Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Καραθανασόπουλος: Συστημικά τα μορφώματα των ναζί, όπως δείχνουν οι σχέσεις τους με το βαθύ κράτος (AUDIO)

Ο λαός να απο­μο­νώ­σει τους ναζί εγκλη­μα­τί­ες σε κάθε γει­το­νιά και χώρο δου­λειάς, τόνι­σε ο Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, μιλώ­ντας το πρωί της Τρί­της στην ΕΡΑ, προ­σθέ­το­ντας ότι οι τελευ­ταί­ες εξε­λί­ξεις δεί­χνουν ότι το βαθύ κρά­τος έχει σχέ­σεις με τα μορ­φώ­μα­τα των ναζί που μόνο αντι­συ­στη­μι­κά δεν είναι.

Για τις ρυθ­μί­σεις στη Βου­λή ανέ­φε­ρε ότι αφή­νουν Κερ­κό­πορ­τες για τον έλεγ­χο των κομ­μά­των και της δρά­σης τους από τη Δικαιο­σύ­νη και για την αξιο­ποί­η­ση της επι­κίν­δυ­νης θεω­ρί­ας των δύο άκρων.

Χαρα­κτή­ρι­σε υπο­κρι­τι­κό το ενδια­φέ­ρον της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβερ­νή­σεις κωλυ­σιέρ­γη­σαν με απο­τέ­λε­σμα η δίκη να κρα­τά για χρό­νια χωρίς να υπάρ­χει αμε­τά­κλη­τη τελε­σί­δι­κη κατα­δι­κα­στι­κή από­φα­ση. Πρό­σθε­σε ότι επέ­τρε­ψαν στον κατα­δι­κα­σμέ­νο Μπαρ­μπα­ρού­ση να κατα­θέ­σει στε­φά­νι στις εκδη­λώ­σεις για την έξο­δο του Μεσο­λογ­γί­ου και θύμι­σε ότι στο Εργα­τι­κό Κέντρο Πύρ­γου οι δυνά­μεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έκα­ναν κοι­νό ψηφο­δέλ­τιο με χρυσαυγίτη!

Ανα­φε­ρό­με­νος στις εκλο­γές, τόνι­σε το ΚΚΕ θα έχει καλύ­τε­ρο ποσο­στό, κάτι που δια­κρί­νε­ται στην πολι­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα. Σημεί­ω­σε ότι η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση θα είναι αντι­λαϊ­κή, αφού η πολι­τι­κή της είναι προ­δια­γε­γραμ­μέ­νη στο πλαί­σιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και απαι­τεί­ται να υπάρ­χει ένας ισχυ­ρός πόλος λαϊ­κής αντι­πο­λί­τευ­σης που να μπο­ρέ­σει να απο­τρέ­ψει την επι­δεί­νω­ση της θέσης του λαού, να δώσει ανά­σες και ανοί­ξει τον δρό­μο για μια άλλη πορεία.

Πηγή: 902.gr

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο