Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Καραθανασόπουλος: Η προστασία της ανθρώπινης ζωής μπαίνει στην προκρούστεια κλίνη του κόστους – οφέλους (VIDEO)

Κυβέρ­νη­ση και αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση επι­δί­δο­νται σε μια βολι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση για να μένουν στο απυ­ρό­βλη­το οι πραγ­μα­τι­κές αιτί­ες και οι ένο­χοι του εγκλή­μα­τος στα Τέμπη, σημεί­ω­σε ο Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βου­λευ­τής και εκ νέου υπο­ψή­φιος μιλώ­ντας σε εκπο­μπή του «Open», το πρωί της Τετάρτης.

Όπως τόνι­σε, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντα­γω­νί­ζο­νται για το ποιος θα είναι ο συνε­χι­στής της ίδιας πολι­τι­κής, μιας πολι­τι­κής που οδη­γεί σε εγκλή­μα­τα όπως στα Τέμπη, που οδη­γεί σε τσά­κι­σμα των δικαιω­μά­των των εργα­ζό­με­νων, που οδη­γεί στο να μην μπο­ρούν να ικα­νο­ποιού­νται οι λαϊ­κές ανάγκες.

Ο Ν. Καρα­θα­να­σό­που­λος ξεκα­θά­ρι­σε ότι αιτία όλων των παρα­πά­νω είναι το κυνή­γι του κέρ­δους, ανα­φέ­ρο­ντας το σύν­θη­μα των νέων στις πρό­σφα­τες κινη­το­ποι­ή­σεις «ή το κέρ­δος ή οι ζωές μας».

Επι­σή­μα­νε ότι όλες οι υπο­δο­μές που δια­σφα­λί­ζουν την ανθρώ­πι­νη ζωής μπαί­νουν στην προ­κρού­στεια κλί­νη του κόστους οφέ­λους για­τί δεν απο­φέ­ρουν κέρ­δη στους επεν­δυ­τές, όπως είναι η αντι­πλημ­μυ­ρι­κή, η αντι­σει­σμι­κή, η αντι­πυ­ρι­κή προ­στα­σία. Ταυ­τό­χρο­να, υπο­γράμ­μι­σε ότι το κρά­τος είναι εχθρι­κό απέ­να­ντι στις ανά­γκες του λαού, για­τί έχει προ­τε­ραιό­τη­τα τα επεν­δυ­τι­κά σχέ­δια των επιχειρήσεων.

Όσον αφο­ρά στην επό­με­νη μέρα, τόνι­σε ότι η κυβέρ­νη­ση που θα προ­κύ­ψει πρέ­πει να είναι αδύ­να­μη και να είναι πολύ ισχυ­ρός ο λαός, κάτι που σημαί­νει ότι πρέ­πει να είναι ισχυ­ρό το ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο