Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Καραθανασόπουλος: «Η συνάντηση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα αποτελεί πανελλαδική πρακτική!»

Στην κοι­νή προ­γραμ­μα­τι­κή σύγκλη­ση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, παρά τις «κοκο­ρο­μα­χί­ες» τους, μπρο­στά στις κάλ­πες της 21ης Μάη, ανα­φέρ­θη­κε ο Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βου­λευ­τής Αχα­ΐ­ας και εκ νέου υπο­ψή­φιος, με αφορ­μή και τη συνά­ντη­ση των τοπι­κών ηγε­σιών, των τριών αστι­κών κομ­μά­των στην Πάτρα.

Σε ομι­λία του στα Ζαρου­χλέι­κα στά­θη­κε στα λεγό­με­να των επι­κε­φα­λής των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για τον δεύ­τε­ρο γύρο των δημο­τι­κών εκλο­γών, που απο­κα­λύ­πτει και τη στρα­τη­γι­κή τους συμ­φω­νία πάνω σε μια σει­ρά θέμα­τα, αλλά και το πώς πραγ­μα­τι­κά τους ενο­χλεί η σημε­ρι­νή φιλο­λαϊ­κή, αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή αρχή της πόλης, με δήμαρ­χο τον Κώστα Πελε­τί­δη, επισημαίνοντας:

«Έχουν τόσο μεγά­λη ανη­συ­χία τα επι­τε­λεία των άλλων κομ­μά­των απ’ την πορεία ισχυ­ρο­ποί­η­σης του ΚΚΕ, που απρο­κά­λυ­πτα, όπως έκα­ναν οι επι­κε­φα­λής των τοπι­κών οργα­νώ­σε­ων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μπρο­στά σε “δημο­σιο­γρά­φους” σε συνά­ντη­σή τους μετα­ξύ φαγη­τού και πιο­τού, όχι μόνο συζή­τη­σαν για το πώς θα διε­ξα­χθεί η εκλο­γι­κή ανα­μέ­τρη­ση, αλλά προ­χώ­ρη­σαν και παρα­κά­τω, όταν ο πρό­ε­δρος της τοπι­κής ΝΔ κάλε­σε τους άλλους δύο ομο­τρά­πε­ζούς του, να έχουν κοι­νή στά­ση αλλη­λο­ϋ­πο­στή­ρι­ξης στον δεύ­τε­ρο γύρο των δημο­τι­κών εκλο­γών, για να αντι­με­τω­πί­σουν τον “κίν­δυ­νο” Πελε­τί­δη, βρί­σκο­ντας μάλι­στα ευή­κοα ώτα από τους άλλους δύο.

Μάλι­στα σε μια ανα­κοί­νω­ση που έβγα­λε ο κ. Σιδη­ρό­που­λος, συντο­νι­στής της ΝΕ Αχα­ΐ­ας του ΣΥΡΙΖΑ, προ­σπά­θη­σε να δια­σκε­δά­σει τις εντυ­πώ­σεις, επι­βε­βαιώ­νο­ντας επί της ουσί­ας τα πεπραγ­μέ­να. Έφτα­σε μάλι­στα στο σημείο να ισχυ­ρι­στεί ότι ο υπο­ψή­φιος του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Πατρέ­ων, όχι μόνο θα μπει στον δεύ­τε­ρο γύρο, αλλά και θα νικήσει.

O Κώστας Πελε­τί­δης θα βγει και πάλι με την ψήφο του πατραϊ­κού λαού δήμαρ­χος της Πάτρας, ακό­μη πιο ενι­σχυ­μέ­νος και μάλι­στα από τον πρώ­το γύρο.

Αυτή η συνά­ντη­ση δεν απο­τε­λεί τοπι­κή εξαί­ρε­ση, αλλά πανελ­λα­δι­κή πρα­κτι­κή των αστι­κών κομ­μά­των να συσκέ­πτο­νται για το πώς θα μπο­ρέ­σουν να περιο­ρί­σουν τη λαϊ­κή αντί­στα­ση, τη δύνα­μη του ΚΚΕ.

Γι’ αυτό σας καλού­με να τους χαλά­σε­τε τα σχέ­δια και από την κάλ­πη της 21ης Μαΐ­ου, να προ­κύ­ψει ένα πολύ ισχυ­ρό ΚΚΕ, για να τους τρο­μο­κρα­τή­σου­με. Να γίνει δηλα­δή ένας ισχυ­ρός λαϊ­κός σει­σμός που θα τους ταρα­κου­νή­σει, όπως σήμε­ρα έγι­νε σει­σμός κατά τη διάρ­κεια του διαγ­γέλ­μα­τος Μητσοτάκη».

Φοβούνται τη λαϊκή οργή!

Παράλ­λη­λα, στά­θη­κε στις διώ­ξεις κατά του προ­έ­δρου και του αντι­προ­έ­δρου του Φοι­τη­τι­κού Συλ­λό­γου Πολι­τι­κών Μηχα­νι­κών του Πανε­πι­στη­μί­ου Πάτρας, από τον πρό­ε­δρο του αντί­στοι­χου τμή­μα­τος, ζήτη­μα για το οποίο πρό­σφα­τες ήταν και οι κινη­το­ποι­ή­σεις φοι­τη­τών και συλ­λό­γων στον χώρο του εκπαι­δευ­τι­κού ιδρύ­μα­τος, απαι­τώ­ντας τώρα αυτές να παρ­θούν πίσω. Μετα­ξύ άλλων, σημείωσε:

«Για­τί αυτό που φοβού­νται είναι η λαϊ­κή οργή, η οργα­νω­μέ­νη απο­φα­σι­στι­κή πάλη του λαού και της νέας γενιάς. Προ­σπα­θούν με κάθε τρό­πο να την αντι­με­τω­πί­σουν με τη βία και την κατα­στο­λή, με απει­λές και τρομοκρατία.

Όπως για παρά­δειγ­μα συμ­βαί­νει στο Πανε­πι­στή­μιο της Πάτρας, όπου ο πρό­ε­δρος του Τμή­μα­τος Πολι­τι­κών Μηχα­νι­κών, ζηλεύ­ο­ντας άλλες επο­χές, κάλε­σε σε απο­λο­γία, με στό­χο την πει­θαρ­χι­κή δίω­ξη, τους εκλεγ­μέ­νους πρό­ε­δρο και αντι­πρό­ε­δρο του αντί­στοι­χου φοι­τη­τι­κού συλ­λό­γου, επει­δή τόλ­μη­σαν να οργα­νώ­σουν τον αγώ­να και να υλο­ποι­ή­σουν τις απο­φά­σεις του Συλ­λό­γου τους, για να απο­δο­θούν οι ευθύ­νες για το προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο έγκλη­μα στα Τέμπη. Μάλι­στα, με την σιω­πη­ρή ανο­χή του Πρύ­τα­νη της Πάτρας.

Αξιο­ποιώ­ντας το αντι­δρα­στι­κό νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο που δια­μόρ­φω­σε η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ με τον “εσω­τε­ρι­κό κανο­νι­σμό” που εισή­γα­γε στα πανε­πι­στή­μια πλαί­σιο, που το πήγε ένα βήμα παρα­κά­τω η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, η οποία, αξιο­ποιώ­ντας τον “εσω­τε­ρι­κό κανο­νι­σμό”, έφε­ρε τις πει­θαρ­χι­κές διώξεις.

Μάλι­στα, ο συγκε­κρι­μέ­νος πρό­ε­δρος έφτα­σε στο σημείο να ζητά­ει από τους φοι­τη­τές δηλώ­σεις μετά­νοιας, ότι δηλα­δή δεν θα το ξανα­κά­νουν, για να στα­μα­τή­σει τη δίω­ξη. Βεβαί­ως και πήρε τη δέου­σα απά­ντη­ση, ότι δηλώ­σεις δεν κάνου­με, θα οργα­νώ­σου­με τον αγώ­να των φοι­τη­τών για να κατα­δι­κα­στούν οι απα­ρά­δε­κτες αυτές ενέρ­γειες και να ακυ­ρώ­σουν τις όποιες διώ­ξεις. Αφού, “σπέρ­νει ανέ­μους, θα θερί­σει… θύελ­λες”. Οι φοι­τη­τές θα νικήσουν».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο