεύ­θυν­ση αυτή η ΚΝΕ άλλα­ξε τον χώρο διε­ξα­γω­γής του Φεστι­βάλ, «για να μπο­ρέ­σου­με να δια­φυ­λά­ξου­με σε αυτές τις ιδιαί­τε­ρες συν­θή­κες την υγεία των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την υγεία των επι­σκε­πτών του Φεστι­βάλ, τηρώ­ντας τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­στα­σί­ας, συντάσ­σο­ντας ‑σε συνερ­γα­σία με την επι­στη­μο­νι­κή κοι­νό­τη­τα- ένα αυστη­ρό υγειο­νο­μι­κό πρωτόκολλο».

Ταυ­τό­χρο­να η ΚΝΕ αντα­πο­κρι­νό­με­νη στη δρα­μα­τι­κή έκκλη­ση των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών για άμε­ση ανά­γκη αιμο­δο­σί­ας πήρε την πρω­το­βου­λία διορ­γά­νω­σης δεκά­δων εθε­λο­ντι­κών αιμο­δο­σιών σε όλη την Ελλάδα.

Ο Ν. Αμπα­τιέ­λος μιλά επί­σης για την ανά­πτυ­ξη σει­ράς τρό­πων επι­κοι­νω­νί­ας της ΚΝΕ με την νεολαία.

Στην συνέ­ντευ­ξή του  ανα­φέ­ρε­ται στους αλλη­λο­τρο­φο­δο­τού­με­νους παρά­γο­ντες που καθο­ρί­ζουν τις εξε­λί­ξεις αυτής της περιό­δου και τονί­ζει ότι οι ισχυ­ρι­σμοί της κυβέρ­νη­σης και των άλλων αστι­κών κομ­μά­των συγκα­λύ­πτουν πως «ο καπι­τα­λι­σμός είναι ο “ ιός”, που δεν παίρ­νει από “ θερα­πεία”… Μονά­χα ανατρέπεται!».

Καθώς οι κεντρι­κές εκδη­λώ­σεις του Φεστι­βάλ συμπί­πτουν με το άνοιγ­μα των σχο­λεί­ων, ο Ν. Αμπα­τιέ­λος μιλά για την κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί στα σχο­λεία, ανα­φέ­ρε­ται στις προ­σπά­θειες δια­στρέ­βλω­σης των μαθη­τι­κών διεκ­δι­κή­σε­ων από τα ΜΜΕ και υπο­γραμ­μί­ζει, μετα­ξύ άλλων, χαρα­κτη­ρι­στι­κά ότι «το σύν­θη­μα ενός σχο­λεί­ου που βρί­σκε­ται σε κινη­το­ποί­η­ση στην Πάτρα απα­ντά από μόνο του: “ Η μάσκα δεν είναι η μόνη προ­στα­σία, δώστε λεφτά για την Παιδεία”».

Ως προς την διε­θνή διά­στα­ση του 46ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ-Οδη­γη­τή, σημειώ­νει, μετα­ξύ άλλων, ότι η ΚΝΕ θα συγκε­ντρώ­νει από τους επι­σκέ­πτες οικο­νο­μι­κή βοή­θεια για τους πλη­γέ­ντες της φονι­κής έκρη­ξης στο λιμά­νι της Βηρυ­τού, πρω­το­βου­λία που εντάσ­σε­ται στο πλαί­σιο σχε­τι­κής καμπά­νιας της Παγκό­σμιας Ομο­σπον­δί­ας Δημο­κρα­τι­κών Νεο­λαιών, ενώ τα χρή­μα­τα που θα συγκε­ντρω­θούν, θα παρα­δο­θούν στην Ένω­ση Λιβα­νέ­ζι­κης Δημο­κρα­τι­κής Νεολαίας.

Τέλος, μιλώ­ντας για το πρό­γραμ­μα των εκδη­λώ­σε­ων ανα­φέ­ρει «το σίγου­ρο είναι πως γι’ άλλη μια χρο­νιά το Φεστι­βάλ της ΚΝΕ και του “ Οδη­γη­τή” θα απο­δεί­ξει ότι είναι το μεγα­λύ­τε­ρο πολι­τι­κό-πολι­τι­στι­κό γεγο­νός της νεολαίας».

Ακο­λου­θεί ολό­κλη­ρη η συνέ­ντευ­ξη του Γραμ­μα­τέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκου Αμπα­τιέ­λου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το δημο­σιο­γρά­φο Γ. Μηλιώνη

ΕΡ:Ποιο είναι το σύν­θη­μα του 46ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ-Οδη­γη­τή και για­τί το επιλέξατε;

ΑΠ:Το φετι­νό σύν­θη­μα του Φεστι­βάλ, «Σοσια­λι­σμός, για να μπο­ρού­με να “ανα­σαί­νου­με”, για να νική­σει η ζωή», απα­ντά­ει στους υπαρ­κτούς προ­βλη­μα­τι­σμούς, την ανη­συ­χία, την αμφι­σβή­τη­ση εκα­το­ντά­δων χιλιά­δων νέων, που έρχο­νται αντι­μέ­τω­ποι με τα αδιέ­ξο­δα του καπι­τα­λι­σμού, έναν φαύ­λο κύκλο κρί­σε­ων, φτώ­χειας, εκμε­τάλ­λευ­σης, αδι­κί­ας, πολέ­μων. Ή ‑για να το πού­με αλλιώς- είναι αυτό που είπε στα τελευ­ταία του λόγια ο δολο­φο­νη­μέ­νος από αστυ­νο­μι­κούς, Αφρο­α­με­ρι­κα­νός, Τζ. Φλόιντ: «Δεν μπο­ρώ να ανα­πνεύ­σω». Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Άλλω­στε, η παν­δη­μία του κορο­νοϊ­ού ήρθε να φανε­ρώ­σει αυτή την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, τη γύμνια των καπι­τα­λι­στι­κών κρα­τών και την ανι­κα­νό­τη­τά τους να προ­στα­τεύ­σουν τη ζωή και την υγεία των λαών, ακό­μη και στις πιο ανε­πτυγ­μέ­νες χώρες, στη βιτρί­να ‑υπο­τί­θε­ται- του καπι­τα­λι­σμού. Οι ομα­δι­κοί τάφοι, η κατά­στα­ση στις ΜΕΘ, το τρα­γι­κό και ταυ­τό­χρο­να κυνι­κό δίλημ­μα ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθά­νει, η λει­τουρ­γία εργο­στα­σί­ων και άλλων χώρων δου­λειάς εν μέσω παν­δη­μί­ας είναι μερι­κές μόνο εικό­νες αυτής της βαρβαρότητας.

Το σύν­θη­μα του 46ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ-Οδη­γη­τή, λοι­πόν, δίνει το στίγ­μα της μαχη­τι­κής διεκ­δί­κη­σης στο σήμε­ρα, δεί­χνει ποια είναι η διέ­ξο­δος, η απά­ντη­σή μας, η προ­ο­πτι­κή που μπο­ρεί να δώσει αέρα, δύνα­μη και αντο­χή στην καθη­με­ρι­νή πάλη για μια ζωή με δικαιώματα.

ΕΡ:«Ένα Φεστι­βάλ “ αλλιώς”» ανα­φέ­ρε­ται στην ιστο­σε­λί­δα festival.kne.gr. Τι σημαί­νει «αλλιώς»;

ΑΠ: Όντως, το 46ο Φεστι­βάλ ΚΝΕ-Οδη­γη­τή είναι ένα δια­φο­ρε­τι­κό Φεστι­βάλ. Παρ’ όλα αυτά έχει και τις “ στα­θε­ρές” του. Δεν αλλά­ζει το γεγο­νός ότι το Φεστι­βάλ της ΚΝΕ και του “ Οδη­γη­τή” είναι μια μεγά­λη νεα­νι­κή γιορ­τή που “ ταξι­δεύ­ει” σε όλη τη χώρα, μια πλα­τιά συνά­ντη­ση της νεο­λαί­ας με την ανα­τρε­πτι­κή πολι­τι­κή του ΚΚΕ, με τις θέσεις της ΚΝΕ, μια “ ανά­σα” πολι­τι­σμού και δημιουρ­γί­ας, μια “ ένε­ση” αισιο­δο­ξί­ας, απα­ραί­τη­τη σ’ αυτές τις συν­θή­κες. Και φυσι­κά, όπως κάθε χρό­νο, απο­τε­λεί την πρώ­τη αγω­νι­στι­κή απά­ντη­ση της νεολαίας.

Η προ­σαρ­μο­γή δεν έχει να κάνει μόνο ότι απο­φα­σί­σα­με να αλλά­ξου­με τον χώρο διε­ξα­γω­γής του, για να μπο­ρέ­σου­με να δια­φυ­λά­ξου­με σε αυτές τις ιδιαί­τε­ρες συν­θή­κες την υγεία των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την υγεία των επι­σκε­πτών του Φεστι­βάλ, τηρώ­ντας τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­στα­σί­ας, συντάσ­σο­ντας ‑σε συνερ­γα­σία με την επι­στη­μο­νι­κή κοι­νό­τη­τα- ένα αυστη­ρό υγειο­νο­μι­κό πρω­τό­κολ­λο. Η προ­σαρ­μο­γή της πολι­τι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας αυτής της περιό­δου έχει να κάνει με τις ανά­γκες του λαού και της νεο­λαί­ας. Ακρι­βώς γι’ αυτό, πήρα­με την πρω­το­βου­λία διορ­γά­νω­σης δεκά­δων εθε­λο­ντι­κών αιμο­δο­σιών σε όλη την Ελλά­δα, αντα­πο­κρι­νό­με­νοι στη δρα­μα­τι­κή έκκλη­ση των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών για άμε­ση ανά­γκη αιμο­δο­σί­ας. Ήδη εκα­το­ντά­δες νέοι έχουν δώσει αίμα, πραγ­μα­τι­κή “ ανά­σα” ζωής και αλλη­λεγ­γύ­ης σε όσους έχουν ανά­γκη και στον τιτά­νιο αγώ­να των για­τρών στα νοσο­κο­μεία, τις ΜΕΘ, τα χει­ρουρ­γεία, για να σώσουν ανθρώ­πι­νες ζωές, για την προ­στα­σία της υγεί­ας του λαού.

ΕΡ: Με αρχή τον Μάρ­τιο και το lockdown είδα­με από την ΚΝΕ την ανά­πτυ­ξη και άλλων τρό­πων επι­κοι­νω­νί­ας με την νεολαία.

ΑΠ: Είναι αλή­θεια πως η καρα­ντί­να “ επι­τά­χυ­νε” μια προ­σπά­θεια ανα­βάθ­μι­σης των μορ­φών παρέμ­βα­σης και γνω­στο­ποί­η­σης των θέσε­ων της ΚΝΕ. Δοκι­μά­σα­με μορ­φές, όπως είναι τα “ Podcasts της ΚΝΕ”, σει­ρά θεμα­τι­κών εκπο­μπών, δηλα­δή, για ζητή­μα­τα που απα­σχο­λούν τη νεο­λαία για την επι­και­ρό­τη­τα, τον πολι­τι­σμό, τη μου­σι­κή, τον αθλη­τι­σμό, την επι­στή­μη, την ιστο­ρία κ.ά., που σκο­πεύ­ου­με να μονι­μο­ποι­ή­σου­με το επό­με­νο διά­στη­μα. Συνο­λι­κά, αξιο­ποι­ή­σα­με καλύ­τε­ρα το δια­δί­κτυο, με τη λει­τουρ­γία νέου, ανα­νε­ω­μέ­νου site της ΚΝΕ, με την καλύ­τε­ρη αξιο­ποί­η­ση του κανα­λιού της Οργά­νω­σης στο youtube, με την παρα­γω­γή πολύ­μορ­φων δια­δι­κτυα­κών υλι­κών κ.ά.

Είναι δεδο­μέ­νο πως οι κομ­μου­νι­στές αξιο­ποιού­με κάθε δυνα­τό­τη­τα που δίνουν οι νέες τεχνο­λο­γί­ες για να γίνο­νται ευρύ­τε­ρα γνω­στές η πολι­τι­κή πρό­τα­ση του ΚΚΕ, οι θέσεις της ΚΝΕ και τέτοιες δυνα­τό­τη­τες δίνει και το δια­δί­κτυο. Αυτή η παρέμ­βα­ση αντλεί ζωντά­νια και τρο­φο­δο­τεί την καθη­με­ρι­νή, ζωντα­νή επα­φή στους χώρους δου­λειάς, νεο­λαί­ας, στις λαϊ­κές συνοι­κί­ες, εκεί που μπο­ρούν να σφυ­ρη­λα­τη­θούν πραγ­μα­τι­κοί δεσμοί αγώ­να και συλ­λο­γι­κής δράσης.

ΕΡ: Το 46ο Φεστι­βάλ πραγ­μα­το­ποιεί­ται σε μια χρο­νι­κή συγκυ­ρία όπου έχουν οξυν­θεί μεγά­λου βάθους ζητή­μα­τα τα οποία αναμ­φι­σβή­τη­τα απαι­τούν απα­ντή­σεις στρα­τη­γι­κού χαρα­κτή­ρα για το μέλ­λον της νεο­λαί­ας, του λαού και της χώρας. Ποια ζητή­μα­τα ιεραρ­χεί και πώς απα­ντά η ΚΝΕ;

ΑΠ: Το ίδιο το σύν­θη­μα του 46ου Φεστι­βάλ δεί­χνει την ιεράρ­χη­ση της ΚΝΕ στην ανά­γκη να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας «για να νική­σει η ζωή». Αυτό απο­δει­κνύ­ουν, άλλω­στε, και οι παρά­γο­ντες που καθο­ρί­ζουν αυτήν την περίοδο:

–Η πορεία και το φού­ντω­μα της παν­δη­μί­ας στη χώρα μας και διε­θνώς, η τρα­γι­κή κατά­στα­ση στα δημό­σια συστή­μα­τα υγεί­ας, οι συνέ­πειες της παν­δη­μί­ας στη ζωή και τα δικαιώ­μα­τα του λαού και της νεολαίας.

–Το ξέσπα­σμα, η εξέ­λι­ξη και το βάθος της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μι­κής κρί­σης, τις συνέ­πειες της οποί­ας τις ζει στο πετσί της η νέα γενιά για δεύ­τε­ρη φορά μέσα σε 10 χρόνια.

–Και φυσι­κά η περαι­τέ­ρω όξυν­ση των αντα­γω­νι­σμών στην περιο­χή της Ανα­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου, μέσα στους οποί­ους εντάσ­σο­νται και οι αντι­θέ­σεις των αστι­κών τάξε­ων Ελλά­δας — Τουρ­κί­ας, η κλι­μά­κω­ση της τουρ­κι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας, η απει­λή πολε­μι­κού επεισοδίου.

Όλοι αυτοί οι παρά­γο­ντες, παρά τη σχε­τι­κή τους αυτο­τέ­λεια, δεν είναι ανε­ξάρ­τη­τοι ο ένας από τον άλλον, ούτε πολύ περισ­σό­τε­ρο “ συνέ­πε­σαν” συγκυ­ρια­κά, όπως ισχυ­ρί­ζε­ται η κυβέρ­νη­ση και τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα, που κάνουν λόγο για μια τρι­πλή κρί­ση (οικο­νο­μι­κή, υγειο­νο­μι­κή, εθνι­κή), λες και αυτή έπε­σε από τον ουρα­νό ή προ­έ­κυ­ψε από το κακό το ριζι­κό μας… Αυτή η ανά­λυ­ση συγκα­λύ­πτει την ταξι­κή και βαθύ­τε­ρη ουσία των γεγο­νό­των. Συγκα­λύ­πτει ότι όλοι αυτοί οι παρά­γο­ντες αλλη­λο­τρο­φο­δο­τού­νται και ο ένας απο­τε­λεί την συνέ­χεια του άλλου. Με άλλα λόγια, συγκα­λύ­πτει πως ο καπι­τα­λι­σμός είναι ο “ ιός”, που δεν παίρ­νει από “ θερα­πεία”… Μονά­χα ανατρέπεται!

ΕΡ: Το Φεστι­βάλ της ΚΝΕ και του “ Οδη­γη­τή” συμπί­πτει και με το άνοιγ­μα των σχολείων…

ΑΠ: Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι συγκε­κρι­μέ­νη. Τα σχο­λεία άνοι­ξαν με σοβα­ρές ανε­πάρ­κειες και προ­βλή­μα­τα, παρά το χρό­νο που είχε η κυβέρ­νη­ση στα χέρια της. Τα προ­βλή­μα­τα αυτά αφο­ρούν τον αριθ­μό των μαθη­τών ανά τάξη, που αντί να έχει μειω­θεί, σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις έχει μεγα­λώ­σει. Υπάρ­χουν περι­πτώ­σεις με συγ­χω­νεύ­σεις τάξε­ων, ακό­μα και συγκρο­τη­μά­των. Πάνω από 20.000 κενά σε εκπαι­δευ­τι­κούς, ζητή­μα­τα με την ανε­παρ­κή καθα­ριό­τη­τα, χρό­νια κτι­ρια­κά ζητή­μα­τα που σχε­τί­ζο­νται με τη μόνι­μη κρα­τι­κή υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση των σχο­λεί­ων, με ευθύ­νη όλων των κυβερνήσεων.

Είναι λογι­κό να υπάρ­χει ανη­συ­χία και ανα­σφά­λεια. Το ελπι­δο­φό­ρο είναι πως ήδη οι μαθη­τές οργα­νώ­νουν τη δική τους απά­ντη­ση. Από την πρώ­τη κιό­λας μέρα έχουν υπάρ­ξει αντι­δρά­σεις, οργα­νώ­νο­νται ήδη μαθη­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις σε διά­φο­ρες πόλεις της Ελλά­δας, βάζο­ντας στο επί­κε­ντρο να βελ­τιω­θούν άμε­σα οι όροι λει­τουρ­γί­ας των σχο­λεί­ων. Βέβαια, γίνε­ται μια δια­στρέ­βλω­ση των μαθη­τι­κών διεκ­δι­κή­σε­ων από τα ΜΜΕ, αφού ταυ­τί­ζο­νται οι μαθη­τές με “ αρνη­τές της μάσκας”. Το σύν­θη­μα ενός σχο­λεί­ου που βρί­σκε­ται σε κινη­το­ποί­η­ση στην Πάτρα νομί­ζω πως απα­ντά από μόνο του: “ Η μάσκα δεν είναι η μόνη προ­στα­σία, δώστε λεφτά για την Παιδεία”.

ΕΡ: Πώς θα εκφρα­στεί στο φετι­νό Φεστι­βάλ η διε­θνής διά­στα­σή του;

ΑΠ: Παρά το γεγο­νός ότι η παν­δη­μία ανά­γκα­σε τις Κομ­μου­νι­στι­κές Νεο­λαί­ες σε όλο τον κόσμο να προ­σαρ­μό­σουν τη δρά­ση τους, ιδιαί­τε­ρα τον διε­θνή τους προ­γραμ­μα­τι­σμό, το 46ο Φεστι­βάλ δε θα απο­λέ­σει το διε­θνές του στίγ­μα. Η ΚΝΕ έχει λάβει δεκά­δες χαι­ρε­τι­στή­ρια μηνύ­μα­τα από αδελ­φές οργα­νώ­σεις που εύχο­νται κάθε επι­τυ­χία στο Φεστι­βάλ μας, πολ­λά από τα οποία δημο­σιεύ­ο­νται στο κανά­λι μας στο youtube και στο site του Φεστι­βάλ, festival.kne.gr.

Η διε­θνής διά­στα­ση του Φεστι­βάλ δεν πρό­κει­ται να χαθεί για­τί, κόντρα στις δυσκο­λί­ες και τις ιδιαί­τε­ρες συν­θή­κες που παρου­σιά­ζο­νται, παρα­μέ­νουν τα κοι­νά προ­βλή­μα­τα για τη νεο­λαία της περιο­χής και όλου του κόσμου, δυνα­μώ­νει η επί­θε­ση της αστι­κής τάξης και του κρά­τους της σε κάθε χώρα και φυσι­κά η ανά­γκη ισχυ­ρο­ποί­η­σης των Κομ­μου­νι­στι­κών Νεο­λαιών, του συντο­νι­σμού της δρά­σης τους, η ανά­γκη να παί­ξουν πρω­τα­γω­νι­στι­κό ρόλο στις εξε­λί­ξεις που έχου­με μπρο­στά μας.

Έτσι, στις κεντρι­κές εκδη­λώ­σεις του 46ου Φεστι­βάλ, η ΚΝΕ θα συγκε­ντρώ­νει από τους επι­σκέ­πτες οικο­νο­μι­κή βοή­θεια για τους πλη­γέ­ντες της φονι­κής έκρη­ξης στο λιμά­νι της Βηρυ­τού, που πρό­σθε­σε νέα βάσα­να στο λαό και την νεο­λαία του Λιβά­νου, μαζί με τα βάσα­να των πολέ­μων, της προ­σφυ­γιάς, της φτώ­χιας, της οικο­νο­μι­κής κρί­σης. Η πρω­το­βου­λία αυτή εντάσ­σε­ται σε ένα σύνο­λο δρά­σε­ων που πραγ­μα­το­ποιού­νται στο πλαί­σιο σχε­τι­κής καμπά­νιας της Παγκό­σμιας Ομο­σπον­δί­ας Δημο­κρα­τι­κών Νεο­λαιών, ενώ τα χρή­μα­τα που θα συγκε­ντρω­θούν, θα παρα­δο­θούν στην Ένω­ση Λιβα­νέ­ζι­κης Δημο­κρα­τι­κής Νεολαίας.

ΕΡ: Τι θα έχουν την ευκαι­ρία να παρα­κο­λου­θή­σουν οι επι­σκέ­πτες του 46ου Φεστιβάλ;

ΑΠ: Οι επι­σκέ­πτες του Φεστι­βάλ θα έχουν την ευκαι­ρία επί τρεις μέρες να περά­σουν καλά απο­λαμ­βά­νο­ντας επί σκη­νής κάποιους από τους πιο σημα­ντι­κούς Έλλη­νες καλ­λι­τέ­χνες. Ξεχω­ρι­στή θα είναι η τρί­τη και τελευ­ταία μέρα των εκδη­λώ­σε­ων, το Σάβ­βα­το 19 Σεπτέμ­βρη, που περι­λαμ­βά­νει ομι­λία από τον Γενι­κό Γραμ­μα­τέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα και θα ακο­λου­θή­σει αφιέ­ρω­μα στον μεγά­λο μας μου­σι­κο­συν­θέ­τη Θάνο Μικρού­τσι­κο με τη συμ­με­το­χή μιας πολύ δυνα­τής ομά­δας καλ­λι­τε­χνών που συνερ­γά­στη­καν μαζί του, όπως είναι ο Γιώρ­γος Ντα­λά­ρας, ο Μίλ­τος Πασχα­λί­δης, η Ρίτα Αντω­νο­πού­λου, ο Χρή­στος Θηβαί­ος, ο Κώστας Θωμα­ΐ­δης, ο Γιώρ­γος Κιμού­λης και ο Γιώρ­γος Μεράν­τζας. Το σίγου­ρο είναι πως γι’ άλλη μια χρο­νιά το Φεστι­βάλ της ΚΝΕ και του “ Οδη­γη­τή” θα απο­δεί­ξει ότι είναι το μεγα­λύ­τε­ρο πολι­τι­κό-πολι­τι­στι­κό γεγο­νός της νεολαίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο