Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Λαρδάς: Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το λαό της Ικαρίας από θέση μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης

Τη μάχη της επα­νε­κλο­γής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης έδω­σε στην Ικα­ρία ο Νίκος Λαρ­δάς μέχρι τελευ­ταία στιγ­μή, απέ­να­ντι σε ένα ενιαίο μπλοκ δυνά­με­ων, στον κοι­νό υπο­ψή­φιο ΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, τον οποίο στο δεύ­τε­ρο γύρο στή­ρι­ξε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δυστυ­χώς δεν τα κατάφερε.

Ikaria

Σε δήλω­σή του για το απο­τέ­λε­σμα του Β΄ γύρου των δημο­τι­κών και περι­φε­ρεια­κών εκλο­γών ο Νίκος Λαρ­δάς, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Ικα­ρί­ας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», σημείωσε:

«Συμπα­τριώ­τες, συμπατριώτισσες,

Χαι­ρε­τί­ζου­με τους εκα­το­ντά­δες Ικα­ριώ­τες και Ικα­ριώ­τισ­σες, τους συνερ­γα­ζό­με­νους, όσους συμ­με­τεί­χαν στα ψηφο­δέλ­τια, τους ψηφο­φό­ρους που έδω­σαν με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα τη μάχη για την ενί­σχυ­ση της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” δίνο­ντάς της το 43% των ψήφων.

Δώσα­με μια δύσκο­λη μάχη απέ­να­ντι σε ένα ενιαίο μπλοκ δυνά­με­ων που υπο­στή­ρι­ξαν την “Πανι­κα­ρια­κή Ενό­τη­τα Αλλα­γής” που εμφα­νί­στη­κε ως δήθεν ανε­ξάρ­τη­τη αν και στη­ρί­χτη­κε από ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ — ΚΙΝΑΛ σε ένα αντιΚ­ΚΕ μέτω­πο. Στό­χευ­σή τους ένας δήμος-εργα­λείο για την εφαρ­μο­γή της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής και επεν­δύ­σεις που θα είναι σε βάρος του λαού της Ικα­ρί­ας και του νησιού.

Μπο­ρεί να μην κερ­δί­σα­με την πλειο­ψη­φία του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, κερ­δί­σα­με όμως τη μάχη της αξιο­πρέ­πειας, του όμορ­φου αγώ­να, των καθα­ρών λόγων. Αφή­νου­με μια σημα­ντι­κή παρα­κα­τα­θή­κη στον τόπο μας σε έργα υπο­δο­μής και στη συμ­βο­λή του δήμου στους κοι­νω­νι­κούς αγώ­νες του νησιού.

Όσο ήμα­σταν στην διοί­κη­ση του δήμου, προ­σπα­θή­σα­με με όλες μας τις δυνά­μεις να υπη­ρε­τή­σου­με το λαό της Ικα­ρί­ας από θέση μαχη­τι­κής, λαϊ­κής αντι­πο­λί­τευ­σης απέ­να­ντι σε κυβερ­νή­σεις που μας ήθε­λαν ιμά­ντα προ­ώ­θη­σης της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής τους. Οι 7 εκλεγ­μέ­νοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” θα συνε­χί­σουν στον ίδιο δρόμο.

Είμα­στε βέβαιοι ότι ο λαός της Ικα­ρί­ας θα συνε­χί­σει να αγω­νί­ζε­ται για να μην επι­τρέ­ψει την υπο­βάθ­μι­ση των κοι­νω­νι­κών δομών, την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση υπο­δο­μών του δήμου που τις έχει πλη­ρώ­σει με τον ιδρώ­τα του.

Θα συνε­χί­σου­με τον αγώ­να για τα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα μαζί με τις μαζι­κές οργα­νώ­σεις του τόπου μας, τους αγω­νι­στές και αγω­νί­στριες στις γει­το­νιές, στα χωριά, στους τόπους δου­λειάς. Θα επα­γρυ­πνού­με για την πραγ­μα­το­ποί­η­ση όσων δρο­μο­λο­γή­σα­με. Θα παλέ­ψου­με για να απο­τρέ­ψου­με τα χει­ρό­τε­ρα, αλλά και για να έρθουν καλύ­τε­ρες μέρες για τον τόπο μας, για εμάς και τα παι­διά μας.

Συνε­χί­ζου­με με ψηλά το κεφά­λι και με αισιο­δο­ξία δίνο­ντας από σήμε­ρα τη μάχη των βου­λευ­τι­κών εκλο­γών στις 7 Ιού­λη, για ισχυ­ρό ΚΚΕ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο