Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Καραθανασόπουλος: “Σκυλοκαβγάς” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ πάνω στα “συντρίμμια” του ΕΣΥ

Με “σκυ­λο­κα­βγά” των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, πάνω στα “συντρίμ­μια” του ΕΣΥ, παρο­μοί­α­σε την αντι­πα­ρά­θε­ση των κομ­μά­των που κυβέρ­νη­σαν τα τελευ­ταία χρό­νια την Ελλά­δα, ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, κατά την τελευ­ταία ημέ­ρα συζή­τη­σης του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 2022 στην ολο­μέ­λεια της Βουλής.

Τα κόμ­μα­τα αυτά, που είναι υπεύ­θυ­να για την κατά­στα­ση στην Υγεία, επι­δό­θη­καν σε μια αντι­πα­ρά­θε­ση για να απο­κτή­σουν άλλο­θι, και να συγκα­λύ­ψουν τις ευθύ­νες τους, την ώρα που συμ­φω­νούν σε όλα τα κεντρι­κά ζητή­μα­τα, είπε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, σημειώ­νο­ντας ότι οι ευθύ­νες είναι δια­χρο­νι­κές, υπήρ­χαν και πριν την παν­δη­μία και σήμε­ρα “φού­ντω­σαν”.

Όπως είπε ο κ. Καρα­θα­να­σό­που­λος παρα­μέ­νουν τα προ­βλή­μα­τα με την έλλει­ψη κλι­νών ΜΕΘ, με τις ελλεί­ψεις σε για­τρούς και νοση­λευ­τές, τις ελλεί­ψεις σε μηχα­νή­μα­τα και τεχνο­λο­γι­κό εξο­πλι­σμό, με την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση και τη μετα­φο­ρά των βαρών στις πλά­τες των ασφα­λι­σμέ­νων. «Το μόνο που κάνουν είναι να κου­βε­ντιά­ζουν για το πόσα δίνει ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός. Εμείς μιλά­με για τις ανά­γκες και όχι για το εάν δίνε­τε “ένα πάνω και ένα κάτω”», είπε ο κ. Καρα­θα­να­σό­που­λος ο οποί­ος επέ­κρι­νε την κυβέρ­νη­ση ότι προ­χω­ρά στην εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση, στη λογι­κή της ατο­μι­κής επι­λο­γής, ενώ στα τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα λέει “βολέ­ψου και στα ράντσα”.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο