Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Καραθανασόπουλος: Να πληρώσουν οι μέτοχοι των τραπεζών τα δάνεια υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Αρκε­τά πλή­ρω­σε ο λαός. Να πλη­ρώ­σουν οι μέτο­χοι των τρα­πε­ζών για την απο­μεί­ω­ση των τόκων και των κεφα­λαί­ων των δανεί­ων για τα υπερ­χρε­ω­μέ­να νοι­κο­κυ­ριά και για τους επαγ­γελ­μα­τί­ες, τόνι­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Μιλώ­ντας στην αρμό­δια επι­τρο­πή της Βου­λής για την εφαρ­μο­γή του σχε­δί­ου «Ηρα­κλής» που προ­βλέ­πει την παρο­χή κρα­τι­κών εγγυ­ή­σε­ων για την πώλη­ση «κόκ­κι­νων» δανεί­ων των τρα­πε­ζών σε Funds υπο­γράμ­μι­σε ότι ο λαός πρέ­πει να ανα­κου­φι­στεί και να μην εκβιά­ζε­ται με πλει­στη­ρια­σμούς να περι­κό­ψει δαπά­νες για να πλη­ρώ­σει τις τράπεζες.

Για το σχέ­διο «Ηρα­κλής» ανέ­φε­ρε ότι η κυβέρ­νη­ση δεν απο­κλεί­ει το ενδε­χό­με­νο να χαθεί η εγγύ­η­ση των 12 δισ. ευρώ που προ­βλέ­πει. Πρό­σθε­σε πως η τρο­πο­ποί­η­ση του πτω­χευ­τι­κού κώδι­κα σημαί­νει διευ­κό­λυν­ση των πλει­στη­ρια­σμών πρώ­της κατοι­κί­ας προ­κει­μέ­νου να σφί­ξει η θηλιά στα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά και σε επαγ­γελ­μα­τί­ες για να βρουν τρό­πο να απο­πλη­ρώ­σουν «κόκ­κι­να» δάνεια, για να σώσουν την πρώ­τη κατοικία.

Σημεί­ω­σε από το σχέ­διο «Ηρα­κλής» υπάρ­χουν χαμέ­νοι και κερ­δι­σμέ­νοι. Όπως είπε, όφε­λος θα έχουν οι τρά­πε­ζες και θύμα­τα θα είναι τα υπερ­χρε­ω­μέ­να νοι­κο­κυ­ριά, επαγ­γελ­μα­τί­ες και αγρότες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο