Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Μαδούρο: Ευελπιστεί σε «αξιοπρεπή» και «ειλικρινή» διάλογο με τον Τζο Μπάιντεν

Ο πρό­ε­δρος της Βενε­ζου­έ­λας Νικο­λάς Μαδού­ρο δια­βε­βαί­ω­σε χθες Κυρια­κή ότι έχει τη βού­λη­ση να εργα­στεί για να γίνει «αξιο­πρε­πής» και «ειλι­κρι­νής» διά­λο­γος με τις ΗΠΑ, οι σχέ­σεις της χώρας της με τις οποί­ες είναι εξαι­ρε­τι­κά τετα­μέ­νες, μόλις ο Τζο Μπάι­ντεν ανα­λά­βει τα καθή­κο­ντά του στην προ­ε­δρία της ισχυ­ρό­τε­ρης δύνα­μης του κόσμου.

«Με υπο­μο­νή, θα εργα­στού­με, το ελπί­ζω, για να απο­κα­τα­στα­θούν δίαυ­λοι αξιο­πρε­πούς, ειλι­κρι­νούς, άμε­σου δια­λό­γου με τη μελ­λο­ντι­κή κυβέρ­νη­ση του Τζο Μπάι­ντεν», είπε ο Μαδού­ρο κατά τη διάρ­κεια ομι­λί­ας του που ανα­με­τα­δό­θη­κε τηλεοπτικά.

«Ο Ντό­ναλντ Τραμπ αφή­νει το πεδίο ανά­με­σα στις κυβερ­νή­σεις των ΗΠΑ και της Βενε­ζου­έ­λας ναρ­κο­θε­τη­μέ­νο (…) Αφή­νει γη γεμά­τη λάσπη. Το ξέρου­με», σημεί­ω­σε ο Μαδού­ρο, εκφρά­ζο­ντας την ελπί­δα η κυβέρ­νη­ση του Μπάι­ντεν «να βάλει τέλος στον επεμ­βα­τι­σμό» της Ουά­σινγ­κτον στη Λατι­νι­κή Αμερική.

Θυμί­ζε­ται ότι τον Απρί­λη του 2019, η κυβέρ­νη­ση Τραμπ, σε συνερ­γα­σία με την ακρο­δε­ξιά αντι­πο­λί­τευ­ση, επι­χεί­ρη­σε να οργα­νώ­σει πρα­ξι­κό­πη­μα ανα­τρο­πής του Μαδού­ρο χρη­σι­μο­ποιώ­ντας ως «ηγέ­τη-μαριο­νέ­τα» τον Χουάν Γκουαϊ­δό. Η χώρα βυθί­στη­κε για μέρες σε γενι­κή ανα­τα­ρα­χή αλλά το επι­χει­ρού­με­νο πρα­ξι­κό­πη­μα οδη­γή­θη­κε σε αποτυχία.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο