Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Κεραμέως: Υποχρεωτική η μάσκα μόνο στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, όχι στα διαλειμματα

Μόνο στους εσω­τε­ρι­κούς χώρους θα είναι υπο­χρε­ω­τι­κή μάσκα για τους μαθη­τές, διευ­κρί­νι­σε το πρωί της Παρα­σκευ­ής η υπουρ­γός Παι­δεί­ας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώ­ντας στο Open, η υπουρ­γός σημεί­ω­σε ότι η μάσκα είναι μία ασπί­δα για την υγεία των παι­διών και υπο­γράμ­μι­σε ότι οι μαθη­τές δε θα είναι υπο­χρε­ω­μέ­νοι να τη φορούν όλη την ώρα στο σχο­λείο, αλλά μόνο στους εσω­τε­ρι­κούς χώρους. Δηλα­δή στο προ­αύ­λιο, τα παι­διά μπο­ρούν να κάνουν το διά­λειμ­μά τους χωρίς τις μάσκες τους, ενώ δεν θα τη φορούν την ώρα της γυμναστικής.

«Η χρή­ση της μάσκας θα είναι στους εσω­τε­ρι­κούς χώρους. Στους εξω­τε­ρι­κούς θα είναι μόνο αν υπάρ­χει συνω­στι­σμός. Στους εξω­τε­ρι­κούς, στη γυμνα­στι­κή ή στα δια­λείμ­μα­τα κ.ο.κ. δεν θα χρειά­ζε­ται τα παι­διά, οποιασ­δή­πο­τε ηλι­κί­ας να φορά­νε μάσκα», ανέ­φε­ρε, μετα­ξύ άλλων.

«Η μάσκα είναι ένα προ­σω­πι­κό αντι­κεί­με­νο που θωρα­κί­ζει τον καθέ­να από μας. Είναι ευθύ­νη του καθε­νός να προ­μη­θεύ­σει μία υφα­σμά­τι­νη μάσκα η οποία μπο­ρεί να πλέ­νε­ται. Με την έναρ­ξη της σχο­λι­κής χρο­νιάς, θα υπάρ­ξουν οδη­γί­ες από τους ειδι­κούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδε­δειγ­μέ­νες όσο για το πώς θα πρέ­πει να τις χρη­σι­μο­ποιούν τα παι­διά», επι­σή­μα­νε ακό­μη η κ. Κεραμέως.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι, όπως η ίδια απο­κά­λυ­ψε το βρά­δυ της Πέμ­πτης, η χρή­ση μάσκας θα είναι υπο­χρε­ω­τι­κή για όλες τις βαθ­μί­δες, από το νηπια­γω­γείο μέχρι το λύκειο, μετά από σχε­τι­κή εισή­γη­ση της Εθνι­κής Επι­τρο­πής Προ­στα­σί­ας της Δημό­σιας Υγεί­ας ένα­ντι του κορωνοϊού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο